• 12 Μαΐου 2024,

Νέες δηλώσεις Σιμιτσή κατά των νέων μέτρων

 Νέες δηλώσεις Σιμιτσή κατά των νέων μέτρων

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής έκανε νέες δηλώσεις κατά των νέων οικονομικών μέτρων που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή, με αφορμή την συνεδρίαση παρακολούθησης έργων του ΕΣΠΑ που έγινε στη Δράμα την περασμένη Παρασκευή το πρωί.

Ο κ. Σιμιτσής, αν και τα μέτρα ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο, πιστεύει ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν. Πρέπει μάλιστα να είναι κινητοποιήσεις μαζί από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της επιτροπής παρακολούθησης των έργων του ΕΣΠΑ ο Κωστής Σιμιτσής είπε στους δημοσιογράφους:

«Μίλησα ήδη με τον Πρόεδρο των δημάρχων, πρόεδρο της ΚΕΔΕ ώστε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Τα μέτρα είναι καταστροφικά για την τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργούν μεγάλα εμπόδια. Το θέμα θα το θέσω στο τέλος του μήνα και στην συνεδρίαση της επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλες. Όσο μπορούμε με όλες μας τις δυνάμεις, θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση, να αντιστρέψουμε το κλίμα που δημιουργείται. Τον αγώνα θα τον δώσουμε μέχρι το τέλος. Οι βουλευτές με την ψήφο τους υπέρ των μέτρων στράφηκαν ευθέως κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρέπει να σας πω ότι με τα νέα μέτρα καταργούνται ακόμη και τα οδοιπορικά των δημοτικών συμβούλων, πρόβλημα που θα αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται για την περίπτωση του Δήμου Καβάλας από δημοτικά διαμερίσματα όπως για παράδειγμα το πιο απομακρυσμένο διαμέρισμα του Δήμου Καβάλας αυτό της Λυδίας».

Στο μεταξύ ίδιο είναι το κλίμα και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα από πλευράς των δημάρχων. Μετά τους δήμους Ιωαννίνων και Πάτρας η δεύτερη μεγαλύτερη Περιφερειακή Ένωση Δήμων της χώρας δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δώσει στοιχεία για δημοτικούς υπαλλήλους που με βάση τα νέα μέτρα μπορεί και να απολυθούν.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας μέλη της οποίας είναι 38 δήμοι.

Αναφέρουν ειδικότερα οι 38 δήμαρχοι ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν καμία υπηρεσιακή διαδικασία από την οποία θα προκύψουν στοιχεία στα αρμόδια υπουργεία για να προωθηθούν απολύσεις προσωπικού των δήμων με τις οποίες η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας διαφωνεί κάθετα.

Ίδιες δηλώσεις γίνονται συνεχώς από όλο και περισσότερους δημάρχους ενώ στην Αθήνα μάλλον μεταξύ Δημάρχων και Περιφερειαχών, πρόκειται να παρθούν σύντομα αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

 

Διαβάστε επίσης