• 6 Μαΐου 2024,

Μία επιπλέον (των 7) Κυριακή σκέφτεται ο Γρανάς

 Μία επιπλέον (των 7) Κυριακή σκέφτεται ο Γρανάς

Εντός των ημερών ο αντιπεριφερειάρχης Αρχ. Γρανάς αποφασίσει για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, τους τελευταίους δύο μήνες του 2013 και όλο το 2014.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας, είναι προβληματισμένος καθώς πέραν των επτά Κυριακών, όπου τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά βάσει νόμου, θέλει να συμπεριλάβει στην απόφασή του μία ακόμη, την Κυριακή που μεσολαβεί ανάμεσα στα χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά.

Την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε γι΄ αυτό το θέμα η εκτελεστική επιτροπή της περιφέρειας, χωρίς την παρουσία του Αρχ. Γρανά. Εκεί περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες συμφώνησαν προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου η λειτουργία της αγοράς στις πρωτεύουσες των πέντε νομών να είναι ίδια. Η εκτελεστική επιτροπή προτείνει στους αντιπεριφερειάρχες ν΄ αποφασίσουν ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Κάτι που φαίνεται ν΄ αποδέχεται ο Αρχ. Γρανάς. Στην εφημερίδα μας είπε τα εξής: «Αυτή τη βδομάδα, Τρίτη με Τετάρτη, θα καθαρογράψουμε την απόφαση για το θέμα. Αυτό που θέλει η αγορά, οι εμπορικοί σύλλογοι εμείς θα το καταγράψουμε. Ακόμα έχω κάποιες ενστάσεις όσον αφορά την Κυριακή ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Νομίζω ότι θα ήταν καλό η αγορά να είναι ανοικτή. Οι επτά είναι ούτως ή άλλως καθορισμένες από το νόμο, συν μία, αυτή που προανέφερα. Αυτό συζητήθηκε στην εκτελεστική επιτροπή της περιφέρειας και η προτροπή είναι αυτή».

 

 

 

 

 

=

 

 

Διαβάστε επίσης