• 19 Μαΐου 2024,

Λεωνίδας Μαγιάννης στους 93, 7: « Δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό κλίμα στην Αγία Βαρβάρα»

 Λεωνίδας Μαγιάννης στους 93, 7: « Δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό κλίμα στην Αγία Βαρβάρα»

Ο προπονητής της Αγίας Βαρβάρας, Λεωνίδας Μαγιάννης, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς για την ομάδα του, καλεσμένος σε αθλητική εκπομπή, στους 93, 7.
Τόνισε ότι το βασικό στοιχείο για την παραμονή του Καβαλιώτικου συγκροτήματος στη Γ` Εθνική, ήταν το πολύ καλό κλίμα που υπήρχε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Αναλυτικά η συνέντευξη.
Ερώτηση: Το περασμένο καλοκαίρι οι άνθρωποι της Αγίας Βαρβάρας, σου εμπιστεύθηκαν τη θέση του προπονητή, τότε πως είχες αισθανθεί;
Απάντηση: Ηταν κάτι που δεν το περίμενα. Ηταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, για την ομάδα. Από τη στιγμή που μου το ζήτησαν, αποφάσισα να έρθω και να βοηθήσω με όλες μου, τις δυνάμεις την Αγία Βαρβάρα.

Ερώτηση: Η ομάδα δεν είχε ενισχυθεί σημαντικά και μάλλον αποδυναμώθηκε, με τη φυγή του Κουμλέλη στον ΓΣΕ.
Απάντηση: Ακριβώς. Έφυγε ένας πολύ βασικός μας παίκτης, που ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας. Επίσης ο Παπαζώτος που πήγε στον Αστέρα, που πραγματοποίησε φέτος μια πολύ καλή χρονιά. Επίσης επέστρεψε ο Μπαναβάκης στην Ενωση. Δυστυχώς είχαμε απώλειες. Ακόμη και ο Κάτσικας, έφυγε στην Αγγλία για σπουδές. Το ρόστερ αποτελούταν από 12-13 παίκτες. Θέλω να τονίσω, ότι ποτέ δε φοβήθηκα, ούτε τη χρονιά μη πάει στραβά. Είχα απίστευτη εμπιστοσύνη, στους παίκτες που είχανε μείνει.
Τα καταφέραμε στους βασικούς στόχους που είχαμε βάλει.

Ερώτηση: Μάλλον τα καταφέρατε εύκολα, όσον αφορά την παραμονή;
Απάντηση: Αν δείτε την όλη πορεία, φαίνεται ότι η ομάδα σώθηκε εύκολα. Θέλω όμως για όσους δεν γνωρίζουν, στο τέλος του Α` γύρου, η ομάδα έχει 3 νίκες.
Είχαμε ένα απίστευτο Γολγοθά, στο β` γύρο. Ευτυχώς βρήκαμε κουράγιο, δύναμη, εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και πραγματοποιήσαμε μια πορεία πολύ καλή. Κάναμε 7 νίκες στο β` γύρο. Είχαμε στον Α` γύρο, πολλά δύσκολα ματς εντός έδρας. Ηρθαν ομάδες όπως το Ανατόλια που τελικά βγήκε στην επόμενη κατηγορία και χάσαμε στο τελευταίο σουτ. Ηρθε η Ευκαρπία που τώρα θα παίξει στα πλέι οφ και χάσαμε στην παράταση. Ηρθε η Ασπίδα Ξάνθης και χάσαμε στο τελευταίο λεπτό. Είναι δύσκολο να χάνεις συνέχεια κάποια ματς, στις λεπτομέρειες.
Είναι δύσκολο μετά να το διαχειριστείς. Εντάξει, όλα πήγαν καλά στο β` γύρο.

Ερώτηση: Ποια είναι τα βασικά συστατικά, αυτής της καλής πορείας;
Απάντηση: Δεν έχουμε το οικονομικό κίνητρο να δώσουμε στους παίκτες, οπότε κάνω και μια έκκληση σε όποιο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Όποιος της αγαπάει να τη βοηθήσει. Είμαστε σε μια Εθνική κατηγορία, αποκλειστικά με Καβαλιώτες παίκτες. Είμαστε όλοι Καβαλιώτες, αυτό είναι σημαντικό. Έπρεπε από μόνοι μας να βρούμε ένα κίνητρο. Αυτό ήταν το καλό κλίμα στα αποδυτήρια.
Σε αυτό βοήθησαν οι πάντες.
Δημιουργήσαμε από την 1η αγωνιστική, ένα απίστευτο καλό κλίμα. Αυτό ήταν το κλειδί, για μένα. Μείναμε ενωμένοι, δυνατοί.
Κάθε εβδομάδα, βάζαμε και ένα στόχο. Ακόμη και την τελευταία αγωνιστική μέσα στο Ζέφυρο, όπου το παιχνίδι ήταν βαθμολογικό αδιάφορο, βάλαμε στόχο να κερδίσουμε. Αυτό δείχνει το πόσο μαζί ήμασταν όλη τη χρονιά.

Ερώτηση: Έβγαλε η Αγία Βαρβάρα και τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας;
Απάντηση: Σίγουρα ήταν μεγάλη επιτυχία. Μετά από πολλά χρόνια έβγαλε το Καβαλιώτικο Μπάσκετ πρώτο σκόρερ και μιλάμε σε όλους τους ομίλους της Γ` Εθνικής. Μιλάμε για τον Δημήτρη Αθανασιάδη.
Ο Δημήτρης από άποψη τεχνικής κατάρτισης θα μπορούσε 100% να σταθεί σε μια μεγαλύτερη κατηγορία. Απλά έχει ένα θέμα με τη μέση του. Δεν είναι τίποτα το σοβαρό, μια χαρά είναι ο άνθρωπος και αν πάει σε μια ομάδα που θα τον προσέξουν, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βοηθήσει. Αξίζει να είναι σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Ερώτηση: Πως πείσατε τον Πενταζίδη, να παίξει;
Απάντηση: Δεν ήταν και πολύ δύσκολο. Εχουμε άριστες σχέσεις με τον Νίκο. Πολύ φιλικές. Από τη στιγμή, που του το ζήτησα, ανταποκρίθηκε άμεσα και κατέβηκε στην ομάδα.

Ερώτηση: Το ταλέντο υπάρχει στην Αγία Βαρβάρα;
Απάντηση: Εμείς δεν έχουμε Ακαδημίες. Γίνεται μια βοήθεια από την Ενωση, για να μπορέσουμε να παίζουμε στη Γ` Εθνική. Δεν έχουμε παίκτες μικρών ηλικιών. Υπάρχει μπασκετικό ταλέντο, υπάρχει ενέργεια. Υπάρχουν παίκτες που ξέρουν πολλά κιλά μπάσκετ.

Ερώτηση: Υπήρχαν κάποια κομβικά παιχνίδια, που έκριναν την παραμονή;
Απάντηση: Βεβαίως υπήρχαν. Το μια χαρά δεν μπορείς να το πεις εύκολα. Μόνο όταν μαθηματικά, εξασφαλίσεις την παραμονή.
Από μέσα μας το είπαμε όλοι μας, μετά το ματς με τους Τιτάνες Δράμας. Είχαμε 3 νίκες διαφορά από την ομάδα, που υποβιβαζόταν. Το πιο δύσκολο ματς, η πιο μεγάλη νίκη, ήταν κόντρα στον Μαντουλίδη. Ηταν ένα ματς πόντο με πόντο. Μας βοήθησε αυτή η νίκη στη ψυχολογία, μας βοήθησε να σηκώσουμε κεφάλι.

Ερώτηση: Εξακολουθεί να έχει η Αγία Βαρβάρα, ένα μπασκετικό κοινό, που τη βοηθάει πάρα πολύ στα Ποταμούδια;
Απάντηση: Εδώ πρέπει να σταθούμε σε μεγάλο βαθμό. Είναι μια πάρα πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Μας το λένε όλες οι ομάδες που έρχονται.
Αυτό δεν το ξεχνάμε. Ευχαριστούμε όλους τους φιλάθλους.

Ερώτηση: Η Αγία Βαρβάρα δείχνει να σταθεροποιείται στη Γ` Εθνική.
Απάντηση: Αυτό το δείχνει η πορεία. Ευελπιστούμε όλοι να συνεχίσουμε ενωμένοι και να κρατήσουμε την ομάδα, χρόνια στην κατηγορία.
Για την επόμενη μέρα θα πρέπει να περιμένουμε, να περάσουν οι… εκλογές. Αυτό που θέλω είναι να μπορέσουμε, να κάνουμε μια σωστή οργάνωση.
Με την έννοια να μπορέσουμε να γίνουμε δορυφόρος της μεγάλης ομάδας της Καβάλας, που είναι η Ενωση. Υπάρχει καλή συνεργασία αλλά μπορούμε να δουλέψουμε ακόμη πιο μεθοδικά. Να απορροφάμε περισσότερα παιδιά.
Να είχαμε παιδιά από το εφηβικό τμήμα και να παίρνανε παιχνίδια στην Αγία Βαρβάρα. Πιστεύω πολύ στις συνεργασίες.
Υπάρχουν παιδιά που μπορούμε να τα βελτιώσουμε, αλλά όλα αυτά σε συνεργασία με τον προπονητή της Ενωσης.
Φυσικά δεν μπορούμε να μην έχουμε έμπειρους παίκτες. Πιστεύω ότι αν φύγει ο Αθανασιάδης, θα είναι πολύ δύσκολο να τον αντικαταστήσουμε. Ο Πιεβάλιτσα που μας ήρθε από την Ενωση, πήρε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αγωνίστηκε σε πολλά ματς. Πιστεύω ότι τον βοηθήσαμε.
Θέλουμε να βοηθήσουμε πολύ την Ενωση.

Ερώτηση: Αντέχει οικονομικά η Αγία Βαρβάρα;
Απάντηση: Η κατηγορία έχει πολλά έξοδα. Δεν γνωρίζω μερικές λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια ομάδα της πόλης, σε αυτή την κατηγορία.

Ερώτηση: Καλό το επίπεδο στη Γ` Εθνική;
Απάντηση: Ηταν αρκετό καλό. Πολλοί παίκτες παραμένουν σε ομάδες της Γ` Εθνικής που είναι στην πόλη τους, παρά να τρέχουν δεξιά και αριστερά για να πάρουν 500 ευρώ στη Β` Εθνική. Ετσι έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στην κατηγορία μας.

Διαβάστε επίσης