• 20 Μαΐου 2024,

Μαζική συμμετοχή σε έναν αγώνα που έγινε θεσμός

 Μαζική συμμετοχή σε έναν αγώνα που έγινε θεσμός

Θεσμός είναι για την Καβάλα ο αγώνας δρόμου στο περιαστικό δάσος της πολης που με μεγάλη επιτυχία – 2η φορά – πραγματοποιήθηκε χθες. Στις 11.15 δόθηκε η εκκίνηση από τη συνοικία του Προφήτη Ηλία. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έτρεξαν μία διαδρομή 13 χλμ. αν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τη χθεσινή καλοκαιρία και την απόσταση κυριολεκτικά την περπάτησαν.

Η περιοχή του δρόμου προς το σανατόριο, γέμισε από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η προσέλευση ήταν κάτι το εξωπραγματικό, καθώς εκτός από τους συμμετέχοντες παρόντες ήταν και συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα. Οι διοργανωτές και συγκεκριμένα ο σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας, γνώριζε τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, ήταν έτοιμος να εξυπηρετήσει ακόμη κι αυτούς που δήλωσαν συμμετοχή την τελευταία στιγμή. Παρόντες ήταν επίσης εθελοντές της διασωστικής ομάδας κι αρκετοί αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας, που έβαλαν κι αυτοί το χεράκι τους για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Στην περιοχή ωστόσο δημιουργήθηκε σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, αν και δεν είναι πολυσύχναστη ιδιαίτερα αφού πρώτη φορά στο συγκεκριμένο σημείο, κοντά στην περιμετρική οδό μαζεύτηκαν τόσοι άνθρωποι και τόσα αυτοκίνητα.

Είδαμε άνδρες όλων των ηλικιών. Γυναίκες μικρές και μεγάλες. Ακόμη και παιδιά, να δηλώνουν πρόθυμοι να λάβουν μέρος στο 2ο αγώνα δρόμου του περιαστικού δάσους κάθε ένας με τις δικές του προϋποθέσεις, κάθε ένας με τους δικούς του όρους.

Υπήρχαν δρομείς που αμέσως έσπευσαν να τρέξουν από τα πρώτα μέτρα κιόλας της διαδρομής – ήταν αυτοί που τέλειωσαν σε χρόνο ρεκόρ, περίπου μία ώρα – υπήρχαν όμως πάρα πολύ που προτίμησαν τον περίπατο ή έτρεχαν μόνο όσο τους βοηθούσαν οι δυνάμεις τους.

Απ΄ όλες τις πλευρές η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Έγινε κιόλας τοπικός θεσμός που θα επαναληφθεί μετά από έναν χρόνο.

 

Διαβάστε επίσης