• 7 Μαΐου 2024,

Οι Καβαλιώτες ήξεραν από τον Οκτώβρη για τα έντυπα και την ιστοσελίδα τουριστικής προβολής ΑΜΘ

 Οι Καβαλιώτες ήξεραν από τον Οκτώβρη για τα έντυπα και την ιστοσελίδα τουριστικής προβολής ΑΜΘ

Παράπονα εκ μέρους των εκπροσώπων της Καβάλας ακούγονται από την ημέρα που η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ παρουσίασε τα νέα εργαλεία τουριστικής προβολής, σχετικά με παραλείψεις που διαπιστώθηκαν σε συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Την προηγούμενη εβδομάδα σφάλματα στον έντυπο χάρτη εντόπισε η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, ενώ διαμαρτυρήθηκε και για την απουσία των κουραμπιέδων της Νέας Καρβάλης στον οδηγό γαστρονομίας. Βεβαίως, η διοίκηση της περιφέρειας είχε τονίσει ότι το αρχικό υλικό προβολής στη συνέχεια θα εμπλουτισθεί.

Ωστόσο, από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης μας εξήγησε ότι ήδη από τον Οκτώβριο του 2014 οι τοπικοί φορείς της περιφερειακής ενότητας Καβάλας ήταν ενήμεροι και είχαν τη δυνατότητα έως τον Αύγουστο του 2015 να παρακολουθήσουν, να συμπληρώσουν και να διορθώσουν τα καταχωρημένα στην τουριστική ιστοσελίδα στοιχεία.

Απαντώντας στα σχόλια που έως σήμερα έχουν διατυπωθεί, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουριστικής ανάπτυξης Μιχάλης Αμοιρίδης παρατήρησε: «Θεωρώ ότι τα σχόλια είναι υπερβολικά και τελικά χάνουμε την πραγματική ουσία του στόχου. Ως διοίκηση της περιφέρειας έχουμε θέσει μια καθαρή στόχευση που θα πρέπει να επιφέρει θετικά αποτελέσματα και όχι να αναλωνόμαστε με τις φωτογραφίες και με τον πόλεμο του λουκουμά.

Τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας είναι εργαλεία και όχι εκείνα που θα φέρουν τουρίστες στην περιφέρεια. Οι τουρίστες θα προσελκυσθούν από τις πρωτοβουλίες που θα εκδηλώσουν οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Με σχετικό δελτίο τύπου υπογραμμίσαμε ότι είναι καλοδεχούμενες όλες οι παρατηρήσεις. Επίσης διευκρινίσαμε ότι η ιστοσελίδα είναι ζωντανή και θα συμπληρώνεται. Παράλληλα, να θυμίσω ότι η ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα στις 20 – 21 Οκτωβρίου 2014, όταν και είχαμε καλέσει τους φορείς ώστε να μάθουν λεπτομέρειες και να λάβουν τους κωδικούς, προκειμένου να συμπληρώνουν τα στοιχεία που θα θεωρούσαν ότι έλειπαν. Προσκλήσεις είχαν αποσταλεί και η συνάντηση του περασμένου Οκτώβρη είχε φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ, όπου είχε εξηγηθεί ο σχεδιασμός και η ύπαρξη κωδικού για καταχώρηση επιπλέον στοιχείων.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος φορέας της Καβάλας διαθέτει κωδικό έχει και την πρόσβαση στην ιστοσελίδα ώστε να συμπληρώσει τα υπάρχοντα στοιχεία. Προφανώς δεν υπήρχε η ανάλογη ετοιμότητα γι’ αυτό και οι φορείς δεν εμπλούτισαν τις καταχωρήσεις. Επομένως, ήταν θετική η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα λόγω διαδραστικότητας στην ενημέρωση. Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο ουσιαστικά θέματα, οι μεν φορείς της Καβάλας θα πρέπει να κινητοποιηθούν γρηγορότερα.

Τα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί πριν από την παρουσίασή τους, τέθηκαν υπόψη των μελών στις περιφερειακές επιτροπές, οι οποίες φυσικά απαρτίζονται από εκπροσώπους όλων των περιφερειακών ενοτήτων που είναι αρμόδιοι για τα συγκεκριμένα προγράμματα. Αναφορικά με τα έντυπα προβολής πάντως, να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι εγκυκλοπαίδειες ώστε να περιλαμβάνουμε πλήρη στοιχεία αλλά δίνουν ενδεικτικά ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες. Η ιστοσελίδα δε θα είναι κάτι στατικό αλλά θα αλλάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, βασιζόμενη στη σύγχρονη αντίληψη της διαδικτυακής ενημέρωσης. Όλες οι δικαιολογημένες παρατηρήσεις είναι δεκτές και οι ελλείψεις θα συμπληρωθούν. Κανείς δεν είχε την πρόθεση να αδικήσει την περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Ζητούμενο είναι να στοχεύσουμε στην ουσία και να μην αναλωνόμαστε στον πόλεμο της φωτογραφίας».

 

=

Διαβάστε επίσης