Μείωση της φορολογίας των αυτοκίνητων απο το 2015

 Μείωση της φορολογίας των αυτοκίνητων απο το 2015

Περίπου 35 εκατομμύρια έχασε το ελληνικό κράτος απο την κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτων αφού οι φορολογούμενοι προτίμησαν να μείνουν χωρίς μεταφορικό μέσα απο το να πληρώσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους σε φόρους για να το κρατήσουν.

Απο το 2009 που ξέσπασε με μανία η οικονομική κρίση στην Ελλάδα περίπου 750 χιλιάδες πινακίδες παραδόθηκαν.

Μάλιστα η κυβέρνηση δεν εξετάζει μόνο το ενδεχόμενο της μείωσης της φορολογίας των αυτοκινήτων σε όλο το φάσμα της αλλα και την κατάργηση του φόρου πολυτελείας σε αυτοκίνητα πάνω απο 1.900 κυβικά.

Κάλιο αργά παρά ποτέ που λέει και ο λαός ο σοφός.

Βέβαια αν με ρωτάτε η ζημιά έχει γίνει αλλα τουλάχιστον την πήρανε χαμπάρι την δουλειά και μπορεί απο το 2015 να επανορθώσουν.

Αν δεν το κάνουν μπορεί οχι μέχει το 2015 αλλα σίγουρα μέχρι το 2020 στην Ελλάδα θα κυκλοφορούν μόνο γαϊδούρια και ποδήλατα.

Και αυτοί που σφίξανε τα κωλομέρια και διατηρήσανε τις πινακίδες στα αυτοκίνητα τους αν δούνε οτι δεν υπάρχει διάθεση μείωσης των φόρων απο την πλευρά της κυβέρνησης θα τις παραδώσουν και αυτοί.

Γιατί και η υπομονή έχει τα όρια της.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε χειμερινά αφού θεωρητικά απο αύριο Τρίτη θα ζήσουμε σε συνθήκες απόλυτου ψύχους με το θερμόμετρο για πρώτη φορά να κάνει βουτιά κάτω απο 0.

Το έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα και το ξαναγράφω και σήμερα οτι μέσα στον Φλεβάρη θα δούμε το πραγματικό πρόσωπο του χειμώνα.

Μήνυμα έστειλε ο Βενιζέλος προς τους 58 οτι το ΠΑΣΟΚ δεν αυτοδιαλύεται.

Διαλύεται το διαλυμένο;

Ο Βενιζέλος δεν έχει πάρει χαμπάρι οτι έχουμε πάει παρακάτω και είμαστε στην επόμενη φάση.

Για το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει η φάση της διάλυσης.

Πλέον ο Βενιζέλος θα πρέπει να κάνει άλλες σκέψεις απο το να στέλνει μηνύματα οτι του ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται.

Το ΠΑΣΟΚ είναι διαλυμένο και πλέον το ερώτημα είναι αν θα εξαφανισθεί και απο αυτό το 5% που του δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ο Βενιζέλος έχει τελειώσει το ΠΑΣΟΚ , έχει δώσει την χαριστική βολή και αν υπάρχει μια ελπίδα να γυρσει πορεία το καράβι θα πρέπει να γίνει με άλλο αρχηγό αφού ο Βενιζέλος αν και ο πιο ικανός, κάηκε πρίν ακόμα καλά- καλά αναλάβει τα ηνία του κόμματος.

Έκανε λάθη στρατηγικής σημασίας και σήμερα είναι για το ΠΑΣΟΚ καμμένο χαρτί.

Εκτός βέβαια και αν γίνει κανα θαύμα και μπορέσει και ανακάμψει το κόμμα με τον ίδιο αρχηγό.

Έτοιμο έχει το τρίτο πακέτο στήριξης ο Σόϊμπλε που κάνει ραντεβού για το μέλον της Ελλάδα χωρίς έλληνες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας είναι έτοιμο ένα τρίτο πακέτο στήριξης , πιο περιορισμένο που θα φέρει όμως όπως καταλαβαίνετε ενα νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Έχω την εντύπωση οτι υπάρχει διάσταση απόψεων αφού εμείς έχουμε αρχίσει να σκεφθόμαστε την Ελλάδα εκτός ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και δανεικών και αυτοί είναι έτοιμοι να μας ανακοινώσουν το τρίτο πακέτο στήριξης ενώ την ίδια ώρα αρνούνται να μιλήσουν για οποιαδήποτε μορφή μείωσης του ελληνικού χρέους.

Την λέξη “κούρεμα” δεν θέλουν να την ακούν και όποτε συμβαίνει αυτό βγάζουν σπυριά ενώ δυσκολεύονται κάθε φορά που αναφέρονται στο ελληνικό χρέος αφού ήρθε η ώρα να κάνουν απο την μεριά τους αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί.

Τα έχουν χαμένα αν νομίζουν οτι η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν πρίν απο δύο περίπου χρόνια.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ έχουν τελειώσει.

Τα πακέτα στήριξης και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που έχουν στο μυαλό τους μάλλον θα τα υλοποιήσουν σε κάποια άλλη χώρα με δημοσιονομικό πρόβλημα.

Η Ελλάδα για αυτούς έχει τελειώσει.

Λοιπόν λέβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης