Μεγάλη πρόοδος αλλα μεγάλη και απόσταση που πρέπει να καλυφθεί …

 Μεγάλη πρόοδος αλλα μεγάλη και απόσταση που πρέπει να καλυφθεί …

Πως γίνεται ρε λεβέντες όσο μεγαλύτερη είναι η πρόοδος στις συζητήσεις με τους εταίρους άλλο τόσο μεγάλη να είναι και η απόσταση που πρέπει να διανυθεί προκειμένου να επέλθει συμφωνία ;

Δεν θα έπρεπε κανονικά όσο υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις αυτή η απόσταση να μικραίνει ;

Δηλαδή τι θα γίνει έτσι θα τον βγάλουμε και τον Μάη ;

Μετά την πρόοδο κανονικά ακολουθεί η συμφωνία η οποία όμως ακόμα για ορισμένους δεν είναι εύκολη.

Προχθές βγήκε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και είπε οτι αυτή η πρόοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις κυρίως με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης  θα πρέπει να μεταφραστεί σε χρήμα που θα πρέπει να έρθει στα ταμεία του κράτους γιατί δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους δανειστές σε ένα περιβάλλλον οικονομικού στραγγαλισμού.

Υπάρχει πρόβλημα και αυξάνονται ραγδαία οι πιθανότητες ενός οικονομικού ατυχήματος υπο αυτές τις συνθήκες.

Οι εταίροι, δανειστές και πιστωτές μας δεν βιάζονται σκοπίμως γιατί θέλουν να μας οδηγήσουν στην απόγνωση αλλα εμείς που ξέρουμε που το πάνε, αφού τόσα χρόνια τον έχουμε μάθει τον αντίπαλο , βιαζόμαστε και δημιουργούμε συνθήκες πρόωρης εκταμίευσης της δόσης για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να ανασάνει.

Οι δανειστές που σιγά – σιγά μας φέρανε εκεί που θέλανε δεν θα δώσουν ούτε σέντς αν δεν υπογράψουμε αυτά που ζητάνε.

Εμένα αν με ρωτάτε τώρα ξεκινάει η πραγματική διαπραγμάτευση με τους δανειστές όμως να έχουν την υπεροχή.

Τα επόμενα 24άωρα και οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες και εξαιρετικά κρίσιμες για την κυβέρνηση του Τσίπρα που θα δοκιμαστεί πραγματικά αφού ΄θα έχει να επιλέξει ανάμεσα στην στάση πληρωμών και την υπογραφή μιας συμφωνίας δύσκολη για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Και να ξέρετε οτι απο την στιγμή που θα αρχίσει η ελληνική κυβέρνηση να λυγίζει τόσο θα θεριεύρει η επιμονή των δανειστών για σκηλρά μέτρα.

Αυτή είναι η τακτική τους.

Οταν αντιληφθούν αδυναμία ορμάνε με περισσότερη μανία.

Και ενώ εμείς εδώ στην Ελλάδα βράζουμε στο ζουμί μας ο Ντέϊβντ Μπέκαμ πήρε την οικογένεια και τους φίλους του και τους πήγε στο ΜΑΡΟΚΟ σε ένα ξενοδοχείο που ονομάζεται “Επίγειος παράδεισος” για να γιορτάσει τα 40κοστά του γενέθλια.

Οι φίλοι του είναι ο Τόμ Κρούζ και άλλοι επώνυμοι που τον ακολουθήσανε στον “Επίγειο Παράδεισο” για να του τραγουδήσουν το HAPPY BIRTHDAY.

Tο πόσο κόστησε αυτό το ταξίδι αφού όλα τα πλήρωσε ο Ντέϊβντ θα σας το γράψω άλλη φορά για να μην πάθετε κανα ζαβλαμά.

Θέλω να επαναλάβω σε όλους τους αναγνώστες της στήλης οτι αυτή την εβδομάδα , αν ο καιρός πάει έτσι όπως μας τα λέει η ΕΜΥ το Σαββατοκύριακο θα κάνουμε την πρώτη απόπειρα για την πρώτη μας βουτιά στην θάλασσα.

Δεν είναι τίποτα το τρομερό αφού αν γίνει η σωστή προετοιμασία θα πάνε όλα μια χαρά.

Ηδη απο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο υπήρχανε κάποιοι που το τολμήσανε και μας περιέγραψαν αυτή την εμπειρία μοναδική αφού η θάλασσα αν και κρύα ήταν όνειρο.

Έτσι μας είπανε και έτσι λοιπόν και εμείς ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε αυτό το όνειρο το Σαββατοκύριακο που έρχεται , εκτός απροόπτου.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης