• 24 Απριλίου 2024,

Μετά τη λήξη της 2ετους συμβάσεως – Αποχωρεί ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας

 Μετά τη λήξη της 2ετους συμβάσεως – Αποχωρεί ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας

Οι διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου Καβάλας παρέλαβαν την Τρίτη και με καθυστέρηση αρκετών ημερών, το ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο απαλλάσσεται των καθηκόντων του ο διοικητής Δημήτρη Παπαδόπουλος. Προσωρινά τη θέση του αναλαμβάνει η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, γιατρός Σταυρούλα Μπουσμουκίλια. Εκτιμάται ότι δε θα αργήσει να ανακοινωθεί ο διορισμός του νέου διοικητή και του αναπληρωτή διοικητή στο καβαλιώτικο νοσοκομείο.

Από τις εφημερίδες ενημερώθηκε για την αποχώρησή του ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που εκτελούσε καθήκοντα διοικητή στο νοσοκομείο εδώ και δύο χρόνια. Τρόπος διόλου ευγενικός μεν αλλά συνηθισμένος δε, αφού πρώτα δημοσιεύεται το ΦΕΚ και στη συνέχεια ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι. Η αποχώρηση του κ. Παπαδόπουλου υπαγορεύεται βάσει της διετούς συμβάσεως που είχε υπογράψει το 2010 και λήγει σε λίγες ημέρες.

Μιλώντας συμπερασματικά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος χθες το πρωί μας είπε: «Άξιζε να αφιερώσω δύο χρόνια της ζωής μου στο νοσοκομείο της Καβάλας. Πρόκειται για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα – κόσμημα που προσφέρει πολλά στους νοσηλευόμενους. Η αποδοχή των καθηκόντων μου είχε ως αιτία το χρόνο και τη διάθεση προσφοράς εκ μέρους μου προς τον κόσμο της Καβάλας. Δεν είχα άλλη πρόθεση πέραν αυτής.

Σήμερα και ύστερα από την παρέλευση των δύο χρόνων, συνεχίζω να υποστηρίζω πως άξιζε την κόπο να το πράξω. Από την πλευρά μας και ως διοίκηση του νοσοκομείου, καταφέραμε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια περιορισμού των δαπανών για τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, αλλά και στον περιορισμών των υπερωριών. Η εξοικονόμηση που πετύχαμε ήταν σημαντική χωρίς όμως να αποβεί εις βάρος της υγείας των ασθενών.

Δεν είναι εντελώς άδικη η άποψη των γιατρών, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το παράκανε σε επίπεδο περικοπών, λειτουργώντας ακόμη και εις βάρος του κλάδου και των εφημεριών. Οι πρόσφατες περικοπές ομολογουμένως είναι δυσβάσταχτες για τους Έλληνες γιατρούς. Το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν είναι συνηθισμένο αλλά πολύ πιο υπεύθυνο, ενώ η άσκησή του απαιτεί πολλές ώρες εργασίας και προκαλεί άγχος. Αυτή δε η ιατρική προσφορά θα πρέπει να αναγνωρίζεται.

Το νοσοκομείο Καβάλας σε οικονομικό επίπεδο και ιατρική στελέχωση, βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από πολλά άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Αρκεί να αναφέρω ενδεικτικά ότι στη διάρκεια των τελευταίων ετών αποχώρησαν λόγω συνταξιοδοτήσεως 13 – 15 γιατροί και προσελήφθησαν 23. Απλά, κατά περιόδους σημειώθηκαν ελλείψεις σε κάποιες ειδικότητες, που προβλήθηκαν εντόνως κι έτσι προκλήθηκε σύγχυση. Ελλείψεις στην ειδικότητα του ΩΡΛ και του νευρολόγου».

Ανανέωση συμβάσεως δεν υπήρξε για κανένα από τους διοικητές των νοσοκομείων, αφού βάσει των προβλεπομένων λύονται οι συμβάσεις κι ακολουθούν οι επανατοποθετήσεις. Ο χρόνος που απαιτείται για τον εγκλιματισμό και την ενημέρωση ενός νέου διοικητή στο νοσοκομείο της Καβάλας για παράδειγμα φτάνει ακόμη και τους πέντε μήνες. Η πλήρωση του κενού είναι πλέον θέμα που άπτεται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και της τρικομματικής κυβερνήσεως, κάτι που δεν επιθυμεί να κρίνει ο απερχόμενος διοικητής Δημήτρης Παπαδόπουλος.

 

=

 

Διαβάστε επίσης