• 18 Μαΐου 2024,

Μη ικανοποιημένοι οι βιβλιοπώλες

 Μη ικανοποιημένοι οι βιβλιοπώλες

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η έκθεση βιβλίου, που λειτούργησε στην παραλία με πρωτοβουλία του συλλόγου βιβλιοπωλών.

Η εκθεση άρχισε στις 25 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 5 Αυγούστου.

Οι βιβλιοπώλες εμφανίζονται μάλλον απογοητευμένοι, από το αποτέλεσμα της έκθεσης, για δύο λόγους:

Ο πρώτος έχει να κάνει γενικότερα με την κίνηση φέτος το καλοκαίρι, στην παραλία που κατά γενική ομολογια είναι περιορισμένη.

Αντίστοιχα λιγότεροι από τους αναμενόμενους ήταν οι επισκέπτες της εκθεσης. Ακόμη όμως κι αυτοί που προσέγγισαν τα περίπτερα των βιβλιοπωλείων ήτανε ιδιαίτερα διστακτικοί στο να αγοράσουν βιβλία. Οι περισσότερες αγορές – από τις λίγες που έγιναν – αφορούσαν βιβλία φθηνά, η αξία των οποίων ξεπερνούσε ελαφρώς τα 5 ευρώ.

Κάθε απόγευμα παράλληλα με την έκθεση βιβλίου πραγματοποιούνταν παράλληλες δράσεις, που είχανε σχέση με την αφήγηση παραμυθιών. Ήτανε μία πρωτοβουλία εθελοντών, ανθρώπων που ασχολούνται με το παραμύθι και διηγούνται τέτοιες ιστορίες στα μικρά παιδιά σε διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται όλο το χρόνο στην Καβάλα.

Οι βιβλιοπώλες έφυγαν από την έκθεση, ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην παραλία, κάτω σ΄ ένα κλίμα γενικότερης απογοήτευσης, καθώς η πραγματικότητα έδειξε ότι από την κρίση δεν υπάρχουν και δεν γίνονται εξαιρέσεις. Η οικονομική κρίση είναι παντού.

Καταστηματάρχες της παραλίας είπαν στους βιβλιοπώλες ότι γενικότερα φέτος το καλοκαίρι, ο κόσμος στην παραλία – το απόγευμα είναι πεζόδρομος – είναι λιγότερος σε σχέση με τα προηγούμενα καλοκαίρια. Κι αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση.

 

 

Διαβάστε επίσης