ΑΟΚ- Πιερικός 2-0: Νίκη παραμονής και… ροντέο στο τέλος

 ΑΟΚ- Πιερικός 2-0: Νίκη παραμονής και… ροντέο στο τέλος

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας πέτυχε  το απόγευμα ο ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη», κόντρα στον Πιερικό. Το συγκρότημα του Μιχάλη Ιορδανίδη άξιζε τους 3 βαθμούς. Ηταν καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αφού βέβαια εκμεταλλεύτηκε και την αριθμητική υπεροχή, από το 23` και μετά. Ο χθεσινός ΑΟΚ είχε διάθεση, είχε πάθος, έχει πίστη να πάρει αυτό που θέλει. Δικαιολογημένα αποθεώθηκαν οι παίκτες από τους λίγους στον αριθμό φιλάθλους που βρέθηκαν στον «Ανθή Καραγιάννη». Οι παίκτες προσπαθήσανε, τα δώσανε όλα. Ο Πιερικός έμεινε από νωρίς με 10 παίκτες και ουσιαστικά δεν απείλησε σε καμία περίπτωση την εστία του Γιαννίκογλου.

Ο Μιχάλης Ιορδανίδης ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου. Δεξιά και αριστερά στην άμυνα, ο Καζαντζίδης και ο Βαλεριάνος. Ο Πόπτσης με τον Γκαρακλίδη, οι δυο κεντρικοί αμυντικοί. Στη μεσαία γραμμή ο Ντουτσαρίδης και ο Κουρέλλας, οι δυο ανασταλτικοί. Ο Καρλόπουλος ελεύθερος στον κάθετο άξονα. Στα πλάγια ο Πάλλας και ο Παπαργυρίου.

Ο ΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά και είχε τον έλεγχο στο παιχνίδι, στο πρώτο διάστημα. Από το 23` και μετά έπαιξε με παίκτη παραπάνω. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, συνέχισε να πιέζει.

Στο 44` είχαμε αναγκαστική αλλαγή. Ο Πόπτσης παραχώρησε τη θέση του, στον Αρτσε. Ο Βαλεριάνος πήγε στόπερ και ο Παπαργυρίου στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας. Στην επανάληψη ο ΑΟΚ ξεκίνησε επιθετικά και έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Έπαιξε τον Πιερικό στο μισό γήπεδο. Δικαιώθηκε στο 74` με την καλοζυγισμένη κεφαλιά του Καπνίδη. Στο 84` τα πράγματα απλουστεύθηκαν με το γκολ του Πάλλα. Στο τέλος έγινε… ροντέο. Ο Ντόικιτς τα είχε με τον Καπνίδη και όλο… τον κόσμο. Τον προκαλούσαν συνέχεια για ένα παιχνίδι περσινό ανάμεσα στα Γιαννιτσά και τον Πιερικό, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά ο Λαζαρίδης. Δημιουργήθηκε γενική σύρραξη. Έγινε χαμός. Στη μέση μπήκαν παράγοντες και τρίτοι.

Το φιλμ του αγώνα

9` Σουτ από καλή θέση του Καρλόπουλου, μπλοκάρει ο Παπατολίκας.

23` Ο Παπαργυρίου φεύγει μόνος του και ανατρέπεται από τον Λαζαρίδη. Σφυρίζεται πέναλτι. Εκτελεί ο Καρλόπουλος αλλά αποκρούει ο Παπατολίκας. Χάνεται η μεγάλη ευκαιρία για το 1-0.

45` + Ο Καπνίδης από πολύ κοντά δε βρίσκει τη μπάλα.

52` Παράλληλη σέντρα του Παπαργυρίου, ο Καπνίδης από κοντά δε μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

53` Το σουτ του Καπνίδη από καλή θέση, φεύγει άουτ.

61` Ο Αρτσε μόνος του, σημαδεύει την αγκαλιά του Παπατολίκα.

63` Σουτ του Καρλόπουλου, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

73` Σουτ του Κουρέλλα, η μπάλα περνάει παράλληλα λίγο άουτ.

74` Με ωραία κεφαλιά ο Καπνίδης το 1-0 από σέντρα του Παπαργυρίου.

84` Σέντρα Αρτσε πάρε βάλε, ο Πάλλας με κοντινή κεφαλιά το 2-0.

87` Μόνος του ο Πάλλας, το σουτ, για να σώσει σε κόρνερ ο Παπατολίκας.

Ο διαιτητής Αγγελάκης του συνδέσμου Μακεδονίας, έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Αρτσε, Παπατόλιο και τον Ντομί μετά τη λήξη του αγώνα.

Με απευθείας κόκκινη απέβαλε στη φάση του πέναλτι τον Λαζαρίδη. Επίσης απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον Καζαντζίδη, μετά το τέλος του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ: 32 Γιαννίκογλου, 24 Καζαντζίδης, 21 Βαλεριάνος , 5 Πόπτσης, 89 Γκαρακλίδης, 88 Κουρέλλας, 6 Ντουτσαρίδης, 11 Πάλλας, 8 Καρλόπουλος, 3 Παπαργυρίου, 17 Καπνίδης.

Αλλαγές

44` Αρτσε στη θέση του Πόπτση.

85` Ντομί στη θέση του Κουρέλα.

90`+ Παπαδόπουλος στη θέση του Πάλλα.

Πάγκος: 93 Τιγγιρίδης, 10 Αρτσε, 16 Ντομί, 7 Παπαδόπουλος, 18 Μαυρίδης, 9 Ρασίντ, 99 Δρίτας.

Πιερικός: 13 Παπατολίκας, 2 Λαζαρίδης, 59 Νικολίτσης, 6 Ντόικιτς, 33 Ιορδανίδης, 5 Αποστολίδης, 88 Ίτσιος, 10 Μανίκας, 99 Μπρίτο, 22 Ελευθεριάδης, 20 Παπατόλιος.

Αλλαγές

59` Καραγκούνης στη θέση του Μπρίτο.

68` Παπαδόπουλος στη θέση του Ελευθεριάδη.

78` Τσιρλίδης στη θέση του Ιορδανίδη.

Πάγκος: 27 Πατσιογιώργος, 14 Καραγκούνης, 4 Νίκου, 18 Καρτσαμπάς, 9 Τσιρλίδης, 70 Παπαδόπουλος, 17 Μιχαηλίδης.

*Η συνέντευξη τύπου

Μιχάλης Ιορδανίδης: « Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη και για την απόδοση τους. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και αναλύσαμε όλο το παιχνίδι του Πιερικού. Ξέραμε ότι θα κατεβάσει την ομάδα, αμυντικά.

Είπα του παίκτες μου να έχουν υπομονή. Χάσαμε το πέναλτι αλλά αυτό δεν επηρέασε την απόδοση μας. Στο β` μέρος ήμασταν αποφασιστικοί και δημιουργήσαμε πολλές φάσεις για γκολ. Είδα ένα αγωνιστικό πάθος και μια τέτοια διάθεση από τους ποδοσφαιριστές μου, που ήταν ότι καλύτερο.

Ηρθε και το 2-0, το οποίο μας δίνει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στο 92` ήρθε στον πάγκο ο Καπνίδης και μου είπε ότι οι παίκτες του Πιερικού με κυνηγάνε, ποδοσφαιριστές. Δεν κατάλαβα τίποτα. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι ο Ντόικιτς επιτέθηκε στον Καπνίδη. Ξεφύγαμε από τα όρια του ποδοσφαίρου. Ο Καπνίδης μου είπε ότι πέρσι κατά λάθος έσπασε το πόδι του ο Λαζαρίδης, στο ματς Γιαννιτσά- Πιερικός».

 

*Γιώργος Καμπερίδης (προπονητής Πιερικού): « Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες του Πιερικού για την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και 15 μέρες. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Διεξήχθη το παιχνίδι με άνισους όρους. Δε θέλω να σχολιάσω κάτι. Πραγματικά θλίβομαι με αυτά που είδαν τα μάτια μου, σήμερα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και στο τέλος του παιχνιδιού, που υπήρχαν κάποια έκτροπα. Εύχομαι στην Καβάλα, ότι καλύτερο για τη συνέχεια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γι` αυτά που είδαν τα μάτια μου. Ο Καπνίδης προκαλούσε απ` ότι μου είπαν τα δικά μου παιδιά. Ο διαιτητής όμως είδε μόνο… Ντόικιτς. Ο Πιερικός δεν πτοείτε και θα το αποδείξει στη συνέχεια. Ο Ντόικιτς είναι υπόδειγμα επαγγελματία. Το δείχνει η διαδρομή του. Από το 21 λεπτό, παίξαμε με παίκτη λιγότερο. Το είπα παίξαμε με άνισους όρους».

 

*Βλάσης Τσάκας: « Μεγάλο μπράβο στον κόουτς και στα παιδιά. Στο τελευταίο αγώνα χάσαμε με 4-1 από την Καρδίτσα, θυμάστε όλοι πως χάσαμε. Δώσαμε συγχαρητήρια στην Καρδίτσα, τους δώσαμε τα δώρα τους και έφυγαν στο καλό.

Η Καβάλα σήμερα είχε κατοχή… Μπαρτσελόνα, οπότε δεν μπορούν κάποιοι να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Κέρδισε το ματς μέσα στις τέσσερεις γραμμές. Θέλω να καταγγείλω κάποιον από τον πάγκο του Πιερικού, ο οποίος χτύπησε τον Ντομί. Υπάρχουν φωτογραφίες. Εμείς προσπαθούμε και αισιοδοξούμε ότι η ομάδα θα σωθεί»,

 

Διαβάστε επίσης