Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο γλέντι της Παναγούδας

 Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο γλέντι της Παναγούδας

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε το βράδυ της Τετάρτης το λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε στο δάσος της Παναγούδας ο σύλλογος κατοίκων Αγίας Παρασκευής. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μη αναμενόμενη. Πολύ μεγαλύτερη από τις προετοιμασίες του συλλόγου. Δεν έφθασαν τα σουβλάκια από τα 1600 που ψήθηκαν. Μοιράστηκαν στον κόσμο που ζητούσε κι άλλα. Δεν έφθασαν ούτε οι καρέκλες, ούτε τα τραπέζια. Χρησιμοποιήθηκαν αυτά του Δήμου Καβάλας και του συλλόγου της συνοικίας των Ποταμουδίων.

Ήταν ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι, που ξεκίνησε με το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου της Αγίας Παρασκευής με δάσκαλο το Βασίλη Αργυρίου, συνεχίστηκε με το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου από το χωριό Καραβαγγέλη Παγγαίου, με δάσκαλο τον Στράτο Τροφαντό, τέλειωσε με ποντιακούς χορούς από το συγκρότημα του Ομίλου Πόντιων Χορευτών με δασκάλα τη Μαρία Αθανασιάδου.

Μέχρι και η δήμαρχος που ήταν παρούσα στην εκδήλωση παρασύρθηκε από την όμορφη ατμόσφαιρα και χόρεψε. Παρόντες ήταν επίσης η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά, ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Τζατζάρης αλλά κι ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Κορέλας.

Για αρκετή ώρα λόγω του ότι η εκδήλωση γίνονταν σε δάσος ήταν στην περιοχή σταθμευμένο όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Τα σουβλάκια τέλειωσαν δύο ώρες πιο νωρίς από την εκδήλωση, είπε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του συλλόγου που διοργάνωσε το γλέντι, Απόστολος Λυκουρίνος. Καταναλώθηκαν επίσης πολλές μπύρες και ρετσίνες ενώ στις ψησταριές δούλεψαν εθελοντικά εκπρόσωποι ενός άλλου συνοικιακού συλλόγου, αυτού του Αγίου Κωνσταντίνου.

Κληρώθηκαν δώρα, συναγερμός σπιτιού, ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, μία κάσα με τσιπούρες, αφού πουλήθηκαν 500 περίπου λαχνοί. Και όταν τα χορευτικά ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους και οι παραδοσιακοί χοροί επίσης, ακολούθησε λαϊκό πρόγραμμα από το dj.

 

 

Διαβάστε επίσης