Μία νέα κυκλοφοριακή προσπάθεια

 Μία νέα κυκλοφοριακή προσπάθεια

Ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Εμφιετζής έτυχε να είναι ο τελευταίος αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας, σε θέματα που αφορούν τη δημοτική αστυνομία. Ουσιαστικά αποσύρθηκε από τα καθήκοντά του και τη συγκεκριμένη θέση το περασμένο καλοκαίρι, όταν υπό τις γνωστές συνθήκες, καταργήθηκε μέσα σε μία νύχτα η σημαντική αυτή δημοτική υπηρεσία.

Ο Σ. Εμφιετζής παραμένει ασχολούμενος με τα θέματα κυκλοφοριακής φύσεως του Δήμου Καβάλας, έχει άριστη ενημέρωση κι ανέλαβε το συντονισμό του νέου τμήματος των δημοτικών υπαλλήλων που από την 1η Φεβρουαρίου θα προσπαθήσουν να επανέλθουν περίπου σαν δημοτικοί αστυνομικοί, στο κέντρο της πόλης.

Μιλώντας χθες στην εφημερίδα μας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα υπάρχουν δημοτικοί υπάλληλοι με ειδική καρτέλα για να εφαρμοστεί πάλι το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Όπως αναφέρει θα υπάρχουν μικτά κλιμάκια αυτών των δημοτικών υπαλλήλων με τροχονόμους του τμήματος τροχαίας Καβάλας, για τις ακραίες περιπτώσεις παράνομων σταθμεύσεων ή παραβάσεων που αφορούν τους πεζόδρομους.

Ο Σ. Εμφιετζής είπε τα εξής: «Όπως γνωρίζουμε όλοι μετά τη διάλυση ουσιαστική της δημοτικής αστυνομίας και κυρίως ο κανονισμός πεζοδρόμων και πεζοδρομίων και η ελεγχόμενη στάθμευση αρμοδιότητες τις οποίες έχουμε πάρει με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είχανε ατονίσει. Κι αυτό έγινε γιατί δεν είχε στελεχωθεί ακόμα η συγκεκριμένη υπηρεσία. Μετά από πέντε περίπου μήνες όπου ουσιαστικά έχουμε δει ποιοι μένουν οριστικά στην υπηρεσία, ξεκινά ξανά το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης κι ο έλεγχος των πεζοδρόμων και πεζοδρομίων.

Τις ημέρες αυτές μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ενημερώνεται όλος ο κόσμος, όλοι οι οδηγοί σχετικά με το ότι θα πρέπει να προμηθευτούν την ηλεκτρονικοί κάρτα εφόσον είναι μόνιμοι κάτοικοι ή την συνηθισμένη κόκκινη κάρτα της μιας ώρας, την μπλέ των δύο ωρών, κι έτσι να μην επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στους πεζοδρόμους, που θα γίνουν κλιμάκια μαζί με ΕΛΑΣ, για να μην υπάρχει τροχοφόρο μέσα στα συγκεκριμένα σημεία. Μέχρι τις 1 Φεβρουαρίου θα γίνει η ενημέρωση όπως είπα. Όσοι είχαν κάρτα μόνιμου κατοίκου από τη στιγμή που έχει λήξει το συμβόλαιο το προηγούμενο που είχαν, παρατείνεται η διάρκειά του για τους επόμενους πέντε μήνες, λόγω του ότι δεν ίσχυε το μέτρο για τους προηγούμενους πέντε μήνες».

ΕΡ: Αυτή τη δουλειά την έκαναν οι δημοτικοί αστυνομικοί. Τώρα θα είναι δημοτικοί υπάλληλοι, αλλά πόσο διαφορετικοί θα είναι από τους δημοτικούς αστυνομικούς;

ΑΠ: «Δε θα φοράνε στολές. Είναι δημοτικοί αστυνόμοι παλιοί οι οποίοι έχουν μετακινηθεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία ελέγχου του Δήμου και θα έχουν ένα καρτελάκι που θ΄ αναγράφει επάνω της ότι είναι υπηρεσία ελέγχου του Δήμου Καβάλας».

 

Διαβάστε επίσης