• 20 Απριλίου 2024,

Μεγάλη επιτυχία η γιορτή της ΕΠΣΚ

 Μεγάλη επιτυχία η γιορτή της ΕΠΣΚ

 

Κείμενο: Ντίνα Τσολακίδου

Φωτό: Γιάννης Σιαπέρας

 

Μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, να μην ήρθε στην γιορτή ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Καβάλας, λόγω του ταξιδιού του στη Κρήτη για τη συμμετοχή σε ειδική εκδήλωση, αλλά… σίγουρα έχασε. Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (31/1) στο κέντρο διασκέδασης «Μιχάλης» σίγουρα πέρασαν ευχάριστες και ξέγνοιαστες στιγμές, χορεύοντας, συζητώντας για ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Με τη παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο κ. Δ. Γαβριηλίδης αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης, ο Γιώργος Γκιρτζίκης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, ο Χρήστος Καραβασίλης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου, ο Γιώργος Χατζησαρόγλου πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας και μαζί του ο Γιώργος Μπακαλόπουλος. Παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, ο αντιδήμαρχος Καβάλας και προπονητής Κυριάκος Σταυρίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Καβάλας Γιώργος Παντελίδης, ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Κώστας Στεφανίδης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Καβάλας, οι διαιτητές μέλη της Ένωσης και εκπρόσωποι από πάνω από 40 σωματεία του νομού μας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, Μπάμπης Ευσταθιάδης έκοψε τη βασιλόπιτα καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και τους εκπροσώπους των σωματείων.

Μεταξύ άλλων το κομμάτι για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής πήρε ο πρόεδρος του Νέστου, Γιώργος Κωνσταντινίδης, που ήταν ο πρωταθλητής της προηγούμενης σεζόν στη League ΕΠΣ Καβάλας και νεοφώτιστος στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Ο Γιάννης Βαμβακάς πήρε το κομμάτι των διαιτητών και είπε απευθυνόμενους στους εκπροσώπους των σωματείων: «Εντάξτε και αυτά τα παιδιά, τους διαιτητές, στο ποδόσφαιρο μας».

Το κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης πήρε ο κ. Γρανάς που μίλησε μεταξύ άλλων για το πρόβλημα αδειοδότησης των γηπέδων και πως δόθηκε παράταση μέχρι το καλοκαίρι.

Οι βραβεύσεις

Πρώτα απ’ όλα έγινε η απονομή Κυπέλλου στον πρόεδρο του Άρη Ακροποτάμου, Χρήστο Παρασκευά για την κατάκτηση του τίτλου στον 1ο όμιλο της Δ’ Εθνικής αλλά και την πορεία στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Τιμητικές πλακέτες έλαβαν οι δύο πρώην ενωσιακοί προπονητές Γιάννης Καγιάς και Κώστας Απαζίδης για την κατάκτηση του τίτλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τζούνιορ της ΕΠΟ την σεζόν 2007-2008 και την 3η θέση στην Ευρώπη.

Ακολούθως βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της σεζόν 2012-2013 όπως αναδείχθηκαν από ψηφοφορία στις ιστοσελίδες Kavala-sports και «Καβάλα Πάμε Γήπεδο».

Κορυφαίος παράγοντας ήταν ο Κώστας Αντεδάκης του Απόλλωνα Χρυσοχωρίου που πήρε την πλακέτα, ευχαρίστησε για την διάκριση και την παρέδωσε στον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Κουμούτση που φροντίζει για όλα. Αυτός με τη σειρά του αφιέρωσε τη διάκριση σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Απόλλωνα για τη στήριξη και προσπάθεια. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας κ. Χατζησαρόγλου μίλησε για τη προσπάθεια της Καβάλας ’86 στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, που πρέπει να στηριχτεί.

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Μπάμπης Πανταζίδης με το Χρόνη Γκαϊτατζή να κάνει ένα ξεχωριστό πρόλογο γι’ αυτόν: «Συνήθως όταν μια ομάδα δεν πάει καλά ο πρώτος που αποχωρεί, γιατί δεν γίνεται να φύγουν οι πολλοί ποδοσφαιριστές, είναι ο προπονητής. Ο Μπάμπης Πανταζίδης όμως κατάφερε να μείνει σε μια ομάδα τον Βύρωνα για 20 χρόνια έχοντας την αμέριστη βοήθεια και του Νίκου Παππά».

Κορυφαίος διαιτητής της περυσινής χρονιάς ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης. Τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της σεζόν 2012-2013 μοιράστηκαν ο Ελισαίος Νάνος από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Νέστου Χρυσούπολη στην επίτευξη της ανόδου στη Γ’ Εθνική και ο Γιώργος Μαυρογιάννης που βοήθησε για την επάνοδο του ΑΣ Παγγαίο στα μεγάλα σαλόνια.

Τα τυχερά φλουριά

Στη μεγάλη βασιλόπιτα το φλουρί ήταν στο κομμάτι των δημοσιογράφων και το δώρο είναι μια στολή για την ομάδα ποδοσφαίρου που αυτοί διατηρούν.

Στα πιτάκια της ΕΠΣ Καβάλας τα τυχερά φλουριά βρέθηκαν στα κομμάτια της ΑΕ Πιερέων 2004, του Βύρωνα και του Αετού Ερατεινού. Το δώρο είναι μια στολή για κάθε ομάδα.

Στα πιτάκια που μοιράστηκαν στους διαιτητές τα φλουριά είχαν ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο Νίκος Κατρανίτσας που πήραν ως δώρο από ένα χρονόμετρο.

Την πίτα και τα πιτάκια για τα σωματεία έκανε προσφορά ο Νίκος Λαμπίδης και τα πιτάκια τον διαιτητών ο Γιώργος Γκιάλος με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καβάλας Μπάμπη Ευσταθιάδη να τους ευχαριστεί.

 

 

Διαβάστε επίσης