Μεγάλες προσδοκίες …

 Μεγάλες προσδοκίες …

Μεγάλες είναι οι προσδοκίες που δημιούργησαν οι εξελίξεις που προηγήθηκαν το τριήμερο που μόλις πέρασε  και  ξεκίνησαν με την επίσκεψη Σούλτς , κορυφώθηκαν με τον καυγά του Βαρουφάκη με τον Ντάϊσεμπλούμ και εκτονώθηκαν με την δήλωση του ΟΜΠΑΜΑ υπέρ της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα των λαών που υποφέρουν απο ύφεση και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει να τις στίβει.

Εγώ θα μείνω λίγο περισσότερο στην δήλωση του ΟΜΠΑΜΑ αφού η δήλωση στήριξης ήρθε πραγματικά απο το πουθενά και σίγουρα θα αλλάξει τον χάρτη των εξελίξεων απο εδώ και στο εξής.

Υπάρχει η εντύπωση οτι μετά την Παρασκευή που το κλίμα είχε βαρύνει επικίνδυνα με τον Ντάϊσεμπλουμ να αποχωρεί τσαντισμένος απο την κοινή συνέντευξη τύπου με τον έλληνα υπουργό οικονομικών οτι το κλίμα έχει γυρίσει υπέρ της Ελλάδας.

Λίγο οι δηλώσεις αναδίπλώσης και συνεργασίας του Τσίπρα αλλα και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης οτι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της , λίγο η επίσκεψη Βαρουφάκη στο Παρίσι με τον Γάλλο ομολόγο που έγινε σε πολύ καλό κλίμα κατανόησης και στήριξης  και του και πολύ η δήλωση ΟΜΠΑΜΑ υπέρ των χωρών που ταλαιπουρώνται απο την ύφεση και ειδικότερα της Ελλάδας φαίνεται οτι επαναφέρουν την ηρεμία και δημιουργούν προσδοκίες για μια καλύτερη συμφωνία η οποία θα προκύψει απο τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν όπως όλα δείχνουν τις επόμενες ημέρες.

Είναι αυτό που έλεγε και προεκλογικά ο Τσίπρας οτι η Ελλάδα θα επιδιώξει μια καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές ΄μέσα σε ένα καλύτερο και πιο ευνοϊκό περιβάλλον.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η δήλωση ΟΜΠΑΜΑ.

Αναρωτιέμαι γιατί αυτή η δήλωση στήριξης δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια με κυβερνήσεις μεγαλύτερης υποταγής τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Αμερικάνικη υπερδύναμη και έγινε μόλις λίγα 24άωρα μετά την ανάληψη της εξουσίας απο μια κυβέρνηση ριζοσπαστικής αριστεράς.

Μήπως τελικά δεν τον θέλανε τον Σαμαρά και προκαλάσανε την πτώση του ;

Διότι η πτώση Σαμαρά αν το καλοσκεφθείτε προκλήθηκε απο την αδιάλλακτη στάση της τρόϊκας να  κλείσει την 5η αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα.

Πάντως παρά τις επιθέσεις φιλίας προς την Ελλάδα  απο πολλούς και διάφορους συμβουλεύω να συνεχίσουμε να κρατάμε μικρό καλάθι.

Καλύτερα να περιμένουμε τα χειρότερα και να μας έρχονται τα καλύτερα παρά το αντίθετο.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε χειμερινά αφού τα επόμενα 24άωρα η θερμοκρασία πέφτει απο το Σάββατο και μετά περιμένουμε νοτιάδες και απο την άλλη εβδομάδα μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι άκρως αισθητή.

Το νού σας γιατί ο χειμώνας ακόμα δεν τελείωσε.

Όσοι βιάζεστε να φέρετε την πρώτη μέρα της άνοιξης καλμάρετε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε απο την Κύπρο όπου βρίσκεται οτι έχει ωριμάσει πλέον η ιδέα και υπάρχει και η ανάγκη να αντικαταστηθεί η τρόϊκα απο έναν άλλο μηχανισμό που θα έχει πιο ήπια επιτήρηση της δημοσιονομικής μας προσαρμογής.

Ο Αλέξης έχει υποσχεθεί οτι θα τα αλλάξει όλα , ακόμα και την τρόϊκα και μέχρι σήμερα του βγαίνει.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης