• 25 Απριλίου 2024,

Μετά από υπομονή και λάθη – Πληρώθηκαν οι επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους

 Μετά από υπομονή και λάθη – Πληρώθηκαν οι επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους

Μπορεί τα λάθη και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες να εξανάγκασαν τους κτηνοτρόφους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας να υπομένουν ένα περίπου μήνα, ωστόσο την Τρίτη τελικά έλαβαν τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Εκείνοι που έλαβαν τα οφειλόμενα όμως διαπίστωσαν κάποιες μικρές μειώσεις κι αναζητούν την αιτιολογία. Μάλιστα τα ποσά των μειώσεων ποικίλουν, αφού για ορισμένους είναι μεγαλύτερα και για κάποιους άλλους είναι μικρότερα. Το ευχάριστο είναι ότι πληρώθηκαν όλα τα οφειλόμενα ποσά στους κτηνοτρόφους.

Παρόμοιες ολιγωρίες από τις υπηρεσίες δεν επιτρέπονται, μας είπε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Καβάλας Νίκος Δημόπουλος. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί πριν προχωρήσουν σε ενέργειες σχετικές με τις πληρωμές του κλάδου. Τα χρήματα που καταβλήθηκαν είναι είτε χρωστούμενα εκ μέρους των κτηνοτρόφων, είτε θα δαπανηθούν για την αγορά ζωοτροφών.

Οι πληρωμένοι πλέον κτηνοτρόφοι ευχαριστούν όσους μεσολάβησαν για την αίσια έκβαση της υποθέσεως και συγκεκριμένα τον περιφερειακό σύμβουλο κι εργαζόμενο στην τοπική ένωση Τάσο Τσαλδαρίδη, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά. Με την επίλυση του προβλήματος ασχολήθηκαν επίσης οι τοπικοί βουλευτές. Ο Γιάννης Πασχαλίδης μερίμνησε προσωπικά ενώ οι υπόλοιποι τρεις είχαν αναθέσει την παρακολούθηση των εξελίξεων στα πολιτικά τους γραφεία.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης από την Αθήνα όπου βρίσκεται, εξέφρασε την χαρά του για την εξόφληση των κτηνοτρόφων, που ωστόσο καθυστέρησε χρονικά ένα μήνα. Ο βουλευτής εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι ανάλογο λάθος δε θα επαναλάβουν στο μέλλον οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

 

=

 

Διαβάστε επίσης