Προετοιμάζουν απεργίες οι φαρμακοποιοί

 Προετοιμάζουν απεργίες οι φαρμακοποιοί

Η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας Σίσσυ Ρακιντζή, ήταν το Σάββατο στην Αθήνα στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Συμφώνησε και με τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων της, σε ένα μεγάλο πλάνο κινητοποιήσεων του κλάδου αν και οι φαρμακοποιοί όπως και άλλοι εργαζόμενοι και επαγγελματίες στην Ελλάδα, θα κινηθούν τελικά ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων ημερών.

Λόγω όμως των οφειλών του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί σε πανελλαδικό επίπεδο αποφάσισαν 48ωρη απεργία 26 και 27 Νοεμβρίου. Αποφάσισαν επίσης 24ωρη πανελλαδική απεργία την ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή η εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου που αφορά θέματα της υγείας.

Στην Καβάλα ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει αργά, με μεγάλη καθυστέρηση. Εντός των ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πληρωμή του Ιουλίου ενώ μέσα στο μήνα Νοέμβριο θα πληρωθεί αν όλα πάνε καλά ο Αύγουστος.

Φυσικά οι φαρμακοποιοί στην Καβάλα και σε όλη την Ελλάδα, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη συνταγές άλλων ασφαλιστικών ταμείων έτους 2011.

Στην Καβάλα επικρατεί σκεπτικισμός. Κάθε βήμα θα αποφασίζεται ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν στο χώρο της υγείας. Κυρίως αφορά με το πώς θα πληρώνει το κράτος τους φαρμακοποιούς σε σχέση με τις υποσχέσεις που έχει δώσει.

Και οι πρόσφατες πάντως υποσχέσεις που δόθηκαν δεν τηρούνται όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί.

 

Διαβάστε επίσης