• 29 Απριλίου 2024,

Λόγω βροχής η εκδήλωση έγινε στο φουαγιέ…

 Λόγω βροχής η εκδήλωση έγινε στο φουαγιέ…

Η σημερινή κακοκαιρία και η βροχή που έπεφτε σε όλο το νομό Καβάλας από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, οδήγησε την εκδήλωση του Δήμου Καβάλας, από το Πάρκο Φαλήρου, στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του διοικητηρίου.

Σχετικές συνεννοήσεις έγιναν νωρίς χθες το πρωί ανάμεσα στο δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά. Δυστυχώς δε μπόρεσε να γίνει το ίδιο με την εκδήλωση του Δήμου Καβάλας στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου των Φιλίππων. Η εκδήλωση αυτή ματαιώθηκε,

Στην περίπτωση του φουαγιέ του διοικητηρίου ο δήμος Καβάλας φρόντισε με τη βοήθεια των συλλόγων όλης της πόλης που συμμετείχαν στο όλο εγχείρημα, όλη η προετοιμασία που είχε γίνει και προορίζονταν για το πάρκο Φαλήρου, να μεταφερθεί έγκαιρα στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του διοικητηρίου.

Οι σύλλογοι με εθελοντική δουλειά – άξια συγχαρητηρίων – μετέφεραν τα τρόφιμα, τα εδέσματα, τα σαρακοστιανά, τα τραπέζια και τις καρέκλες από το πάρκο Φαλήρου στο διπλανό φουαγιέ.

Στις 10.00 το πρωί ήταν όλα έτοιμα, καθώς και η ορχήστρα αντί να εγκατασταθεί στο πάρκο Φαλήρου, βολεύτηκε καλύτερα στον εστεγασμένο χώρο του φουαγιέ του διοικητηρίου.

Στις 9.00 το πρωί ο δήμος Καβάλας με ανακοίνωσή του ενημέρωσε για την αλλαγή των σχεδίων. Έτσι στις 11.00 το πρωί ο χώρος ήταν ήδη γεμάτος.

Για τη χθεσινή εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία παρά τη βροχή και την αναστάτωση, εργάστηκαν εκπρόσωποι 12 τοπικών συλλόγων, 4 από τους οποίους μάλιστα συμμετείχαν στο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Μετά την εμφάνιση του προγράμματος των συλλόγων ακολούθησε λαϊκή ορχήστρα, όπου υπήρχε και ποντιακή λύρα.

Τα εδέσματα ήταν πολύ καλής ποιότητας και πάρα πολλά. Συμβολικά καθένας που έπαιρνε λαγάνα και νηστίσιμα, πλήρωσε δύο ευρώ. Τα χρήματα αυτά όπως έγινε γνωστό, την ώρα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση των συλλόγων.

Το «Καλώς ήλθατε» στην εκδήλωση ακούστηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου Εβριτών Στέφανο Μιλτσακάκη, ο οποίος επαίνεσε την εθελοντική δουλειά που είχε προηγηθεί, γιατί δεν ήταν καθόλου εύκολο μία εκδήλωση που ήταν έτοιμη να γίνει στο πάρκο Φαλήρου, σε μία ώρα να μεταφερθεί και να γίνει σ΄ έναν διαφορετικό χώρο, έστω κοντινό.

Ευχαρίστησε το δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Αρχ. Γρανά.

Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι των εκλογών που έρχονται, ο δήμαρχος Κ. Σιμιτσής, ο αντιπεριφερειάρχης, αρκετός κόσμος όλων των ηλικιών, πέρασαν έστω για λίγο από τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο Αρχ. Γρανάς είπε στην εφημερίδα μας τα ακόλουθα, για τη συνεννόηση με το δήμαρχο και την αλλαγή του χώρου της εκδήλωσης: «Συνεννοηθήκαμε με το δήμαρχο. Είχαμε γίνει όλες προετοιμασίες και θα ήταν άδικο ν΄ ακυρωθεί η εκδήλωση, συμφωνήσαμε να το κάνουμε εδώ στο χώρο του φουαγιέ του διοικητηρίου και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα κούλουμα».

 

Διαβάστε επίσης