Λόγω αιθαλομίχλης η κυβέρνηση ζητάει να κόψουμε και τα τζάκια !

 Λόγω αιθαλομίχλης η κυβέρνηση ζητάει να κόψουμε και τα τζάκια !

Είναι η πρώτη φορά απο τότε που μπλέξαμε με την κρίση και βγάλαμε απο την ζωή μας πολλές παροχές και αγαθά όπως και το πετρέλαιο θέρμανσης που μέχρι να μας χτυπήσει την πόρτα ο Τόμσεν μας ζέσταινε τους κρύους μήνες του χειμώνα που βγαίνει ανακοίνωση απο το υπουργείο περιβάλλοντος και το υπουργείο υγείας για περιορισμένη χρήση ταζακιών και ξυλόσομπων γιατί ο καιρός έτσι όπως ΄θα είναι και μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα ευνοεί την συσσώρευση της αιθαλομίχλης.

Βέβαια η ανακοίνωση δεν αναφέρει για ποιές περιοχές προτείνεται ο περιορισμός της χρήσης τζακιών και ξυλόσομπων οπότε υποθέτουμε οτι είναι για όλη την Ελλάδα.

Αυτό που δεν μας γράφουν στην ανακοίνωση είναι πως θα ζεσταθούμε αν δεν ανάψουμε τζάκια και σόμπες.

Ετσι που μας κάνανε πως να ζεσταθούμε;

Να αρχίσουμε να πηδάμε σαν τα κατσίκια ;

Και εμείς δεν γουστάρουμε την αιθαλομίχλη που δημιουργείται απο αυτά που καίμε και τα περισσότεροα είναι ακατάλληλα αλλα δεν μας έχουν αφήσει άλλη επιλογή.

΄Κατά τα άλλα πάμε καλά και και συνεχίζουμε χειμερινά αλλα με σαφώς καλύτερες θερμοκρασίες.

Η χθεσινή Κυριακή ήτανε κάτι παραπάνω απο καλή.

Άριστη θα έλεγα και μέχρι το μεσημέρι καθόσουνα άνετα έξω σε τραπεζάκι που το έβλεπε ο ήλιος για να πιείς τον καφέ σου.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι εξίσου καλές και ηλιόλουστες αλλα με χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να βρέξει ούτε να χιονίσει τουλάχιστον αυτήν την εβδομάδα.

Ένα άλλο που έχει συμβεί απο τότε που μπήκαμε στο τούνελ της κρίσης και μπλέξαμε με τους δανειστές έχουμε εμπλουτίσει το λεξιλόγιο μας.

Τις απολύσεις τις βαφτίσαμε μετακινήσεις , αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα το ηλεκτρικό τους βαφτίσαμε ευάλωτους καταναλωτές και το ιστορία που ζούμε succes story.

Μπορεί επι της ουσίας η χώρα ΄να είναι καθηλωμένη στην στην μιζέρια και την ανέχεια αλλα απο επικοινωνία πάμε καλά.

Στις δηλώσεις πάμε απο το καλό στο καλύτερο άσχετα αν ακόμα δεν τα έχουμε βρεί με την τρόϊκα και αν ακόμα μας ζητάνε να επιστρέψει το ΦΠΑ στην εστίαση απο το 13% στο 23%.

Οταν οι άνθρωποι επιμένουν να γυρίσουμε σε ένα μέτρο που αποδεδειγμένα δεν απέδωσε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολες είναι οι διαπαργματεύσεις.

Παρά την θέληση της κοινής Ευρωπαϊκης γνώμης για να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στον Δεκέμβρη δεν το βλέπω.

Μόνο και μόνο για να μας την σπάσουν και για να μας κόψουν την φόρα που έχουμε πάρει απο το πρωτογενές πλεόνασμα θα βρούνε διαφόρους λόγους για να μην συμφωνήσουμε μέσα στο 2013 και να πάμε όλα πίσω.

Οι άνθρωποι έχουν ακόμα θέμα με την Ελλάδα και τους έλληνες.

Τώρα όσο αφορά την απόφαση της κυβέρνησης η ΔΕΗ να δώσει ρεύμα σε όλους αυτούς τους καταναλωτές που χαρακτηρίζονται αποδεδειγμένα ευάλωτοι υπάρχει ένα μπέρδεμα που ήτανε αναμενόμενο για την ελληνική πραγματικότητα.

Το νέο αυτό μέτρο κοινωνικής παροχής έχει άρωμα προεκλογικό αλλα αυτό δεν έχει καμμία σημασία αν επρόκειτο έστω και για τους λόγους αυτούς να πάρουν ρεύμα χιλιάδες σπίτια που ζούσανε τόσους μήνες στο σκοτάδι και την παγωνιά.

Βέβαια στις περισσότερες πόλεις και περιφέρειες η διαδικασία δεν είναι και τόσο απλή αφού δεν υπάρχει καλή συνεννόηση ανάμεσα σε Δήμου και ΔΕΗ με αποτέλεσμα ο ένας να ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο και να χάνουμε μέρες.

Μόνο σε κάτι Δήμους με Δημάρχους τύπου Γκλέτσου προχωράνε άμεσα οι διαδιακσίες και οι δικαιούχοι έχουν ρεύμα γρήγορα.

Σίγουρα τα επόμενα 24άωρα η κατάσταση θα είναι πιο ξεκάθαρη αρκεί αυτοί που εμπλέκονται στην ιστορία αυτή να έχουν διάεθση να βοηθήσουν του ευάλωτους καταναλωτές.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

Καλή ημέρα και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης