• 9 Μαΐου 2024,

Μέτρα με μέτρο λέει ο Βαρουφάκης !

 Μέτρα με μέτρο λέει ο Βαρουφάκης !

Αν εξαιρέσεις την εμπάθεια του Σόϊμπλε προς τους έλληνες όλα τα αλλα πάνε καλά , ίσως πολύ καλύτερα απο όσο περιμέναμε.

Το προχθεσινό Eurogroup είχε διευρενητικό χαρακτήρα ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας 16/2 όπου θα έχουμε απόφαση.

Υπάρχει μια αισιοδοξία οτι όλα θα πάνε καλά γιατί οι έλληνες είναι ξεσηκωμένοι στο πλευρό της κυβέρνησης που έχει μαζί της την στήριξη και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που βλέπουν οτι τα αιτήματα μας δεν είναι ούτε υπερβολικά ούτε άδικα.

Το γενικότερο κλίμα είναι υπέρ της χώρας μας που θέλει τηρώντας πάντα τις δεσμεύσεις της ένα καλύτερο οικονομικό περιβάλλον για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της , να πάρει μπρός η οικονομία της  και να ανταπεξέλθει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές δίνοντας και τις απαραίτητες ανάσες στον λαό.

Αυτό ζητάει ο Βαρουφάκης ώς εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης και ο Σόϊμπλε ΄ξεσήκωσε τον κόσμο και έφερε τα πάνω – κάτω γιατί έχει μάθει να χτυπάει το ντέφι και οι άλλοι να χορεύουν.

Ο Βαρουφάκης λέει το απλό ΜΕΤΡΑ με ΜΕΤΡΟ !

Καταλαβαίνει και ο ίδιος ο Σόϊμπλε οτι αυτά που ζητάει ο Βαρουφάκης να γίνουν είναι προς την σωστή κατεύθυνση και επειδή νιώθει εγκλωβισμένος ρίχνει φαρμάκι και απειλές προσπαθώντας να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει ένα λαό που 5 χρόνια τώρα έχει δώσει το αίμα της ΄ψυχής του για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Άσχετα με αυτά που γίνανε στο Eurogroυp της Τετάρτης είναι σχεδόν βέβαιο οτι στο Eurogroup της Δευτέρας που είναι και το πιο κρίσιμο θα έχουμε απόφαση και μάλιστα ευνοϊκή για την ελληνική πλευρά.

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ακούσουν την φωνή της λογικής και να αφήσουν στο περιθώριο την φωνή της εκδίκησης και του ρεμβανσισμού του Σόϊμπλε.

Υπάρχει και άλλος δρόμος εντός Ευρωπαϊκού πλαισίου και αυτόν τον δρόμο οφείλουν να τον δούνε.

Έχω την εντύπωση οτι σε αυτή την δύσκολη διαπραγμάτευση θα έχουμε στο πλευρό μας την Λαγκάρντ και το ΔΝΤ αφού η Λαγκάρντ απο την αρχή της δημοσιονομικής προσαρμογής  εξέφραζε τις επιφυλάξεις της για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του προγράμματος των εταίρων.

Ήρθε η ώρα η Λαγκάρντ να βγεί μπροστά και να υπερασπιστεί τις θέσεις Βαρουφάκη για ένα νέο πρόγραμμα που θα είναι πιο λογικό και δεν θα πνίγει σαν θηλιά τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Αυτοί που υποστηρίζουν οτι δεν μπορεί για κάθε χώρα να υπάρχει και ξεχωριστό πρόγραμμα η απάντηση είναι οτι αυτά που έχουν κάνει οι έλληνες προκειμένου να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δεν τα έχουν κάνει και δεν μπορούν να τα κάνουν οι λαοί άλλων χωρών.

Ακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα εξάντλησης και οικονομικής εξαθλίωσης που οδήγησε στην αυτοκτονία χιλιάδες έλληνες που είδανε ξαφνικά την γή να χάνεται κάτω απο τα πόδια τους.

Οφείλουν μετά απο θυσίες 5 ετών να μας ακούσουν και να μας βοηθήσουν να περάσουμε στην επόμενη μέρα.

Το έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης απλά έστειλε το μήνυμα της σκληρής διαπραγμάτευσης που θα γίνει απο εδώ και στο εξής αφού μπορεί ούτε στην συνεδίραση της Δευτέρας είνα πιθανό να υπάρξει συμφωνία.

Επειδή οι αντίπαλοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν εύκολα πίσω συμφωνώ με όλους αυτούς που λένε οτι συμφωνία θα έχουμε στο +1 και οχι στο -1 όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Το είχαμε γράψει απο την πρώτη στιγμή της εκλογής της νέας κυβέρνησης οτι οι εταίροι και αυτή την φορά θα μας σύρουν μέχρι το χείλος του γκρεμού και θα αφήσουν την χώρα να φλερτάτει σοβαρά με την χρεοκοπία και το Grexit.

Εύχομαι τα πράγματα την Δευτέρα να ρολάρουν αλλα καλύτερα αλλα δεν το βλέπω.

Απλά την Δευτέρα θα γίνει άλλη μια συνεδρίαση η οποία θα είναι πιο κοντά στην ημερομηνία ολοκλήρωσης του τρέχοντος προγράμματος με οτι αυτό συνεπάγεται.

Καλημέρα και ….

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης