Με τέτοιους υποστηρικτές κερδίζεις εκλογές …

 Με τέτοιους υποστηρικτές κερδίζεις εκλογές …

Ο ΟΜΠΑΜΑ μπροστά οριακά απο τον αντίπαλο του …

Οι εκλογές στις ΗΠΑ μπαίνουν στην τελική ευθεία και μετά το τρίτο τηλεοπτικό αντάμωμα των δύο μονομάχων φαίνεται ο ΟΜΠΑΜΑ οτι έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα και οτι θα είναι αυτός που έστω και οριακά θα κόψει πρώτος το νήμα.

Και πως είναι δυνατόν να χάσεις την εκλογική αναμέτρηση με τέτοιους ψηφοφόρους όπως η κοπελιά της φώτο δίπλα ;  ΟΜΠΑΜΑ λέμε και κλαίμε.

Ο Τολμών ;

Ας αφήσουμε όμως τα αμερικάνικα και ας ασχοληθούμε με τα δικά μας αφού ένα βήμα πρίν την τελική συμφνωνία για την τελευταία δέσμη μέτρων που έρχονται κολήσαμε στα εργασιακά αφού και ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης πολύ περισσότερο αρνούνται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα που θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά.

Αυτό είναι και ρίσκο και πρόβλημα αφού τώρα πάνω στην άρνηση των εσωτερικών εταίρων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά θα είναι μια ευκαιρία για να δούμε ποιός αντέχει περισσότερο στην κόντρα αφού τελικά ή οι δανειστές μας κάνουν πίσω και θα βάλουν λίγο κρασί στο ποτήρι τους ή η ελληνική πλευρά θα κάνει πίσω και θα τα μαζέψει.

Αυτό πάντως που εξέταζε χθές η κυβέρνηση μετά την άρνηση και την επιμονή του Κουβέλη να μην ψηφίσει τα εργασιακά να πάνε τα εργασιακά στην βουλή σε ξεχωριστό δεύτερο νομοσχέδιο που θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το μπλοκάρισμα.

Είναι και αυτή μια άποψη στην οποία η κυβέρνηση δίνει βάση αφού στην περίπτωση αυτή θα περάσουν και τα εργασιακά χωρίς όμως την πλειοψηφία ΄με την οποία θα περάσει το νομοσχέδιο με τα μέτρα.

Ετσι ή αλλιώς και η εμπλοκή θα ξεπεραστεί και την άλλη εβδομάδα , μετά την παρέλαση, θα πάμε στην ψήφιση του ενός ή των δύο τελικά νομοσχεδίων και πιάστε μάγκες τα γιοφύρια αφού θα ανέβει το θερμόμετρο επικίνδυνα.

Και επειδή θα ανέβει επικίνδυνα και το γνωρίζουν αυτό οι κυβερνητικοί θέλουν να περάσει η παρέλαση για να μην μετατραπεί η εθνική μας επέτειος σε πόλεμο.

Οσο αφορά τα εργασιακά να είστε σίγουροι οτι θα βρεθεί φόρμουλα αφού ο καιρός που μπορούσαμε να κάνουμε μαγκιές και αυτές να περάσουν έχει φύγει.

Τώρα όταν βγαίνει ο Στουρνάρας και λέει με δραματικούς τόνους οτι αν δεν πάρουμε την δόση θα πεινάσει ο λαός καταλαβαίνετε οτι δεν έχουμε την δυνατότητα να διαπραγματευτούμε αυτά με τα οποία διαφωνούμε.

Αν ήτανε διαφορετικά τα πράγματα και κυρίως αν μπορούσαμε να γυρίσουμε στην εποχή του Καστελόριζου κάτι θα μπορούσε να γίνει αλλα τώρα μην το ρωτάτε το χελιδόνι γιατί η άνοιξη πληγώνει.

Και πληγώνει και ματώνει.

Δεν γίνεται εδώ που φθάσαμε να κάνουμε πίσω και να τα τινάξουμε όλα στον αέρα.

Και εμείς δεν θέλουμε και οι εταίροι δεν θα μας αφήσουν.

Απλά όλα αυτά που γίνονται γίνονται για τις εντυπώσεις τις οποίες δεν ξέρω ποιός θα κερδίσει τελικά.

Προφανώς θα τις κερδίσει αυτός που θα κάνει τελευταίος πίσω.

Ο Σαμαράς όπως δήλωσε είναι αποφασισμένος να σώσει την Ελλάδα με όσους τολμούν ;

Τι θέλει άραγε να πεί ο ποιητής ;

Παρέλαση γιόκ αν ανοίξουν οι ουρανοί

Τώρα κατα τα άλλα έχουμε μπεί στην τελική ευθεία για την παρέλαση και οι δοκιμαστικές γίνονται εντατικά αλλα την παρέλαση δεν την βλέπω αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ Κυριακή και Δευτέρα θα πέφτουν καρέκλες και σκρίνια.

Αν πέσει το νερό που προβλέπει η ΕΜΥ να βγάλουμε τις πυρόγες απο την αποθήκη.

Πάντως παρά τις βροχές που έρχονται δεν νομίζω να χειμωνιάσει εντός Οκτωβρίου.

Είπαμε θα τον φάμε τον Οκτώβρη και θα πάρουμε και 15 μέρες απο τον Νοέμβρη.

Χειμώνα με καλοριφέρ και όλα τα σχετικά μετά τις 15 Νοεμβρίου.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να περνάτε καλά γιατί είναι γνωστό οτι η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Η κυβέρνηση πιστεύει οτι μετά την ψήφιση των μέτρων και την εκταμίευση της δόσης θα πάμε καλύτερα γιατί έχει την ίδια μεγάλη πίστη οτι μέρος αυτών των χρημάτων που θα πάρουμε θα πέσει στην αγορά.

Παπά …. Λάχανα λέω εγώ και πάμε παρακάτω.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης