Τα γεγονότα στη Μαύρη Θάλασσα, επηρέασαν τα κρουαζιερόπλοια

 Τα γεγονότα στη Μαύρη Θάλασσα, επηρέασαν τα κρουαζιερόπλοια

Επέστρεψε σήμερα  Καθαρά Δευτέρα στην Καβάλα από το Βελιγράδι ο πρόεδρος της Δημωφέλειας Στέλιος Σχοινάκης. Ήταν επικεφαλής ενός γκρουπ της δημοτικής επιχείρησης που έκαναν τουριστική προβολή στην έκθεση τουρισμού του Βελιγραδίου.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι Σέρβοι τουρίστες θα έρθουν αρκετοί. Όχι μόνο φέτος το καλοκαίρι, αλλά και του χρόνου. Ενδιαφέρον έχει το πώς συνδέει ο Στ. Σχοινάκης τον τουρισμό κρουαζιέρας για το προσεχές καλοκαίρι με τα γεγονότα στην Ουκρανία και ειδικότερα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η Δημωφέλεια ανησυχεί ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία αλλά και στην Τουρκία θα επηρεάσουν τα κρουαζιερόπλοια τα οποία στο πρόγραμμά τους έχουν την Καβάλα, αλλά βασικός τους προορισμός είναι η Μαύρη Θάλασσα, η Κωνσταντινούπολη. Για την έκθεση του Βελιγραδίου και τον τουρισμό κρουαζιέρας ο Στέλιος Σχοινάκης είπε τα εξής: «Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε ο Δήμος Καβάλας, μέσω της Δημωφέλειας, στην Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου. Τα αποτελέσματα κρίνονται πάρα πολύ ικανοποιητικά. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την πόλη της Καβάλας η επιλογή της ως τουριστικός προορισμός από τους Σέρβους και γενικότερα από τους επισκέπτες της έκθεσης. Οι δυνατότητες που μας έδωσε αυτή η συνεργασία, θα φανούνε λογικά την επόμενη χρονιά. Ήδη φέτος υπάρχουνε πάρα πολλοί Σέρβοι οι οποίοι έχουνε κλείσει ξενοδοχεία και καταλύματα στην περιοχή της Καβάλας. Θέλω να πιστεύω ότι οι επαφές που κάναμε θα μας βοηθήσουνε περισσότερο για το μέλλον».

ΕΡ: Να σας ρωτήσουμε για τα κρουαζιερόπλοια. Πιστεύετε ότι θα πάμε σε ίδιο αριθμό κρουαζιερόπλοιων με το 2013 ή υπάρχουν πιθανότητες για περισσότερα;

ΑΠ: «Οι ελπίδες είναι για μεγαλύτερο αριθμό κρουαζιερόπλοιων όπως μας ενημέρωσε ο Οργανισμός Λιμένα. Όπως είπα και σε προηγούμενη συζήτηση μου με δημοσιογράφους, οι γεωπολιτικές συνθήκες θα είναι αυτές που θα επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επισκέψεις των κρουαζιεροπλοίων. Τώρα με τα τελευταία γεγονότα στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα να υπάρξει πρόβλημα, γιατί είναι πολλά υποσχόμενη αγορά η κρουαζιέρα στη Μαύρη Θάλασσα. Θα δούμε τις εξελίξεις και θα δούμε τα συγκεκριμένα στοιχεία, πόσα κρουαζιερόπλοια θα έρθουν στην Καβάλα».

ΕΡ: Η τουριστική προβολή της Καβάλας τελείωσε με την έκθεση του Βελιγραδίου; Θέλω να πω υπάρχει άλλη έκθεση;

ΑΠ: «Υπάρχουν κι άλλες εκθέσεις στις οποίες θα συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία όσο με την περιφέρεια όσο και με άλλους φορείς. Οι επόμενες τουριστικές εκθέσεις είναι στο Βουκουρέστι και τη Μόσχα και θα δούμε ποια θα είναι η ομάδα που θα πλαισιώσει το Δήμο Καβάλας και τους υπόλοιπους φορείς για να συμμετέχουμε κι εμείς».

 

Διαβάστε επίσης