«Με τη μαγεία της κιθάρας» – Για μία εμφάνιση στο ΟΣΚΑΡ

 «Με τη μαγεία της κιθάρας» –  Για μία εμφάνιση στο ΟΣΚΑΡ

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με το Rock of my Soul –γνωστά ροκ τραγούδια «ψυχής» ερμηνευμένα μοναδικά μέσα από την κιθάρα του κορυφαίου σολίστα και με την συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών-ο Παναγιώτης Μάργαρης συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα με ένα πρωτότυπο ρεσιτάλ για κιθάρα και πλαισιωμένος από αγαπημένους καλλιτέχνες, καθηλώνοντας το κοινό με την μαγεία των κιθαριστικών ηχοχρωμάτων, των αισθήσεων αλλά και της γοητείας υπέροχων και διαχρονικών μελωδιών από όλο τον κόσμο.

Έχοντας στις αποσκευές του κομμάτια από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά Rock of my Soul, με διασκευές από κλασσικά και αγαπημένα rock τραγούδια αλλά και πλήθος τραγουδιών από την ελληνική και παγκόσμια δισκογραφία, καθώς και κομμάτια από το δίσκο του Duende, αυτή την φορά ο κιθαρίστας συναντά την Ελένη Πέτα έχοντας εξασφαλίσει και τη συμμετοχή της Αλεξάνδρας Κόνιακ.

Για μία και μοναδική εμφάνιση, στις 9:00 το βράδυ της Παρασκευής 11 Απριλίου στην αίθουσα του ΟΣΚΑΡ ο κιθαρίστας θα τέρψη το κοινό, ενώ στο πρόγραμμα της συναυλίας συμπεριλαμβάνονται κι αρκετά κομμάτια της Ελένης Πέτα. Η προηγούμενη εμφάνιση του Παναγιώτη Μάργαρη και της Ελένης Πέτα στην Καβάλα είχε πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2011, όταν είχαν φιλοξενηθεί στο καφέ – μπαρ «Παλιά Βιβλιοθήκη».

Εδώ και 15 χρόνια η Ελένη Πέτα έχει επιλέξει ένα μουσικό δρόμο που την εκφράζει ωστόσο αποφεύγει να βάζει ταμπέλες στις δουλειές της. Ο Παναγιώτης Μάργαρης και η δική του δουλειά εκφράζουν την Ελένη Πέτα και γι’ αυτό επιλέγει τη συνεργασία μαζί του.

 

ΤΟ ΡΟΚ ΤΗΣ ΨΗΧΗΣ ΤΟΥ

Παναγιώτης Μάργαρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα στο ωδείο Αττικής και στο Εθνικό ωδείο, παίρνοντας το δίπλωμά του με άριστα παμψηφεί και Α Βραβείο.

Παράλληλα ασχολείται με τη σύνθεση και ενορχήστρωση τραγουδιών και ορχηστρικής μουσικής. Ως συνθέτης έχει ηχογραφήσει τρεις προσωπικούς δίσκους (“Στης νύχτας το φως”, “Το τραγούδι της πεταλούδας”, “Δίχως Πυξίδα”). Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές και συνθέτες σε συναυλίες και δισκογραφία.

Το 1999 ξεκίνησε να ηχογραφεί υπό τη μορφή κιθαριστικού ντουέτου την πολύ επιτυχημένη δισκογραφική σειρά “Cafe de l’ art”, διασκευάζοντας και ερμηνεύοντας στην κιθάρα αγαπημένες μουσικές και τραγούδια του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου. Ο τέταρτος δίσκος με τίτλο “Café de lʼ art / Cinema” και ο πέμπτος με τίτλο “Café de lʼ art / Τσιτσάνης – Βαμβακάρης”, απέσπασαν το βραβείο καλύτερου ορχηστρικού δίσκου της χρονιάς, στα ετήσια μουσικά βραβεία “Αρίων”, ενώ οι συνολικές πωλήσεις της δισκογραφικής αυτής σειράς έχουν ξεπεράσει τα 100.000 αντίτυπα.

Ως κιθαρίστας και συνθέτης, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1500 συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ανάμεσα στους χώρους όπου έχει εμφανιστεί είναι το Ηρώδειο, το Μέγαρο μουσικής Αθηνών και ιστορικοί καθεδρικοί ναοί της Ευρώπης.

Από το 1995 έως το 2010 υπήρξε κιθαριστικό ντουέτο με τον καθηγητή του στην κιθάρα Νότη Μαυρουδή.

Πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα του, είναι η συμμετοχή του διάσημου κιθαρίστα Al di Meola, στη δισκογραφική δουλειά που ετοίμασε με την Ελένη Πέτα, με τίτλο “Duende” (η οποία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2011), όπως επίσης και η συνύπαρξή του επί σκηνής με τον Al di Meola, στα δύο μοναδικά live που πραγματοποιήθηκαν στη μουσική σκηνή Gazarte τον Οκτώβριο του 2010.

Κατά τη διάρκεια του 2011, πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα με την Ελένη Πέτα, όπου και παρουσίασαν τη δισκογραφική τους δουλειά “DUENDE”. Επίσης, συναντήθηκε συναυλιακά με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα όπου εμφανίστηκαν σε Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Κύπρο. Το καλοκαίρι του 2012 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη δισκογραφική εταιρία POLYMUSIC.

Μαζί με τον παραγωγό του και διευθυντή της POLYMUSIC Βίκτωρα Πολυδώρου, δημιούργησαν το δισκογραφικό label “KARMA”, στο οποίο ο Παναγιώτης Μάργαρης είναι υπεύθυνος παραγωγών και καλλιτεχνικός διευθυντής. Τον Ιανουάριο του 2013 κυκλοφόρησε η νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Rock of my soul”, που διασκευάζει και ερμηνεύει στην κιθάρα κλασικά και αγαπημένα Rock τραγούδια. Στο άλμπουμ αυτό, συμμετέχουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Μελίνα Κανά, η Ελένη Πέτα, ο Διονύσης Τσακνής και η Φωτεινή Δάρρα. Κατά τη διάρκεια του 2013 και του 2014, ο Παναγιώτης Μάργαρης και o Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα πραγματοποιήσουν κοινές εμφανίσεις παρουσιάζοντας την παράσταση “ Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο” ενώ ο Παναγιώτης Μάργαρης θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου θα ερμηνεύσει σε ατομικά ρεσιτάλ κιθάρα, τα κομμάτια από το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Rock Of My Soul».

 

=

 

Διαβάστε επίσης