Μη μου μιλάς για αυτά τα καλοκαίρια …

 Μη μου μιλάς για αυτά τα καλοκαίρια …

Υπο άλλες συνθήκες αυτές οι μέρες θα ήτανε οι μέρες ξένοιαστων διακοπών για τους περισσότερους έλληνες που είχανε μάθει να περνάνε αλλιώς τα καλοκαίρια τους.

Υπο συνθήκες κρίσης και μάλιστα βαθειάς οι ξένοιαστες διακοπές δεν υπάρχουν και το μόνο που υπάρχει στον ορίζοντα είναι προβληματισμός φτώχεια και μίρλα.

Οι περισσότεροι έλληνες δεν θα κάνουν διακοπές και αυτοί που θα ΄φύγουν για λίγες μέρες θα σκέφθονται τι έχουν να αντιμετωπίσουν όταν επιστρέψουν.

Τα πράγματα είναι δύσκολα και απο το 2008 που μπήκαμε σε αυτό το λούκι της κρίσης δυσκολεύουν όλο και περισσότερο γιατί δεν μπορούμε να βρούμε τον τρόπο αν θέλετε την θέληση ή αν θέλετε την δύναμη να κάνουμε την οικονομία μας υγιή.

Οταν δεν φθάνουν τα έσοδα για να καλύψουν τα έξοδα του κράτους οτι και να κάνεις πάει χαμένο.

Για να μπορέσουμε να μιλάμε για έξοδο απο την κρίση θα πρέπει΄τουλάχιστον να μην χρειάζονται δανεικά για να πληρώνουμε τους δημοσίους υπαλλήλους.

Οσο θα χρειάζονται δανεικά το καράβι θα είναι στην ξέρα και όλες οι προσπάθειες για να ξεκολλήσει απο αυτήν θα είναι άσκοπες.

Όπως έτρεχε η κυβέρνηση Παπανδρέου , όπως έτρεχε η κυβέρνηση Παπαδήμου για να βρεί λεφτά απο περικοπές που ζητούσε η τρόϊκα έτσι θα τρέχει και η κυβέρνηση Σαμαρά αφού αν δεν κοπούνε τα δανεικά δεν θα αλλάξει αυτό το σκηνικό.

Αυτοί μας ζητάνε να βρούμε λεφτά απο περικοπές για να περιορίσουμε τα έξοδα και να μπορούμε να λειτουργούμε ως κράτος χωρίς δανεικά.

Ή αν θέλετε χωρίς τόσα δανεικά γιατί σήμερα όλα τα κράτη δανείζονται αλλα οχι τα ποσά που δανειζόμαστε εμείς οι οποίοι δεν μπορούμε να το λειτουργήσουν το μαγαζί χωρίς αυτά τα δανεικά.

Θέλουν να μας βάλουν σε μια τάξη οι εταίροι μας αλλα με τον δικό τους τρόπο που δεν έχει καμμία σχέση με την φιλοσοφία και την ιδιοσυγκρασία του έλληνα που τόσα χρόνια είχε μάθει αλλιώς.

Τρέχει η κυβέρνηση του Σαμαρά να βρεί αλλα 3,5 δις λέει μέχρι την Πέμπτη που υπάρχει το ραντεβού του Στουρνάρα με την τρόϊκα.

Και που να τα βρεί όταν στην χώρα αυτή απο τα χαράτσια και τους φόρους δεν έχει μείνει ούτε δεκάρα τσακιστή ;

Η κυβέρνηση λέει θα φτιάξει μια ομάδα διαπραγμάτευσης και θα πάει να διαπραγματευτεί σε πολιτικό επίππεδο με τους δανειστές μας γιατί καταλαβαίνει οτι με αυτούς τους ρυθμούς δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα η πραγματική οικονομίας της χώρας.

Και αντε εμείς έχουμε την διάθεση να πάμε και να το παλέψουμε γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

Αυτοί που θα κάτσουν απέναντι μας έχουν την διάθεση να μας ακούσουν και να μας καταλάβουν ;

Οι πιο ζεστές ημέρες έρχοτναι !

Οσο αφορά τον καιρό οι πιο ζεστές μέρες είναι αυτές που ζήσαμε και οχι αυτές που έχουμε ζήσει.

Για παράδειγμα Δευτέρα και Τρίτη θα καίγεται το πελεκούδι και στην Καβάλα με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς.

Ολη η εβδομάδα που έρχεται θα είναι καυτή αφού την Παρασκευή και για πρώτη φορά στα χρονικά το θερμόμετρο θα χτυπήσει τους 38 στην Καβάλα !!!

Καταλαβαίνετε οτι η εβδομάδα που ξεκινάει θα είναι απο τις πιο δύσκολες και καιρικά.

Δεν μας φθάνει η κρίση θα έχουμε τώρα και ζέστη που τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας που έρχεται θα είναι αφόρητη.

Τα εκβιαστικά διλλήματα φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα

Επίθεση στην Βίκυ Σταμάτη έκανε η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα που φαίνεται οτι δεν άντεξε άλλο τα εκβιαστικά διλλήματα της κ.Σταμάτη που προσπαθεί με κάθε τρόπο να βγεί έξω απο τη φυλακή.

Βέβαια τις περισσότερες φορές οι τρόποι που επιλέγει για να πείσει την δικαιοσύνη να την αφήσει είναι λανθασμένοι και φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα αλλα το κυριότερο απο όλα είναι οτι με τα λεγόμενα της δεν έχει πείσει οτι δεν ήξερε απο που προερχότανε τα λεφτά που με τόση μεγάλη ευκολία έκανε μπουρμπούλια.

Αυτό είναι το κυριότερο και αυτός είναι ο βασικός ΄λόγος που μένει μέσα.

Ηξερε οτι τα λεφτά ήτανε απο μίζες και παράνομες πράξεις αλλα αυτό ελάχιστα την απασχολούσε.

Σήμερα που κλείνει περίπου 3 μήνες μέσα στην φυλακή λέει οτι δεν ήξερε ΄τίποτα και οτι αυτή ήτανε απλά η σύζυγος ενός πρώην πολιτικού.

Αλλάζει η διαδικασία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

Αλλάζει λέει η διαδικασία με την οποία θα προμηθεύονται οι έλληνες το σήμα των τελών κυκλοφορίας.

Αντί να πηγαίνουν και να στήνονται στις ουρές θα μπορούνε να πληρώνουν και να προμηθεύονται το σήμα ηλεκτρονικά αν και το σήμα έτσι όπως το ξέρετε σήμερα θα αλλάξει γιατί κοστίζει και θα γίνει μια απλή απόδειξη.

Το πρόβλημα βέβαια των ελλήνων δεν είναι τόσο οτι πηγαίνουν και στήνονται στις ουρές και περιμένουν αλλα οτι δεν έχουν λεφτά.

Για το πρόβλημα αυτό υπάρχει καμμιά λύση ;

Το να αλλάξει η διαδικασία πληρωμής είναι κάτι αλλα δεν είναι το βασικό.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Αλλη μια εβδομάδα δύσκολη ξεκινάει και εκτός όλων των άλλων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε έχουμε και την ζέστη που θα είναι αφόρητη την Δευτέρα την Τρίτη και την Παρασκευή.

Καλά λένε οτι το καλοκαίρι στην Ελλάδα σε όλα τα επίππεδα ξεκινάει 25 Ιουλίου μέχρι και 25 Αυγούστου.

‘Οπως φαίνεται θα καεί και φέτος το πελεκούδι και το δικό μου το μυαλό απο τώρα πάει στον χειμώνα που έρχεται και δεν θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν πιθανότητες , έστω και λίγες οτι θα είναι σαν τον περσυνό.

Κανείς δεν ΄ξέρει τι μας περιμένει το 2013 αφού και αυτοί που μιλούσανε για ανάπτυξη έστω το β’ εξάμηνο έχουν εξαφανιστεί απο το προσκήνιο.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης