• 23 Απριλίου 2024,

Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων στο ΕΥΚ

 Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων στο ΕΥΚ

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες στα γραφεία του σωματείου συνταξιούχων ΤΕΒΕ στο υπόγειο της δημοτικής αγοράς.

Οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ, του ΙΚΑ και του ΝΑΤ, κάλεσαν όλους τους συναδέλφους τους, σε μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη το πρωί στο εργατικό κέντρο.

Είναι μία συγκέντρωση απάντηση στα μέτρα που ισχύουν ή σ΄ αυτά που προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα ο Πέτρος Ταχματζίδης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ, είπε: «Ευχαριστούμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που είναι πάντα μαζί μιας. Η κατάσταση είναι τραγική, επικίνδυνη το χώρο της υγείας. Κατά τα άλλα συνεχίζουν και μας καταληστεύουν. Καλούμε τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο φυσικό μας χώρο, δηλαδή στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου».

Ο Γιώργος Πετρούδης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΝΑΤ, είπε: «Έρχονται κι άλλες μειώσεις των συντάξεων μας και των παροχών μας. Τα σκάνδαλα που δήθεν εντοπίζουν στο ΙΚΑ και στα άλλα ταμεία, είναι ουσιαστικά η προετοιμασία για τις νέες μειώσεις. Είναι βέβαιο ότι ούτε αυτή η κυβέρνηση, θα λύσει τα προβλήματά μας».

Τέλος ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, Πέτρος Μαούνατζης, είπε στους δημοσιογράφους: «Καταντήσαμε να εισπράττουμε συντάξεις πείνας. Δεν πάει άλλο. Προωθούν τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα στην υγεία. Έκοψαν τον κοινωνικό τουρισμό. Σαφώς φταίμε κι εμείς. Οι συνταξιούχοι δεν ανταποκρίνονται, δεν συμμετέχουν, προτιμούν τον καναπέ και την τηλεόραση. Γι΄ αυτό πρέπει να ξυπνήσουμε και να είμαστε παρόντες στη διαμαρτυρία της Πέμπτης, στο εργατικό κέντρο.

Επιτέλους γυρίζουμε στο σπίτι μας, στο εργατικό κέντρο. Η νέα διοίκηση του οποίου δέχτηκε αμέσως το αίτημά μας, η συγκέντρωση της Πέμπτης να γίνει στην αίθουσα συνελεύσεων του κτιρίου.

 

Διαβάστε επίσης