Λίγα λόγια από την Κατερίνα Γεροστεργίου

 Λίγα λόγια από την Κατερίνα Γεροστεργίου

Κατά την υποδοχή Γερμανού ποδηλάτη χθες το μεσημέρι στο διοικητήριο παραβρέθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Γεροστεργίου. Μίλησε για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και για το ποδήλατο στο όρος Φαλακρό και στο όρος Παγγαίο.

Ενώ γι΄ αυτά τα θέματα ήταν λαλίστατοι, κράτησε κλειστά τα χαρτιά της στα πολιτικά, για τη μη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε το παραμικρό. Ή όταν μίλησε είπε ελάχιστα πράγματα.

Πριν τις επίσημες δηλώσεις εξομολογήθηκε στο περιβάλλον της ότι η ίδια δεν ήθελε να είναι υποψήφια βουλευτής. Διέψευσε ότι υπάρχουν προσωπικοί λόγοι που την κράτησαν εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, επέμενε και επιμένει σε όσους την ρωτούν, ότι αυτό το διάστημα δεν θέλει να πει περισσότερα. «Αν μου ζητηθεί θα βοηθήσω το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Καβάλας» λέει επίσης η κα Γεροστεργίου.

Στις δηλώσεις που ακολουθούν φαίνονται ιδιαίτερα μετρημένα και προσεκτικά τα λόγια της όταν η συζήτηση αναφέρεται στην προεκλογική περίοδο, στο ότι προς γενική έκπληξη δεν είναι υποψήφια βουλευτής. Αρχικά ωστόσο μιλά για το ποδήλατο και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Η συνέντευξη

ΕΡ: Έχετε πει λοιπόν, περιμένοντας το Γερμανό ποδηλάτη, ότι κακώς τα δύο σημαντικά όρη της Ανατολικής Μακεδονίας είναι δεσμευμένα σχεδόν μόνο για το χειμώνα;

ΑΠ: «Ναι. Το έχουμε πει και σε συζητήσεις που έγιναν και με τη διοίκηση της περιφέρειας, ότι θα πρέπει αφού στόχος της προηγούμενης διοίκησης και της σημερινής είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου στην περιφέρειά μας, διαθέτουμε λοιπόν δύο σημαντικά βουνά, που είναι το Φαλακρό και το Παγγαίο, άρα θα πρέπει να δούμε προς την κατεύθυνση του εναλλακτικού οικολογικού τουρισμού κι άλλες χρήσεις τουριστικές αυτών των δύο σημαντικών βουνών που διαθέτουμε και συγκεκριμένα στην περιοχή Καβάλας – Δράμας.

Ένας τρόπος λοιπόν είναι η ανάπτυξη του Οικοτουρισμού μέσω του ποδηλάτου. Υπάρχουν και στην Ελλάδα αλλά και σ΄ όλη την Ευρώπη, όπως ακριβώς μεταφέρει το μήνυμα κι ο Γερμανός ποδηλάτης, Σύλλογοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται σ΄ αυτόν τον τομέα και καλό θα είναι να αναπτύξουμε ένα συγκεκριμένο τέτοιο τομέα του τουρισμού, ούτως ώστε – όπως είπα και προηγουμένως – να υπάρχει δυνατότητα να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο στην περιοχή μας. Διαθέτουμε σαφώς τις παραλίες μας, τα νησιά μας, Θάσο και Σαμοθράκη στην περιφέρεια, αλλά καλό θα είναι θα δούμε και τον ορεινό όγκο που είναι αξιολογότατος κι εκεί να δραστηριοποιηθούμε σ΄ ότι αφορά τον οικοτουρισμό».

ΕΡ: Θέλετε να πείτε κάτι για τη μη συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;

ΑΠ: «Όχι δεν υπάρχει κάτι το οποίο θέλω να πω. Ήτανε μία συζήτηση, που έγινε μεταξύ κομμάτων σε τοπικό επίπεδο. Είχα δηλώσει κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις ότι θα συνεργασθώ. Έγιναν αυτές οι συζητήσεις, όχι μόνο για Καβάλα, αλλά και για άλλες περιοχές και τελικά δήλωσα ότι δεν θα είμαι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά».

ΕΡ: Θα είσθε στο περιφερειακό συμβούλιο, περιφερειακή σύμβουλος;

ΑΠ: «Βεβαίως. Είμαι εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος, είμαι κι επικεφαλής της παράταξης Οικολογία Αλληλεγγύη. Έχω πολύ δουλειά στο περιφερειακό συμβούλιο και όπως φαίνεται τώρα φυσικά, δραστηριοποιούμε και υπάρχουνε πολλά και σοβαρά θέματα, που έχει η περιφέρεια μας και θα δραστηριοποιηθώ όπως το έκανα και μέχρι τώρα, σε επίπεδο περιφέρειας».

Διαβάστε επίσης