• 18 Μαΐου 2024,

Με 0,6 ανάπτυξη το 2014 δουλειά δεν γίνεται …

 Με 0,6 ανάπτυξη το 2014 δουλειά δεν γίνεται …

Σύμφωνα με την Κομισιόν η αναπτυξη της οικονομίας της Ελλάδας μέσα στο 2014 θα αγγίξει το 0,6.

Με 0,6 ανάπτυξη ίσα δηλαδή που θα αναπνέουμε αφού για να ισοφαριστούν τα  προηγούμενα χρόνια της βαθειάς ύφεσης θα πρέπει για καμμιά τριετία η οικονομία να τρέχει με ανάπτυξη 10%.

Με 0,6 ποιός παπάς και ποιός κουμπάρος.

Τι είναι ο κάβουρας και τι είναι το ζουμί του.

Καταλαβαίνετε οτι με τέτοιο νούμερο δεν μπορεί να πάρει μπρός μια οικονομία η οποία έτσι και αλλιώς είναι προβληματική.

Αναρωτιέμαι πως θα καταλάβουν την διαφορά οι έλληνες στην καθημερινότητα τους με 0,6 ανάπτυξη και αυτή μάλιστα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Αυτή η πρόβλέψη εμένα προσωπικά μου λέει οτι η οικονομία μας και το σωτήριο, κατά τα άλλα, έτος θα συνεχίσει να είναι υπο μηχανική υποστήριξη και θυμίζει την κατάσταση του Σουμάχερ που οι θεράποντες ιατροί έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες να τον βγάζουν απο το τεχνητό κώμα.

Ετσι και την δική μας οικονομία μέσα στο 2014 θα επιχειρήσουν να την βγάλουν απο το κώμα που μέχρι ένα σημείο είναι και τεχνητό και θα προσπαθήσουν να μας ξυπνήσουν αλλα εμείς δεν βλέπω να ανταποκρινόμαστε έτσι όπως όλοι θα θέλαμε αλλά αυτό είναι φυσιολογικό μετά απο τόσους μήνες στην εντατική και στα μηχανήματα.

Η δική μας οικονομία πέρα του τουρισμού δεν έχει άλλα εφαλτήρια για να μπορέσει να πάρει μπρός και να επανέλεθει εκεί που όλοι θέλουμε.

Κατα μια έννοια τα δύσκολα ξεκινάνε τώρα που θα πρέπει να επανέλθουμε και δεν υπάρχουν ούτε οι αντοχές , ούτε οι ανοχές της κοινωνίας που έχει καταντήσει κουρέλι μετά απο τόσα χαράτσια και τόσους φόρους όλα αυτά τα χρόνια.

Η κατάσταση της οικονομία της Ελλάδας δεν έχει καμμία σχέση με τις θυσίες των ελλήνων.

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Απλά το ένα προυποθέτει το άλλο αλλα δεν μπορούν οι θυσίες των ελλήνων να δώσουν στην ελληνική οικονομία της φόρα που ΄θέλουμε για να αρχίσει η διαφορά να φαίνεται στην καθημερινότητα μας που παραμένει δύσκολη και ανηφορική.

Πλέον οι έλληνες εκτός απο ψυχολογία δεν έχουν και λεφτά.

Τελειώσανε όλα.

Τα πήρανε όλα.

Παλαιότερα που δεν υπήρχανε οι καλές προβλέψεις για το μέλλον της χώρας είχαμε πέντε φράγκα στην άκρη για να την βγάλουμε στα δύσκολα.

Τα πέντε φράγκα τελειώσανε , τα δύσκολα όχι,  και το μόνο που μας έμεινε είναι οι καλές προβλέψεις.

Κατά τα άλλα αλλάζουμε μήνα και όπως οι εγκυμονούσες όταν αλλάζουν μήνα δυσκολεύονται έτσι δυσκολεύονται και οι έλληνες οι οποίοι κάθε τέλος μήνα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σωρό λογαριασμούς που απειλούν να τους καταπιούνε.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα είναι μπερδεμένος με αρκετή συννεφιά αλλα θερμοκρασίες καλές για την εποχή.

15 βαθμοί τέλη Φλεβάρη δεν είναι λίγο.

Πάντως αν ρίξετε μια ματιά στις προηγούμενες χρονιές θα θυμηθείτε οτι έχουμε πολλά χρόνια να ζήσουμε μια ωραία και ηλιόλουστη Καθαρά Δευτέρα που θα μας επιτρέψει να στρώσουμε το τραπεζομάντηλο σε τραπεζάκι έξω.

Μας έχει λείψει το έξω.

Και μας έχει λείψει ένα καλό τσίπουρο έξω.

Πάντως οι πρώτες προβλέψεις για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας κάνουν λόγο για βροχή και μούντα. Μακάρι να αλλάξει αυτή η πρόβλεψη όσο θα πλησιάζουμε στην ημέρα εκείνη.

Οταν ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός και η Μάντζεστερ πολύ κακή έχουμε αυτό το 2-0 που δίνει στον Ολυμπιακό προβάδισμα για την πρόκριση στους 8 του θεσμού.

Μεγάλη βραδιά και μεγάλη νίκη.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και πονηροί είναι ύποπτοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης