Μετά τις 20 Αυγούστου ο έλληνας αρχίζει να μαζεύει …

 Μετά τις 20 Αυγούστου ο έλληνας αρχίζει να μαζεύει …

Αν δεν το έχετε καταλάβει πλησιάζουμε στο τέλος του Ιούλη και μας μένει όσο αφορά το φετεινό καλοκαίρι ο Αύγουστος που θα μας βάζει καλοκαιρινές ιδέες στο μυαλό μέχρι τις 20 του μήνα αφού ψυχολογικά τουλάχιστον μετά τις 20 Αυγούστου ο έλληνας αρχίζει να μαζεύει …

Ενώ μετά τις 15 Ιούλη αρχίζουμε να απλώνουμε , μετά τις 20 Αυγούστου αρχίζουμε να μαζεύουμε.

Οχι γιατί τελειώνει το καλοκαίρια καιρικά αλλα γιατί τελειώνει το καλοκαίρι μέσα μας , ψυχολογικά.

Αφήστε που έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες σκέψεις για τους τρόπους με τους οποίους θα ζεσταθούμε και φέτος τον χειμώνα αφού οι θερμοπομποί και τα καλοριφέρ με τις αντιστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν με μανία πέρσι τον χειμώνα ανεβάσανε πολύ τους λογιαριασμούς της ΔΕΗ και νομίζω οτι οι περισσότεροι έλληνες θα βρούνε άλλους τρόπους να ζεσταθούνε με δεδομέμη πάντα και την συνέχιση του χαρατσιού της ΔΕΗ και το 2014.

Λίγο το χαράτσι λίγο η μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος για να ζεσταθούμε έρχεται ο λογαριασμός και γίνεται μπλόκι, σαν αυτά που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν το νέο ακρομόλιο στο λιμάνι.

Διότι το δράμα του χειμώνα έχει δύο πράξεις.

Η μία είναι να ζεσταθούμε και η άλλη είναι να πληρώσουμε την ζεστασιά αυτή ΄όταν θα έρθει ο λογιαριασμός.

Θέλω να σας γράψω μέσα απο την στήλη αυτή οτι φέτος τον Απρίλιο που άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι φορτωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ τα εγκεφαλικά ήτανε απανωτά για τον κόσμο που έτρεχε , και ακόμα τρέχει στην ΔΕΗ για να μπορέσει σε δόσεις πολλές να πληρώσει τον λογαριασμό.

Δεν ξέρω , αλλα αν δεν πέσει η τιμή του πετρελαίου θα υπάρχει πρόβλημα πέρα του ότι οι μισοί έλληνες θα παγώσουν τον χειμώνα που έρχεται αφού δεν πρόκειται να επιλέξουν τρόπους για να ζεσταθούνε που χρηισμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα όταν απο τον χειμώνα που πέρασε είχαμε δύο αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Δεν θέλω να σας προβληματίσω τέλη Ιουλίου αλλα αυτό το πρόβλημα θα το βρούμε μπροστά μας σε μερικές εβδομάδες.

Εκτός βέβαια και αν και ο χειμώνας που θα έρθει θα είναι χλιαρός όπως τον προηγούμενο.

Δύσκολα αλλα παίζει και αυτό το σενάριο.

Έτσι και αλλιώς η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Σφίγγει ο κλοιός των δανειστών

Το Eurogroup συνεδρίασε και κατέληξε οτι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις προκειμένου να πάρει την δόση των 4 δις και έμεινε πίσω μόνο σε ένα θέμα το οποίο και θα πρέπει να τρέξει τα επόμενα 24άωρα έτσι ώστε να ξεπλοκάρει η δόση.

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι οτι όσο περισσότερο πλησιάζουμε στην κορδέλα του τερματισμού της κρίσης (στην θεωρία) τόσο πιο συχνοί και έντονοι είναι εκβιασμοί που δεχόμαστε απο τους Ευρωπαίους δανειστές , πιστωτές και σωτήρες μας.

Συμφωνα με το ρεπορτάζ η ελληνική κυβέρνηση έτρεξε ικανοποιητικά τα 21 απο τα 22 ζητήματα που είχε δεσμευτεί να κάνει εκτός απο το θέμα της κινητικότητας στον τομέα της παιδείας.

Οταν γίνει και αυτό , που θα γίνει, θα πάρουμε τα 4 δις εκ των οποίων τα 2 δεν θα πάρουμε ποτέ αφού είναι λεφτά τόκων των δανείων.

Δεν ξέρω αν η Ελλάδα θα σωθεί και θα μπορέσει να βγεί απο την κρίση αλλα αυτό που βλέπω είναι οτι διαπραγματευτικά όσο προχωράει η κρίση γινόμαστε όλο και πιο αδύναμοι απέναντι στους πιστωτές μας που παλαιότερα έστω και για τα μάτια του κόσμου μας δίνανε και κάτι.

Τους τελευταίους μήνες μας τα παίρνουν όλα με τσαμπουκά και εκβιασμούς και δεν μας δίνουν τίποτα.

Η στάση τους αγριεύει και αυτό είναι που με φοβίζει αφού κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει η διαστροφή τους αυτή.

Δεν έγινε και τίποτα …

Σύμφωνα με την ΕΜΥ απο την Κυριακή και μετά θα έχουν το πρώτο μίνι καύσωνα που θα προσπαθήσει να μας δυσκολέψει την ζωή αλλα δεν θα τα καταφέρει αφού δεν έγινε και τίποτα αν 3-4 μέρες μέσα σε ένα ολόκληρο καλοκαίρι έχουμε και υχηλές θερμοκρασίες.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης