• 11 Μαΐου 2024,

Κ11 της ΑΕΚ: Πήραν το Κύπελλο και το διασκέδασαν

 Κ11 της ΑΕΚ: Πήραν το Κύπελλο και το διασκέδασαν

Την Παρασκευή πήραν την 1η θέση στην Ελυθερούπολη στην τελική φάση του Κ11 και το βράδυ της Τετάρτης, το διασκέδασαν με πίτσες στην «Ναπολιτάνα» και με παιχνίδι στην παραλιακή.

Τα παιδιά της ΑΕΚ έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον, παράλληλα φάνηκε στο πρωταθλήματα Κ11 και Κ9 η σωστή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Εκτός από την 1η θέση στην Κ11 η ΑΕΚ κατέκτησε και την 3η θέση στο Κ9.

Στη «Ναπολιτάνα» τα παιδιά συνοδεύτηκαν από τον προπονητή τους Στέλιο Αμοιρίδη και τον Γιάννη Κουμλιά που είναι προπονητής στην Κ9. Επίσης δίπλα τους ήταν άνθρωποι που βοηθάνε συνέχεια την προσπάθεια που γίνεται, όπως ο πρώην πρόεδρος της ομάδας κ. Παπάζογλου. Μια πολύ καλή παρέα που θα συνεχίσει και του χρόνου με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει.

*Στέλιος Αμοιρίδης: « Έχουν το μέλλον δικό τους»

Ο Στέλιος Αμοιρίδης μιλώντας για την πορεία της Κ11 αλλά και τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου τόνισε: « Η Κ11 μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι η ΑΕΚ μπορεί να βασιστεί στα δικά της παιδιά σε πολύ μεγάλο βαθμό, στα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι το κυριότερο σε εποχές δύσκολες, όπου οι ομάδες δε μπορούν να βασιστούν σε έτοιμους παίκτες λόγω της οικονομικής στενότητας. Η 1η θέση δε σημαίνει τόσα πολλά σε αυτή την ηλικία αλλά σίγουρα μας κάνει περισσότερο υπεύθυνους εμάς τους προπονητές για να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο με αυτά τα παιδιά. Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια εδώ και 4 χρόνια στα τμήματα υποδομής με μεγάλη προσοχή και σχεδιασμό. Συμμετέχουν πάνω από 130 παιδιά. Κάθε χρόνο σκοπεύουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Έχουμε όλοι το μεράκι. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, που μάθαμε στις αλάνες πριν αρκετά χρόνια. Αυτά τα παιδιά μπορούν να εξελιχθούν. Αν δε γίνει κάτι τέτοιο, επιθυμία μας είναι η άθληση και η ευχαρίστηση με το παιχνίδι. Αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν στην οικογένεια της ΑΕΚ και τα θεωρούμε δικά μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των παιδιών για τη βοήθεια τους. Είναι μαζί μας σε κάθε βήμα. Αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί. Φυσικά ευχαριστούμε τον πρόεδρο Αντώνη Πρασίνη και τη διοίκηση που στέκεται δίπλα μας, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα σε αυτό που γίνεται. Ακόμη τους φίλους μας σε όλη την Ελλάδα. Ένας από αυτούς είναι και ο Επαμεινώνδας Καλλιγέρης που είναι μια σπουδαία μορφή αυτής της ομάδας».

*Γιάννης Κουμλιάς: « Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά»

Ο προπονητής της Κ9 Γιάννης Κουμλιάς τόνισε περισσότερο τη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται στα τμήματα υποδομής: « Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερους χώρους προπόνησης αλλά προσπαθούμε όλοι μας για να βοηθηθεί στο μέλλον ο σύλλογος με παιδιά που θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Η ΑΕΚ έχει πάνω από 130 παιδιά και 7 προπονητές στα τμήματα υποδομής που προσπαθούν για το καλύτερο. Πάντα κοιτάζουμε τη βελτίωση των παιδιών σε όλα τα επίπεδα. Μας ενδιαφέρει η διαπαιδαγώγηση και να νιώσουν τα παιδιά ότι όλοι μαζί είμαστε μια οικογένεια. Τα αποτελέσματα ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται αλλά δε χρειάζεται επανάπαυση με σκεπτικό ότι έχουμε πολλά παιδιά στις τάξεις μας. Θέλουμε μέσα από τη δουλειά να μας εμπιστευτούν ακόμη περισσότερο οι γονείς που σαφώς μας στηρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τελειώνοντας της χρονιά τους ευχαριστούμε. Επίσης μεγάλο μερίδιο σε αυτή την προσπάθεια έχει ο πρόεδρος της ομάδας Αντώνης Πρασίνης αλλά και όλοι οι συνεργάτες του. Η ΑΕΚ έχει καταφέρει σε επίπεδο σωματειακού αθλητισμού να έχει μια Ακαδημία πρότυπο στο νομό και όχι μόνο».

*Η ομάδα Κ11 που σήκωσε την κούπα

Χατζηθεοδώρου Γιώργος, Ντάντος Βασίλης, Βουζανίδης Λάζαρος, Ευθυμιάδης Γιάννης, Ευθυμιάδης Γιώργος, Νώλης Δημήτρης, Άγγος Κώστας, Παπανικολάου Πέτρος, Αρβανιτίδης Κώστας, Λασκαράκης Κώστας, Κουκούμης Αγγελος, Τσιφτσίδης Αντώνης.

*Οι 7 προπονητές των τμημάτων υποδομής

Γιάννης Κουμλιάς, Στέλιος Αμοιρίδης, Στέλιος Αγγελίδης, Γιώργος Κούντουρας, Βασίλης Ζέρβας, Ιωάννης Δερβεντζής, Πάρης Τσαπανίδης(τερματοφυλάκων).

Ο Μανώλης Γερακίνης είναι ο υπεύθυνος Ακαδημιών της ΑΕΚ. Ο Ηλίας Χατζατίδης που αγωνίστηκε πολλά χρόνια στην ομάδα, είναι ο φροντιστής που στηρίζει όλα τα τμήματα.

*Το Δ. Σ της ΑΕΚ ευχαριστεί τον Επαμεινώνδα Καλλιγέρη

Το Δ. Σ της ΑΕΚ Καβάλας ευχαριστεί τον επίτιμο πρόεδρο της ΑΕΚ Καβάλας Επαμεινώνδα Καλλιγέρη για την στήριξη που παρέχει στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Σημειώνουμε ότι όλα τα έξοδα για το τραπέζι το απόγευμα της Τετάρτης στα νεαρά παιδιά της ΑΕΚ, ήταν μια ευγενική προσφορά του Επαμεινώνδα Καλλιγέρη.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης