Μεγάλη εκδήλωση κατά της ενδοσχολικής βίας

 Μεγάλη εκδήλωση κατά της ενδοσχολικής βίας

Ένα σωρό τοπικοί φορείς και τοπικές υπηρεσίες συμπράττουν για μία μεγάλη εκδήλωση που γίνεται αύριο στις 11.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης. Είναι εκδήλωση επ΄ ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας.

Στην πλατεία 1000 περίπου μαθητές θα σχηματίσουν αλυσίδα προστασίας ανακοινώθηκε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Καβάλας, το Νοσοκομείο, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την ομάδα βία stop, την ελληνική αστυνομία.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε πρώτος ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λυχούνας. «Είμαστε πολλοί φορείς που συνεργαζόμαστε γι΄ αυτή την εκδήλωση. Οι εκδηλώσεις που κάνουμε δείχνουν ότι το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας υπάρχει. Το πρόβλημα – συνέχισε ο κ. Λυχούνας – είναι παλιό. Στην κρίση – όπως παρατήρησε – τα χειρότερα μίας κοινωνίας αναδεκνύονται. Πρωταγωνιστούμε στις εκδηλώσεις και συνδράμουμε» – κατέληξε ο κ. Λυχούνας, που προσκάλεσε το ευρύτερο κοινό να παραστεί αύριο το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Η Ελένη Φώτου θύμισε ότι για το ίδιο θέμα υλοποιούνται προγράμματα τα τελευταία χρόνια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Φέτος  – είπε – περνάμε από τη θεωρία στην πράξη». Εξήγησε πως θα σχηματιστεί αυτή η αλυσίδα προστασίας από τους 1000 μαθητές, με μήνυμα κατά της σχολικής βίας, στην κεντρική πλατεία, αλλά και την ενημερωτική πλευρά της εκδήλωσης στα περίπτερα που θα λειτουργούν στον ίδιο χώρο, για την ενημέρωση των μαθητών.

«Η εκδήλωση την Παρασκευή είναι το επιστέγασμα προγράμματος δύο ετών» παρατήρησε ο διοικητής του νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης. «Αυτή η πρωτοβουλία – συμπλήρωσε – μας κάνει χαρούμενους, γιατί δίνει στο νοσοκομείο εξωστρέφεια».

Ο Θανάσης Κοψίδας εκ μέρους της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, είπε ότι στόχος των εκδηλώσεων και των προγραμμάτων που υλοποιούνται είναι η βίωση των περιστατικών που δυστυχώς όπως είπε είναι σ΄ έξαρση.

Ο Απόστολος Βαγενάς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είπε ότι η ενδοσχολική βία δεν είναι ταμπού. Κάλεσε δε τους μαθητές να μην φοβούνται, να μην ντρέπονται και να κοινοποιούν το πρόβλημα όταν το αντιμετωπίζουν. «Χαίρομαι γιατί τέτοιες δράσεις στηρίζονται από μεγάλους τοπικούς φορείς», είπε ο Μιχάλης Σωτηρίου, Διευθυντής της Ψυχολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Του χρόνου ευχήθηκε να ενταχθεί στη δράση και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων κατά πόσο η εκδήλωση έχει εναλλακτικό σενάριο σε περίπτωση που αύριο βρέχει, οι διοργανωτές απάντησαν καταφατικά.

Διαβάστε επίσης