• 23 Μαΐου 2024,

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το αφιέρωμα στο Νίκου Ξυλούρη

 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το αφιέρωμα στο Νίκου Ξυλούρη

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 ο Χορευτικός Όμιλος Βρακοφόρων Νομού Καβάλας, πραγματοποίησε με τεράστια επιτυχία το Μεγαλειώδες Μουσικοχορευτικό Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη στο ασφυκτικά γεμάτο, από κοινό όλων των ηλικιών, Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Χαιρετισμό και ευχαριστίες στο πολυπληθές κοινό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του Χορευτικού Ομίλου κύριος Δημήτρης Παντελής, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας» κύριος Παναγιώτης Αγαπητός και η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ κυρία Μαρίνα Φιλιππίδου, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμότατος Πατέρας Βασίλειος, ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κύριος Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, η Πρόεδρος της Δημωφέλειας κυρία Αναστασία Ιωσηφίδου, ο Αντιπρόεδρος της Δημωφέλειας κύριος Θεόδωρος Τζατζάρης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προσχολική Αγωγή Καβάλας κυρία Ευαγγελία Δρακονάκη ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κύριος Δημήτρης Καζανίδης και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων .
Δεκάδες ήταν τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα ενδεικτικά: «Σας ευχαριστώ απο τα βάθη της καρδιάς μου γι αυτήν τη μοναδική παράσταση! Όλοι ήταν άψογοι: από τους καταπληκτικούς χορευτές ως τους πολυτάλαντους μουσικούς και γενικά όλους αυτούς που συμμετείχαν! Ήρθα με πολλές απαιτήσεις, επειδή ένα αφιέρωμα στον Ξυλούρη δεν μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από τέλειο! Όχι απλά καλύψατε τις απαιτήσεις μου, το απογειώσατε! Με συγκινήσατε, με ενθουσιάσατε, με κάνατε υπερήφανη που είμαι κομμάτι αυτού του υπέροχου λαού, με τους τόσους πολιτισμικούς κρουνούς και τους άπειρους πολιτιστικούς θησαυρούς! Έχω να πω ότι όσοι δεν ήταν απόψε εκεί έχασαν πραγματικά!!!!! Πολλά πολλά συγχαρητήρια!!!»,
«Συγχαρητήρια!!! Η χθεσινή εκδήλωση ήταν πολύ – πολύ καλή!… δείξατε με ωραίο τρόπο την έκταση της μοναδικότητας του καλλιτέχνη, τονώσατε το αίσθημα της αγάπης για τον τόπο μας και προπάντων κάνατε τις ψυχούλες των παιδιών να αισθανθούν περήφανες για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται για αυτούς!…» κλπ, από πολλούς χαρακτηρίσθηκε ως η κορυφαία παράσταση του 2015 και όχι μόνο!
Τα έσοδα του αφιερώματος (χάρη στην ιδαίτερη ευαισθησία του Προέδρου του Χ.Ο. Βρακοφόρων Ν. Καβάλας κυρίου Δημήτρη Παντελή και της χοροδιδασκάλισσας κυρίας Θεοδοσίας Καμηλάκη), δόθηκαν στο Σύλλογο «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας», για την κάλυψη αναγκών των φιλοξενούμενων παιδιών του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη).
Στην ξεχωριστή αυτή μουσικοχορευτική βραδιά συμμετείχαν, επί σκηνής: το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας (16 οργανοπαίκτες, με τη συμμετοχή λυράρη από την Κίσσαμο Κρήτης) υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία του δάσκαλου μουσικής Μανώλη Παργεντάκη, 68 χορευτές και η Μικτή χορωδία του Δ.Ω.Κ. υπό τη διδασκαλία της καθηγήτριας Κατερίνας Κοψαχείλη.
Ο Χορευτικός Όμιλος Βρακοφόρων Νομού Καβάλας, ευχαριστεί ιδιαίτερα την χοροδιδασκάλισσά του κυρία Θεοδοσία Καμηλάκη που είχε την ιδέα και την οργάνωση όλου του αφιερώματος στο μοναδικό Νίκο Ξυλούρη και τον δάσκαλο παραδοσιακής μουσικής κύριο Μανώλη Παργεντάκη για την άψογη συνεργασία του. Επιπλέον αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους: 1) τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, κύριο Ιούλιο Παπαδόπουλο, για την άμεση και θερμή αποδοχή της πρότασης που του απευθύναμε, για την συμμετοχή των μαθητών του Ωδείου στην παράσταση, 2) τον δάσκαλο παραδοσιακών μουσικών οργάνων, Μανώλη Παργεντάκη, για τη διδασκαλία των τραγουδιών και τη διεύθυνση του «Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής» του Δ.Ω.Κ. και τους μουσικούς – μαθητές που συμμετείχαν, 3) την καθηγήτρια, κυρία Κατερίνα Κοψαχείλη για τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της «Μικτής Χορωδίας» του Δ.Ω.Κ. και τους χορωδούς (τα παιδιά της χορωδίας), 4) την κυρία Θώμη Αγγέλου για τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του έντυπου υλικού προβολής, διαφήμισης και προώθησης της εκδήλωσης, αλλά και για την σκηνοθετική επιμέλεια και την δραματική απαγγελία της παρουσίασης, 5) την κυρία Φωτεινή Σπαθάρη για την έρευνα – επιμέλεια των κειμένων, του φωτογραφικού αφιερώματος και για την δραματική απαγγελία των κειμένων, 6) τον κύριο Σαράντη Μιντζιρίκη για τον επαγγελματικό φωτισμό, 7) την κυρία Χαρίκλεια Χαραλαμπίδου και τον κύριο Βασίλη Αναστασιάδη για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, 8) τους κυρίους Γιώργο και Γιάννη Γανίτη των εκδόσεων ΞΥΡΑΦΙ, 9) τον κύριο Αντώνη Μαδεμτζίδη της IDEA plus, 10) τον κύριο Θωμά Νεοχωρίτη της ΕΝ-ΤΥΠΩΣΗ. Όλοι τους συμμετείχαν και διέθεσαν δωρεάν τον εξοπλισμό τους, τις υπηρεσίες και την επαγγελματική τους εμπειρία, παρουσιάζοντας στο κοινό μια μοναδική, καθ΄όλα άψογη και Μεγαλειώδη Μουσικοχορευτική βραδιά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ. Ο. Βρακοφόρων Ν. Καβάλας ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Ετήσια Μουσικοχορευτική Παράστασή του, την οποία κατόπιν απαίτησης πολλών που λόγω μικρής χωρητικότητας του Αμφιθεάτρου δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν, υπόσχεται να την επαναλάβει, βελτιώνοντάς την περισσότερο, εντός του έτους και σε πολύ μεγαλύτερο χώρο.

Διαβάστε επίσης