Μετά τις 20 Ιουλίου αρχίζει να φαίνεται η κορδέλα του τερματισμού …

 Μετά τις 20 Ιουλίου αρχίζει να φαίνεται η κορδέλα του τερματισμού …

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού , οι μηχανές δουλεύουν στο φούλ και απο και πέρα κάθε μέρα που περνάει μας φέρει όλο και πιο κοντά στην κορδέλα του τερματισμού.

Μετά τις 20 Ιουλίου κάθε καλοκαίρι αρχίζει να φαίνεται ο τερματισμός.

Αν και είναι νωρίς για απολογισμούς νομίζω οτι το φετεινο καλοκαίρι μπορεί να μην ήτανε θερμό , και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό , αλλα είχε πολλές αφίξεις οχι μόνο στα νησιά πρώτης γραμμής αλλα και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα.

Για παράδειγμα στην Θάσο φέτος το καλοκαίρι έχει πάρα πολύ κόσμο αλλα δεν έχει τζίρους μεγάλους λένε οι επαγγλεματίες που δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί και οι τζίροι θα ανέβουν κάποια στιγμή.

Οταν ένα νησί έχει κόσμο κάποια στιγμή θα έρθουν και τα νούμερα.

Το πρόβλημα αρχίζει απο την στιγμή που το νησί είναι άδειο.

Οταν ένα νησί δεν έχει κόσμο είναι καταδικασμένο στην μιζέρια και στην αποτυχία.

Απο την Θάσο τα τελευταία χρόνια όπως και απο τα περισσότερα νησιά της χώρας έχουν εξαφανιστεί οι έλληνες τουρίστες αφού δεν βγαίνουν τα νούμερα για να κάνουν τις διακοπές τους και έτσι την βγάζουν στο μπανιέρα του σπιτιού τους.

Και να έχετε υπόψη σας οτι τους μεγάλους τζίρους τους έκανε και θα τους κάνει στο μακρινό μέλλον πάλι ο έλληνας.

Δεν τους κάνει ούτε ο Γερμανός ούτε ο Άγγλος.

Ο έλληνας είναι αυτός που θα πάει διακοπές με σκοπό να φάει όλα τα λεφτά που έχει στην τσέπη του.

Ο έλληνας μέχρι και πρό κρίσης όταν πήγαινε διακοπές είχε σαν στόχο πρίν γυρίσει σπίτι να φάει οτι έχει πάρει μαζί του απο χρήμα.

Αν δεν έτρωγε και το τελευταίο σέντς δεν γύριζε.

Δεν είναι σαν τους ξένους που έρχονται στην Ελλάδα και τρώνε τα μισά απο αυτά που έχουν πάρει μαζί τους γιατί σκέφθονται και την επόμενη χρονιά.

Ο έλληνας ο χουβαρντάς όμως που δεν έπαιρνε χαμπάρι τα έτρωγε όλα και ηρεμούσε και για του χρόνου έλεγε “έχει ο θεός …” Αυτή είναι η διαφορά με τον ξένο. Ο ξένος δεν θα περιμένει ποτέ απο τον θεό και θα κάνει μόνος του τα κουμάντα του.

Επειδή λοιπόν ο έλληνας τα τελευταία χρόνια χτυπιέται απο οικονομικούς νοτιάδες που έχουν φέρει τα πάνω κάτω δεν κάνει διακοπές.

Και αν κάνει είναι για λίγες μέρες με πολύ χαμηλό μπάτζετ.

Για τον λόγο αυτό έχουν πέσει σε όλη την Ελλάδα τα νούμερα.

Πάντως απο προσέλευση πάμε καλά και ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή μας ομολογώ οτι οι Βαλκάνιοι έχουν σώσει την παρτίδα και έχουν σώσει ένα σωρό επιχειρήσεις που κάτω απο διαφορετικές συνθήκες θα είχανε βάλει λουκέτο.

Και επειδή οι Βαλκάνιοι μας προτιμούν με μανία , και το έχουν αποδείξει με τις τακτικές τους επισκέψεις θα πρέπει κάποια στιγμή να τους προτιμήσουμε και εμείς και να τους το δείξουμε.

Το γράφω αυτό γιατί ορισμένοι στραβώνουν τα μούτρα όταν τους χτυπάνε την πόρτα Σέρβοι και Βούλγαροι.

Πάρτε χαμπάρι αγαπητοί αναγνώστες της στήλης οτι η περιοχή μας απο εδώ και στο εξής με αυτούς θα κάνει δουλειά με αστάθμιτο παράγοντα πάντα τους Ρώσσους που τα τελευταία δύο χρόνια έρχονται ορεξάτοι αλλά δεν έχουν την σταθερότητα του Βούγλαρου και του Σέρβου τουρίστα που τον έχεις κερδίσει.

Ο Ρώσσος που εμφανίστηκε ξαφνικά στην Βόρειο Ελλάδα ,ξαφνικά μπορεί και να εξαφανιστεί γιατί μπορεί αυτοί που τον στρέψανε προς τα εδω να τον στρέψουν προς άλλη κατεύθυνση.

Ενώ ο Σέρβος , ο Βούλγαρος ο Ρουμάνος θα είναι πάντα εδώ όσα χρόνια και να περάσουν.

Εσείς τώρα που θέλετε να ζήσετε το παραμύθι της ΜΥΚΟΝΟΥ στην Θάσο καλά θα κάνετε να ξυπνήσετε και να συνέλθετε.

Η Θάσος δεν θα γίνει ποτέ ΜΥΚΟΝΟΣ.

Μπορεί η Θάσος να είναι πιο όμορφη απο την ΜΥΚΟΝΟ αλλα η Θάσος δεν θα δουλέψει ποτέ με τους τουρίστες που δουλεύει η ΜΥΚΟΝΟΣ.

Και σε ποιότητα και σε δυναμική οικονομική.

Αυτό όμως σας πληροφορώ οτι δεν μας χαλάει καθόλου.

Το θέμα είναι δουλειά να γίνεται.

Τώρα αν η δουλειά θα γίνει με τον Βούλγαρο ή με τον Σουηδό λίγη σημασία έχει.

Αυτά και καλημέρα σας …

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης