• 7 Μαΐου 2024,

Κώστας Τσαλίκης: « Ο ΑΟΚ μπαίνει σε μια νέα φιλοσοφία»

 Κώστας Τσαλίκης: « Ο ΑΟΚ μπαίνει σε μια νέα φιλοσοφία»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Κώστας Τσαλίκης και αναφέρθηκε περισσότερο στη φιλοσοφία που θα έχει η ομάδα από εδώ και πέρα. Τόνισε ότι θα δοθεί βάρος στους νεαρούς παίκτες.

Επίσης έκανε αναφορά για τη συνεργασία με το Νίκο Παπαδόπουλο, για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Τσοκτουρίδη και τους ανθρώπους που βοηθάνε αυτό τον καιρό την ομάδα στο οικονομικό.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ντίνος Κανάκης, ο Σπύρος Μπασδάνης, ο πρόεδρος των παλαιμάχων Σίμος Ανθουλάκης και ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μπάμπης Ευσταθιάδης και εκπρόσωποι του ΣΦΑΟΚ και της ΛΦΚ.

Αναλυτικά είπε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ: « Ξεκινήσαμε φέτος τη χρονιά με δυσκολίες, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Β` Εθνικής. Ουσιαστικά οι κινήσεις που έγιναν ήταν στην παράταση των μεταγραφών, παρά νωρίτερα.

Το να χτίσεις μια ομάδα, χρειάζονται μήνες και όχι μέρες που είχαμε εμείς. Η πίεση χρόνου που είχαμε μας οδήγησε σε λάθη. Ουσιαστικά επιλέξαμε από αυτούς που είχαν μείνει στην αγορά. Ηταν περισσότερο εξαναγκασμός και όχι επιλογές. Για τα λάθη που έγιναν υπεύθυνος είμαι εγώ, γιατί δικές μου ήταν οι επιλογές όπως και να έγιναν.

Το πρωτάθλημα της Β` Εθνικής είχε φέτος τη ιδιομορφία να μπορούν πολλές ομάδες να διεκδικούν την άνοδο στη Σουπερ Λιγκ. Αυτό μας ανάγκασε να κυνηγήσουμε οποιαδήποτε ελπίδα είχαμε για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη Σουπερ Λιγκ, εκεί όπου κάποιοι κύριοι αποφασίσανε να μας διαγράψουν μέσα σε μια νύχτα και να διαγράψουν μια προσπάθεια που έγινε όλα αυτά τα χρόνια από κάποιους ανθρώπους που είναι και σήμερα κατηγορούμενοι, χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες.

Επιλέξαμε να διεκδικήσουμε το στόχο της ανόδου και επιβαλλόταν να έχουμε ένα ρόστερ με έμπειρους παίκτες που είχαν μείνει στην αγορά.

Η αλήθεια είναι ότι πήραμε ελάχιστες βοήθειες από αυτούς και για αυτό προχωρήσαμε άμεσα στην απομάκρυνση τους από την ομάδα, το Γενάρη που μας πέρασε.

Αυτό έγινε χωρίς να επιβαρυνθεί περαιτέρω η ΠΑΕ ούτε ένα ευρώ. Εν ολίγοις διόρθωσα το λάθος των επιλογών που έκανα το καλοκαίρι.

Επειδή αναφερόμαστε σε παίκτες και σε συμβόλαια, θέλω να πω ότι η μοναδική προσφυγή που έχει μέχρι τώρα η ΠΑΕ είναι του Νικουλάε. Υπάρχει και ένα μικρό ποσό του Ενσαλίβα με τον οποίο μιλάμε για να βρούμε λύση.

Εχουμε κάποιες οφειλές προς κάποιους επαγγελματίες της πόλης και μπορεί το οικονομικό μέγεθος να είναι μικρό για μας που ασχολούμαστε με την ΠΑΕ αλλά γι` αυτούς δεν είναι μικρό. Αυτό το χρέος πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε και να βρούμε άμεση λύση.

Πιστεύω ότι θα γίνει, σε ανθρώπους που μας έχουν εξυπηρετήσει. Αυτή την προσπάθεια από το καλοκαίρι ανέλαβε να ηγηθεί ο πρόεδρος Γιώργος Τσοκτουρίδης.

Καλώς η κακώς ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που μπορούσε να πάρει πάνω του την ομάδα και προς τιμήν του, το έκανε. Είχε την οικονομική στήριξη που χρειαζόταν άμεσα να ξεκινήσει η ομάδα. Επίσης όλα τα χαρτιά που χρειαστήκαν να πάρουμε την άδεια.

Το έκανε με οικογενειακό αλλά και επαγγελματικό κόστος. Ο καιρός ήταν αρκετός που το έκανε και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε. Διέθεσε ένα μεγάλο ποσό για να ξεκινήσει η ομάδα.

Όταν υπήρχε οικονομική στασιμότητα από την πλευρά του κ. Τσοκτουρίδη, βρεθήκανε κάποιοι άνθρωποι που έκαναν μια υπερπροσπάθεια για να τρέξει ο ΑΟΚ, από τη μεγάλη τους αγάπη που τον έχουν. Αυτούς τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Δε θέλουν οι ίδιοι να ακουστούν τα ονόματα τους, αλλά νομίζω ότι καταλάβατε ποιους εννοώ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ακόμη μαζί μας και θα είναι μέχρι το τέλος.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και μπαίνουμε σε μια καινούρια φιλοσοφία.

Είμαστε αναγκασμένοι να την επιλέξουμε. Η φιλοσοφία αυτή είναι νεαροί παίκτες από την περιοχή μας και από την περιφέρεια γενικότερα.

Επίσης αξιολόγηση των δανεικών παικτών που έχουν δοθεί σε ομάδες αλλά και των Ακαδημιών του νομού μας. Φυσικά και του ΑΟΚ.

Θα υπάρχει ενδιαφέρον σε Καβαλιώτες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες.

Εάν υπάρχει η δυνατότητα έμπειρων ποδοσφαιριστών με μικρό κόστος που θα προστατέψουν τα παιδιά αυτά που θα εμπιστευτούμε θα είναι ότι καλύτερο. Αυτή τη στιγμή έχουμε 12 ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που είναι μέσα από την πόλη. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει τουλάχιστον τα χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα.

Οι περισσότεροι έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής και θα πάρουν και τα υπόλοιπα παιδιά. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιώργο Μαραντά. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Νίκο Καραμπετάκη, που πήραμε πρόσφατα. Είναι δυο άνθρωποι που τους αρέσει να δουλεύουν με νεαρούς. Γνωρίζουν επίσης τους νεαρούς της περιοχής. Κοντά σε αυτούς έχουμε και ένα γυμναστή που για μένα είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα, μιλάω για τον Γιάννη Γκιόκα. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά η ίδια φιλοσοφία θα υπάρχει και στη νέα χρονιά.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους και το προσωπικό της ΠΑΕ, για την υπομονή τους και την αφοσίωση τους όλο αυτό τον καιρό, τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για την προσπάθεια τους παρά τα οικονομικά προβλήματα, τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ για την ανταπόκριση σε ότι ζητήσαμε, τον ερασιτέχνη ΑΟΚ, τους παλαιμάχους του ΑΟΚ και τους συνδέσμους.

*Απάντησε σε ερωτήσεις

Για τον Νίκο Παπαδόπουλο: « Ήταν μια προσωπική μου επιλογή και δε το μετάνιωσα. Νομίζω ότι με τα τόσα προβλήματα που είχε η ομάδα, έδωσε ότι μπορούσε να δώσει. Το αν έκανε λάθη η όχι δε το συζητάω, όλοι οι προπονητές κάνουν λάθη. Απλά πίστευα ότι πλέον δεν είχε να δώσει τίποτα, πέρα από αυτά που έδωσε, μέχρι τη μέρα που έφυγε».

Για τους ξένους της ομάδας: « Έχουμε ένα θέμα στα τελευταία παιχνίδια, με ότι έχει να κάνει με την πειθαρχία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Αυτή την εβδομάδα θα κρίνουμε αν μείνουν στην ομάδα η φύγουν.

Για το Χλωρό: « Είχε πάρει άδεια από τον προπονητή και ήταν ένα θέμα που διαφωνήσαμε, με τον Νίκο Παπαδόπουλο. Δε το θεώρησα σωστό που άφησε τις υποχρεώσεις της ομάδας. Είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Για μένα από εκείνη τη στιγμή και μετά είναι τυπικά στην ομάδα.

Για αν υπάρχει στόχος για τα πλέι οφ: « Στόχος για τα πλέι οφ μπήκε περισσότερο από τους ποδοσφαιριστές και την προσπάθεια των παιδιών. Δε μπορείς να βάζεις στόχο όταν ξεκινάς, έτσι όπως ξεκίνησες. Εγώ ποτέ δεν αναφέρθηκα σε τέτοιο στόχο. Ήξερα γιατί το έκανα. Ηταν για μένα κάτι ανέφικτο. Δε μπορείς να το απαγορεύσεις στους ποδοσφαιριστές, να έχουν στόχους. Με τα προβλήματα που έχουμε ήταν απόλυτο φυσιολογικό να μη μπορέσουμε να κυνηγήσουμε τα πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα είχαμε τις βάσεις να το κάνουμε αλλά όταν έχεις μεγάλα οικονομικά προβλήματα, δεν έχεις καμία τύχη».

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης