Λευκή νύχτα – γιορτή

 Λευκή νύχτα – γιορτή

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η πρόεδρος της Δημωφέλειας Αναστασία Ιωσηφίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, παρουσίασαν χθες στους δημοσιογράφους τη «λευκή νύχτα» στην αγορά της Καβάλας, του 2015. Σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν να τονώσουν την κίνηση στην αγορά, το απόγευμα και κυρίως το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής.

Από τις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής θα πεζοδρομηθεί το τμήμα της οδού Ομονοίας από τα παλιά δικαστήρια μέχρι την εκκλησία του Αγίου Παύλου. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν οι περισσότερες επί της οδού Ομονοίας, πολλές θα γίνουν στους πεζόδρομους.

Όπως ανακοινώθηκε χθες ο προϋπολογισμός του γεγονότος είναι περίπου 3.000 ευρώ. Δηλαδή με λίγα χρήματα γίνονται πολλά και διάφορα, όλα υπέρ της αγοράς.

«Συμπαραστεκόμαστε. Θέλουμε να δουλέψουν τα μαγαζιά», είπε πρώτη στη συνέντευξη τύπου η δήμαρχος Δ. Τσανάκα. «Η «λευκή νύχτα» ζωντανεύει την πόλη και την αγορά, προσκαλούμε κατοίκους και όμορων πόλεων να συμμετάσχουν».

«Είμαστε πάντα δίπλα στον εμπορικό σύλλογο» είπε από την πλευρά του ο Μάρκος Δέμπας.

Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι η περιφέρεια στηρίζει κάθε προσπάθεια, κάθε δράση που γίνεται για το καλό της αγοράς. Ευχήθηκε μάλιστα οι «λευκές νύχτες» που οργανώνονται και στις άλλες πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να γίνονται κυκλικά ώστε να τονώνουν την ενδοπεριφερειακή συνείδηση.

Περισσότερα πράγματα είπε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης. Ειδικότερα τόνισε: «Για την επιτυχία της «λευκής νύχτας» έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία με όλους. Έχουμε απ΄ όλους τους φορείς υλική και ηθική συμπαράσταση.  Φέτος θα γίνουν περισσότερα δρώμενα. Θα πεζοδρομηθεί η οδός Ομονοίας από τα παλιά δικαστήρια μέχρι τον Άγιο Παύλο, γι΄ αυτό ευχαριστώ το τμήμα τροχαίας. Στις άλλες πόλεις της Ελλάδος οι «λευκές νύχτες» είναι μόνο διεύρυνση ωραρίου. Στην περίπτωση της Καβάλας είναι διεύρυνση ωραρίου, με πολλές εκδηλώσεις. Καλώ τους συμπολίτες μου εκείνο το βράδυ να περπατήσουμε περισσότερο. Να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να κινηθούμε ευκολότερα στην αγορά, εκεί όπου θα γίνονται οι εκδηλώσεις.

Πέρσι όλοι έκαναν καλύτερο τζίρο το βράδυ της «λευκής νύχτας» .

Η Αναστασία Ιωσηφίδου ευχήθηκε η «λευκή νύχτα» να γίνει θεσμός. Περιέγραψε τις εκδηλώσεις αναλυτικά. Με δύο ορχήστρες, προβολή κινηματογραφικών ταινιών, χορευτικά δρώμενα, κουκλοθέατρο και σκάκι, επί της οδού Ομονοίας, μαζί με αθλοπαιδιές από μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Επίσης θα υπάρχει και DJ πάρτυ.

 

 

Διαβάστε επίσης