• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΓΕΝΑΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΓΕΝΑΡΗ 2014

Εκτός κυκλοφορίας είναι από χθες το απόγευμα η οδός Θράκης στη συνοικία του Βύρωνα λόγω προβλημάτων στο οδόστρωμα από τη βροχή και το έργο της ΔΕΥΑΚ που εκτελείτε στο ίδιο σημείο. Παλαιό και ακατοίκητο σπίτι κατέρρευσε χθες βράδυ στη περιοχή πλησίον του 8ου Δημοτικού Σχολείου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ η βροχή στη Καβάλα θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι. Δύο διπλανά οικόπεδα του Βιοτεχνικού Πάρκου είναι έτοιμα προκειμένου σε αυτά να αρχίσουν οικοδομικές εργασίες. Προηγήθηκε η απαραίτητη εξυγίανση του εδάφους. Οι ιδιοκτήτες επαγγελματίες των δύο οικοπέδων εκτιμούν ότι θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις του στο Βιοτεχνικό Πάρκο ως το τέλος του έτους. Νέο πρόβλημα ανέκυψε χθες στη Θάσο με τα σκουπίδια μιας και οι εταιρίες δεν δέχθηκαν να τα μεταφέρουν στο χερσαίο τμήμα του Νομού. «Σήμερα θα υπάρξουν εξελίξεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου Δημήτρης Πιπίνης. Από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι φωτιά σε διαμέρισμα 3ου ορόφου σε πολυκατοικία της οδού Υψηλάντου. Η Π.Υ. Καβάλας πρόλαβε τα χειρότερα. Άνω των 5.000 ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές. Με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ θα ζητηθεί πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ ΑΜ σχετικά με τις διαδικασίες που αφορούν το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στα Χίλια.

 

Την Δευτέρα 27 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι ο Υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης συναντά τοπικούς φορείς και παράγοντες που ζητούν διαφορετική διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από το Ν. Καβάλας. Ικανοποιημένο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ από την κίνηση επιβατών στα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο που άρχισαν πριν έναν περίπου μήνα. Κτηνοτρόφοι από την ΑΜΘ ήταν παρόντες στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σήμερα Άρης Γιαννακίδης και Κωστής Σιμιτσής παρουσιάζουν σε επιτροπή της Βουλής τον απολογισμό του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεση του στη πρόσφατη συμφωνία Ενεργειακής- ΒΡ. Συνάντηση με τους μηχανικούς της Π.Ε. Καβάλας είχε χθες η διοίκηση του ΟΛΚ. Συζητήθηκαν όλα τα έργα του οργανισμού. Σημαντική γενική συνέλευση πραγματοποιεί στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ωκεανίς το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα. Υπογράφηκε χθες στο δημαρχείο της Ελευθερούπολης η σύμβαση για το έργο της ανάπλασης του παραλιακού πεζόδρομου στη Νέα Ηρακλείτσα.

 

Στις 12 το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς υποδέχεται στο γραφείο του και βραβεύει την παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου. Παζάρι ρούχων, βιβλίων και παιχνιδιών οργανώνουν την Κυριακή στη Νέα Πέραμο ο πολιτιστικός σύλλογος και το πρόγραμμα Υποστηρίζω. Συμμετέχουν οι μαθητές όλων των σχολείων της Νέας Περάμου. Συνεχίζεται ως το Σάββατο στη δ. καπναποθήκη η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κλεάνθη Σερεμέτη. Έκθεση ζωγραφικής του Άγγελου Ζαγοριανού στο καφέ μπαρ «Παλιά Βιβλιοθήκη».

 

Με τον ΑΟΚ προπονήθηκε πρώτη φορά χθες ο νεαρός Γκανέζος Ρασίντ. Παίκτης της ομάδας θεωρείται και ο Γωνιάδης. Σήμερα στη προπόνηση ο Βουτσιάς. Τιμωρημένος για την αναμέτρηση της Κυριακής ο Πόπτσης. Το μεσημέρι εκπρόσωποι της Ένωσης θα επισκεφθούν το δημοτικό σχολείο του Φλωρέξ.

 

Διαβάστε επίσης