• 12 Μαΐου 2024,

Το Υπουργείο προωθεί νέες Λαϊκές Αγορές

 Το Υπουργείο προωθεί νέες Λαϊκές Αγορές

Ένα νέο τύπο λαϊκών αγορών προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε όλη την Ελλάδα. Δοκιμαστικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα δημιουργηθούν και θα λειτουργήσουν δύο τέτοιες Λαϊκές Αγορές, που θα είναι λαϊκές αγορές μόνο των παραγωγών.

Πρόσφατα το θέμα συζητήθηκε ανάμεσα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τον βουλευτή Καβάλας Ντίνο Κλειτσιώτη. Ο υπουργός είπε ότι οι Λαϊκές αυτές θα γίνονται εντελώς ξεχωριστά από τις υφιστάμενες και θα μπορούν να λάβουν μέρος μόνο παραγωγοί, δηλαδή μόνο αγρότες. Το που θα γίνονται θα αποφασιστεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Άρης Γιαννακίδης συμφώνησε δοκιμαστικά να δημιουργηθούν δύο τέτοιες Λαϊκές αγορές στην Περιφέρειά μας σε πρωτεύουσες νομών. Που θα είναι αυτές οι δύο λαϊκές αγορές που θα λειτουργήσουν δοκιμαστικά θα το συζητήσουν ο κ. Γιαννακίδης με Δημάρχους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ακριβώς το ίδιο σκεπτικό παρουσίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Κρήτη. Εκεί ο υπουργός Αθανάσιος Τσαφτάρης μίλησε γενικότερα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική αλλά και την καινοτομία που πρεσβεύει το Υπουργείο του δηλαδή καινούργιες Λαϊκές αγορές των αγροτών όπως λέγονται ειδικότερα.

Ο Υπουργός είπε ότι πρόκειται για ένα καινούργιο θεσμό που θα ξεκινήσει σύντομα στην Πρέβεζα, την Κοζάνη και τα Χανιά. Όπως είπε θα είναι κάτι διαφορετικό που θα βοηθά και τους παραγωγούς κυρίως όμως τους καταναλωτές.

 

Διαβάστε επίσης