• 17 Μαΐου 2024,

Μετά το Βουκουρέστι η έκθεση της Μόσχας

 Μετά το Βουκουρέστι η έκθεση της Μόσχας

Ολοκληρώθηκε η έκθεση τουρισμού στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας Βουκουρέστι. Την Κυριακή το απόγευμα και το βράδυ γύρισαν στην Καβάλα και τη Θάσο όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτήν.

Από σήμερα εκπρόσωποι της Δημωφέλειας θα βρίσκονται στη μεγάλη τουριστική έκθεση της Μόσχας.

Η έκθεση αυτή είναι η τελευταία πριν την έναρξη της τουριστικής κίνησης.

Η έκθεση του Βουκουρεστίου ήταν η τελευταία έκθεση της Βαλκανικής σε θέματα τουρισμού. Συμμετείχε η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο τουριστικός οργανισμός της Θάσου. Εκεί ήταν επίσης το ξενοδοχείο Μακρύαμμος της Θάσου.

Ο τουριστικός οργανισμός του νησιού μετέφερε στο Βουκουρέστι ορχήστρα κι έτσι οργάνωσε γνήσιο ελληνικό λαϊκό γλέντι, το οποίο ακούστηκε σε όλη την έκθεση.

Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίστηκε ως ένα βαθμό το πρόβλημα των δύο περιπτέρων, της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και του τουριστικού οργανισμού Θάσου, καθώς τα περίπτερα αυτά δεν ήταν στο κέντρο της έκθεσης, αλλά σε μια σχετικά απομακρυσμένη περιοχή απ΄ όπου δεν πέρασαν αρκετοί επισκέπτες.

Παρόλα αυτά η έκθεση είχε επιτυχία. Το γεγονός του γλεντιού που διοργάνωσαν οι Θάσιοι, κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, που κατέκλυσαν το χώρο του τουριστικού περιπτέρου. Μάλιστα το περίπτερο της Θάσου επισκέφθηκε και ο Έλληνας πρέσβης στη Ρουμανία ο οποίος συνομίλησε και με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Θάσου Άρη Πέτκο και με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη.

Η έκθεση της Ρουμανίας είχε καλά μηνύματα για τους καβαλιώτες και τους Θάσιους. Υπάρχει ενδιαφέρον των Ρουμάνων, που αναμένονται να μας επισκεφτούν και το προσεχές καλοκαίρι.

Η Δημωφέλεια επέλεξε να παραστεί στη μεγάλη τουριστική έκθεση της Μόσχας, αν και φέτος το κόστος ενοικίασης του περιπτέρου για όλους τους συμμετέχοντες είναι μεγάλο. Εξ αυτού του λόγου δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από την Ελλάδα στην συγκεκριμένη έκθεση.

Σημειώνουμε ότι το Real Estate εταιρία του κ. Κουρτίδη από την περιοχή του πρώην Δήμου Ορφανού, συμμετείχε με ξεχωριστό περίπτερο στην έκθεση του Βουκουρεστίου.

Εν τω μεταξύ υπάρχουν ειδήσεις για τη Ρωσία. Φαίνεται ότι θα έρθουν λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες φέτος στην Ελλάδα. Αλλά και συνεργασία τριών λιμανιών για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Ειδικότερα:

 

Λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες

 

Λιγότεροι τουρίστες από τη Ρωσία, σε σύγκριση με πέρυσι, αναμένονται φέτος στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα τους, σύμφωνα με τον πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ. “Ο αριθμός θα είναι μικρότερος, λόγω της ισοτιμίας ανάμεσα στο ρούβλι και στο ευρώ, αλλά θα είναι αρκετοί οι Ρώσοι τουρίστες.

Έχουν συνηθίσει να έρχονται και να περνάνε καλά, ενώ υπάρχει και ο προσκυνηματικός τουρισμός, καθώς ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα χίλια χρόνια του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος” είπε ο πρόξενος, μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Σχετικά με τις εξαγωγές φρούτων από τη Βόρεια Ελλάδα στη Ρωσία σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση από το εμπάργκο, αλλά συζητείται να δοθεί η δυνατότητα εξαγωγής πρώτων υλών από τους Έλληνες παραγωγούς για να γίνει η μεταποίηση των προϊόντων στη Ρωσία.

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά τόνισε ότι συζήτησαν για τους τρόπους, με τους οποίους θα μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά οι λαοί της Ελλάδας και της Ρωσίας και είπε ότι “σημαντικό όπλο” προς αυτή την κατεύθυνση είναι η Ορθοδοξία. Νωρίτερα, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο. (Πηγή ΑΠΕ)

Διαβάστε επίσης