Παρόντες οι εργαζόμενοι της Αγροτικής – Καταμεσήμερο στο δημαρχείο για τη συνεδρίαση

 Παρόντες οι εργαζόμενοι της Αγροτικής – Καταμεσήμερο στο δημαρχείο για τη συνεδρίαση

Στο δημαρχείο παραβρέθηκαν χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας προκειμένου να εκθέσουν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το πρόβλημα που προέκυψε, εξαιτίας της πώλησης στην Τράπεζα Πειραιώς. Ανακοίνωση διάβασε η εκπρόσωπος των εργαζομένων καταλήγοντας: «Ζητάμε από εσάς την ανάληψη πρωτοβουλιών για ένα ενωμένο αγωνιστικό μέτωπο που θα ματαιώσει το ξεπούλημα της ΑΤΕ», επίσης οι εργαζόμενοι ζήτησαν την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα τους.

Ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τον τρόπο με τον οποίον εκχωρήθηκε μέσα σε μία νύχτα η τράπεζα, με έλλειψη διαφάνειας και με παντελή έλλειψη δημόσιου διαλόγου. Σαφώς και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους, συμφωνώντας στην έκδοση ψηφίσματος με έμφαση κυρίως στα εργασιακά δικαιώματα.

Την ίδια ανησυχία μοιράστηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θόδωρος Καλλιοντζής, αναγνωρίζοντας όμως ότι το σώμα του δημοτικού συμβουλίου έχει περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης σε παρόμοιες περιπτώσεις. Η συμπαράσταση είναι δεδομένη στον οποιονδήποτε χάνει τη δουλειά του, δήλωσε ο κ. Καλλιοντζής, συμφωνώντας στην έκδοση ψηφίσματος όπου θα αναφέρεται η απαίτηση να τηρούνται οι αρχές της διαφάνειας και του δημόσιου διαλόγου αλλά και η εξασφάλιση δικλείδων ασφαλείας.

Ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ σημείωσε πως είναι αυτονόητη η έκφραση της συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της Αγροτικής Τράπεζας, οι οποίοι όμως προτάσσουν τα δίκαια των αγροτών, την επισφάλεια της αγροτικής γης κι ωστόσο από τον αγώνα των εργαζομένων οι αγρότες είναι παντελώς απόντες. Οι άμεσα θιγόμενοι δηλαδή είναι απόντες αν και το αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνθηκε προς το σώμα των συμβούλων.

Για μεγάλο σκάνδαλο έκανε λόγο ο Άρης Βέρρος, αναφερόμενος στην ταχύτητα με την οποία ξεπουλήθηκε η τράπεζα μέσα σε μία νύχτα, παρά το γεγονός ότι ο αγροτικός τομέας χρήζει υποστηρίξεως. Το 80% της ελληνικής γης είναι υποθηκευμένο στην Αγροτική Τράπεζα, παρατήρησε ο κ. Βέρρος εκφράζοντας τη συμπαράσταση της ομάδας του. Ο Δήμος Ζαχαριάδης θεώρησε ότι το ξεπούλημα της τράπεζας δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αφού το πρόβλημα των ιδιωτικοποιήσεων είναι μεγάλο και γενικότερο. Ενάντιος στο ξεπούλημα της τράπεζας κι ενάντιος στις ιδιωτικοποιήσεις δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης, ζητώντας την αντίδραση στην κοινή ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική.

Έχοντας ως βάση της ανακοίνωση των εργαζομένων, ανατέθηκε στο συνάδελφό τους τραπεζικό υπάλληλο Παύλο Δεμερτζίδη να ετοιμάσει το ψήφισμα για λογαριασμό της τοπικής κοινωνία, επικουρούμενος από το Χρήστο Τσοχαταρίδη και τον Ηλία Ιωαννίδη. Το αν θα συμπεριλαμβανόταν ορολογίες πολιτικού περιεχομένου όπως «ξεπούλημα» και «σκάνδαλο» όπως ζητήθηκε από τους κ.κ. Βέρρο και Ιωαννίδη, δρομολόγησε δεύτερο κύκλο τοποθετήσεων αναφορικά με το τι ακριβώς θα γραφόταν στο ψήφισμα, αλλά και δεύτερη τοποθέτηση εργαζόμενου της Αγροτικής Τράπεζας. Έτσι 45 λεπτά το σώμα ασχολήθηκε αποκλειστικά με το θέμα πριν οριστικοποιηθεί το κείμενο του ψηφίσματος.

 

Διαβάστε επίσης