• 19 Μαΐου 2024,

Λειτουργία του 3ου παιδικού σταθμού και μετακινήσεις

 Λειτουργία του 3ου παιδικού σταθμού και μετακινήσεις

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η διοίκηση της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του δήμου Καβάλας όταν και θα αποφασιστούν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για το νέο σχολικό έτος καθώς και οι προδιαγραφές των αιτήσεων τις οποίες θα πρέπει να καταθέσουν οι γονείς νηπίων και βρεφών. Κατά την ίδια συνεδρίαση η διοίκηση θα λάβει και την οριστική απόφαση για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού της Παιδόπολης. Η πρόεδρος του νομικού προσώπου Ευαγγελία Δρακονάκη μας ενημέρωσε ότι το πιθανότερο είναι να συνεχιστεί η λειτουργία του 3ου παιδικού σταθμού εκεί όπου βρίσκεται σήμερα. Φαίνεται ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις παιδιών που θα μοιραστούν εκ νέου κι άρα θα πρέπει να αναμένονται μετακινήσεις τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Φέτος οι επανεγγραφές δε θα οδεύουν αυτομάτως στον περσινό παιδικό σταθμό και θα προηγούνται μόνο εφόσον τηρούνται οι προδιαγραφές των παιδιών. Υπενθυμίζεται ότι τα ωφελούμενα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ νήπια τοποθετούνται από την ΕΕΤΑΑ και τα υπόλοιπα κατά προτεραιότητα εφόσον εργάζονται οι γονείς θα επιστρέψουν στον ίδιο παιδικό σταθμό, ενώ οι επανεγγραφές μητέρων που δεν εργάζονται θα επιστρέψουν στον περσινό σταθμό μόνο εφόσον υπάρχει κενή θέση στη δομή.

Η διοίκηση του νομικού προσώπου υλοποιεί τα προβλεπόμενα ώστε οι παιδικοί σταθμοί να λειτουργήσουν και την επόμενη σεζόν βασιζόμενοι στο πρόγραμμα δωρεάν τροφείων του ΕΣΠΑ. Αν και πέρσι είχε καθυστερήσει το πρόγραμμα παρόλα αυτά υλοποιήθηκε δίνοντας τη δυνατότητα φιλοξενίας σε 450 παιδιά του δήμου Καβάλας. Η κατάθεση των αιτήσεων θα αρχίσει στις αρχές του Ιούνη ασχέτως με τις εξελίξεις του προγράμματος και στη συνέχεια η διοίκηση θα αναμένει την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να ακολουθήσουν οι εγγραφές του ΕΣΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς που είτε θα εγγράψουν για πρώτη φορά τα παιδιά τους, είτε θα τα επανεγράψουν, οφείλουν να προσέλθουν στα γραφεία του νομικού προσώπου κατά το πρώτο 20μερου του Ιουνίου ώστε να το δηλώσουν, ασχέτως εάν πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ    

Την καθιερωμένη περιοδεία της στα ΚΑΠΗ του δήμου Καβάλας άρχισε από την περασμένη Παρασκευή η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με πρώτη επίσκεψη στο ΚΑΠΗ του Χαλκερού. Η έναρξη της περιοδείας από το Χαλκερό είναι επίσης καθιερωμένη και πραγματοποιείται την Παρασκευή μετά το Πάσχα ώστε να γιορτασθεί η Ζωοδόχος Πηγή, πολιούχος του δημοτικού διαμερίσματος. Τη Δευτέρα σειρά είχε η επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Νέας Καρβάλης και του Αγίου Αθανασίου, ενώ θα ακολουθήσουν όλες οι υπόλοιπες επισκέψεις με τελευταία εκείνη στο ΚΑΠΗ των Κρηνίδων. Είναι μια ευκαιρία για να συναντηθεί η δήμαρχος και η πρόεδρος της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ευαγγελία Δρακονάκη με τους ηλικιωμένους δημότες, να ανταλλάξουν ευχές αλλά και να ακούσουν τα αιτήματα των πολιτών που ενδεχομένως να μην έχουν ακόμη καλυφθεί.

Η σύμβαση των γιατρών που εξυπηρετούν τα ΚΑΠΗ είχε λήξει στις 27 Απριλίου ωστόσο ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε, παρόλο που καθυστέρησε εξαιτίας των πασχαλινών διακοπών. Οι γιατροί πάντως συνεχίζουν κανονικά τις επισκέψεις τους στα ΚΑΠΗ του δήμου Καβάλας. Μέχρι τώρα οι ηλικιωμένοι του ΚΑΠΗ Χαλκερού εξυπηρετούνταν από νοσηλεύτρια και κοινωνική λειτουργό του ΚΑΠΗ Καρβάλης. Στο πλαίσιο όμως της νέας συμβάσεως η δομή του Χαλκερού θα καλυφθεί και με την παρουσία γιατρού. Φέτος, στις λοιπές ειδικότητες πνευμονολόγου, παθολόγου, ορθοπεδικού, γενικού ιατρού, προστέθηκε και ειδικότητα καρδιολόγου η οποία και πέρσι είχε προβλεφθεί χωρίς όμως να υπάρξει συμμετοχή.

Η λειτουργία των ΚΑΠΗ του δήμου Καβάλας κινείται σε ικανοποιητικό επίπεδο, παρατήρησε η Ευαγγελία Δρακονάκη, ενώ η διοίκηση παραμένει ανοικτή στα αιτήματα των ηλικιωμένων. Η χορωδία των ΚΑΠΗ στο τέλος του μήνα θα συμμετέχει στις γιορτές της πόλης Μπίελσκο Πολωνίας. Το νομικό πρόσωπο καλύπτει την οδική μεταφορά των χορωδών και οι διοργανωτές καλύπτουν τη διανομή – σίτιση των 5 – 6 ημερών. Την αποστολή θα συνοδεύσει και νοσηλεύτρια προκειμένου οι ηλικιωμένοι να νιώθουν ασφαλείς.

Διαβάστε επίσης