• 30 Απριλίου 2024,

Μέτρα προστασίας Τούρκων επισκεπτών

 Μέτρα προστασίας Τούρκων επισκεπτών

Άνδρες της Ασφάλειας βρίσκονταν μέσα και έξω από κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης το απόγευμα του Σαββάτου σε όλη τη διάρκεια της νύχτας Σάββατο προς Κυριακή. Λήφθηκαν προληπτικά αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο επειδή σε αυτό φιλοξενήθηκαν 100 και πλέον Τούρκοι τουρίστες.

Τα μέτρα είχαν να κάνουν κυρίως με την ένταση που υπάρχει στην Καβάλα τελευταία, λόγω και της διαδήλωσης την περασμένη Παρασκευή, αλλά και με τις πληροφορίες ότι μεταξύ των Τούρκων τουριστών υπήρχαν και βουλευτές του τουρκικού κοινοβουλίου.

Τα τρία λεωφορεία με τους Τούρκους επισκέπτες έφτασαν στην Καβάλα από τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου. Οι περισσότεροι προέρχονταν από την Σαμψούντα, κάποιοι από την Κωνσταντινούπολη. Είχαν λάβει μέρος στην Θεσσαλονίκη, αφιερωμένη στον Κεμάλ Ατατούρκ.

Τελικά μεταξύ των Τούρκων δεν υπήρχαν βουλευτές του κοινοβουλίου αλλά κάποιοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης μόνο. Παρόλα αυτά η Ασφάλεια ήταν μέσα και έξω από το ξενοδοχείο από την πρώτη στιγμή που τα λεωφορεία έφτασαν σε αυτό μέχρι την Κυριακή νωρίς το πρωί που τα τρία λεωφορεία αναχώρησαν για να επιστρέψουν στην Τουρκία.

 

Διαβάστε επίσης