• 3 Μαΐου 2024,

Γενική συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας των ΑΜΕΑ

 Γενική συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας των ΑΜΕΑ

Ο νομαρχιακός σύλλογος ατόμων με ειδικές ανάγκες πραγματοποίησε το πρωί γενική συνέλευση, μετά το τέλος της οποίας έκοψε την βασιλόπιτά του για το 2014.

Πολλοί από τους καλεσμένους εκπροσώπους τοπικών φορέων προσήλθαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου Ωκεανίς νωρίς. Είχανε δηλαδή την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ολόκληρη ή ένα μέρος της γενικής συνέλευσης.

Φυσικά αθρόα ήταν η προσέλευση των μελών του συλλόγου, ενώ στη γενική συνέλευση κυρίαρχος ήταν ο ρόλος του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο εξελέγη πριν από λίγους μήνες.

Στη διαδικασία κοπής της βασιλόπιτας το κλίμα ήταν εορταστικό. Αρκετά προεκλογικό, γιατί και φέτος ο σύλλογος προκειμένου να ευχαριστήσει τους καλεσμένους του, τους κάλεσε όλους, έναν – έναν, να μιλήσουν στο μικρόφωνο. Αυτό είχε ως συνέπεια να μιλήσουν πολλοί που είναι υποψήφιοι, στις τοπικές εκλογές που έρχονται.

Συμπτωματικά πρώτος μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος. Υποσχέθηκε συνεργασία και συμπαράσταση στο σύλλογο. Όταν μετά από αυτόν δόθηκε ο λόγος στον αντιδήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, διαμαρτυρήθηκε για τη διαδικασία ο Βασίλης Τραϊφόρος κι αποχώρησε από την εκδήλωση. Ο Μάκης Κρεμύδας πρόεδρος του συλλόγου, έσπευσε ν΄ απαντήσει σε αυτή την πρωτοβουλία Τραϊφόρου, λέγοντας από το μικρόφωνο, «ευχαριστούμε όσους είναι μαζί μας. Δεν κάνουμε προεκλογικό αγώνα».

Ο Θ. Μουριάδης αναφέρθηκε στο έργο της Ερυθρού Σταυρού και της οδού Βενιζέλου, που όπως είπε θα βοηθήσει την κίνηση σε αυτές τις περιοχές και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

«Ευχαριστώ για τη συνεργασία και όσα μου δείξατε», είπε ο Θ. Μουριάδης. Ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Σταμάτης Ματσάγγος ευχαρίστησε για τη συνεργασία του συλλόγου με το Δήμο Παγγαίου. Ο Αρχ. Γρανάς τόνισε ότι «ήταν υποχρέωση της κοινωνίας να παραχωρήσει στο νομαρχιακό σύλλογο ΑμΕΑ ένα γραφείο που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο, ο σύλλογος, καθότι βρίσκεται δίπλα από την κεντρική είσοδο του διοικητηρίου».

«Τώρα οι επιτροπές ΚΕΠΑ είναι δίκαιες. Πρέπει όλοι να περάσουν από αυτές», είπε η δημοτική σύμβουλος κα Τεκέογλου, ενώ ο Άρης Βέρρος ευχήθηκε καλύτερη συνεργασία του συλλόγου με το Δήμο Καβάλας, καθώς όπως είπε, πρέπει ο σύλλογος να συμμετέχει σε πολλές δημοτικές επιτροπές. Ο Άρης Βέρρος έδωσε συγχαρητήρια στο προεδρείο του συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν επίσης, ο Ξενοφών Κροκίδης, η Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Χρήστος Τσοχανταρίδης, που αναφέρθηκε ειδικότερα στο θέμα του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΥΑΚ. Παρόντες ήταν η Κατερίνα Γεροστεργίου, η Μαρίνα Φιλιππίδου, η αντιδήμαρχος Θοδώρα Βαβαλέσκου, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αν. Δημητριάδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ελευθερούπολης Στέλιος Μπράτσος, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Εμφιετζής, ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γερομάρκος, ο Κ. Παπακοσμάς, η Άννα Σπανδώνη, ο Χρ. Ποτόλιας, αλλά και εκπρόσωποι των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).

 

 

Διαβάστε επίσης