• 17 Μαΐου 2024,

Μια απ’ τα ίδια – Στην επιθεώρηση των πλοίων λιγότερα δρομολόγια για τον Πρίνο

 Μια απ’ τα ίδια – Στην επιθεώρηση των πλοίων λιγότερα δρομολόγια για τον Πρίνο

Καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια. Στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. την Τρίτη (προχθές) παρέστη ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, στο Σ.Α.Σ. έστειλαν επιστολές τοπικοί φορείς, δόθηκαν συνεντεύξεις, προβλήθηκε η αύξηση της κίνησης προς το νησί το Καλοκαίρι. Παρόλα αυτά και ο Χειμώνας που έρχεται θα είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Στη διάρκεια της ακινησίας των πλοίων λόγω ετήσιας επιθεώρησης τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου θα μειωθούν. Ζητήθηκε και σε αυτό το διάστημα να είναι 3 την ημέρα. Το αίτημα των τοπικών φορέων απορρίφθηκε. Το Σ.Α.Σ. έκανε δεκτό το αίτημα των εταιριών. Δεν έχουν υποχρέωση να αντικαταστήσουν τα πλοία τους όταν αυτά θα είναι στην επιθεώρηση κι ακινησία. Οριστική εικόνα για την διαμόρφωση των δρομολογίων δεν έχουμε. Όχι ακόμη. Θα την μάθουμε σύντομα που ένα ένα τα πλοία θα «βγαίνουν» σε ακινησία. Το πιθανότερο σενάριο είναι σε όλη την επόμενη περίοδο η γραμμή του Πρίνου να έχει δύο δρομολόγια από Δευτέρα έως Σάββατο και κανένα την Κυριακή!

Κατά τα άλλα το μπέρδεμα με τη NEL και το επιδοτούμενο πλοίο «Νήσος Μύκονος» παραμένει. Ο Υπουργός υπόσχεται ότι δεν θα αλλάξουν τα νέα δεδομένα, όπως αυτά ισχύουν σχεδόν ένα μήνα τώρα. Η ΝΕL υποστηρίζει ότι θα επανέλθει στα δρομολόγια αλλά το Υπουργείο συνεχίζει να έχει άλλη άποψη.

* Αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές Διαμάντω Μανωλάκου, Ελένη Γερασιμίδου και Χρήστος Κατσώτης τού Κ.Κ.Ε., για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Λήμνου. Με αυτή ζητείται να αναχωρεί πλοίο από τη Λήμνο για την Καβάλα το μεσημέρι της Παρασκευής, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι Βορειοελλαδίτες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι του Δημοσίου που υπηρετούν στο νησί.Επίσης ζητείται η επαναφορά του δρομολογίου από και προς τη Θεσσαλονίκη και η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, αλλά και τα άλλα νησιά του Αιγαίου.Η αναφορά τού Κ.Κ.Ε. στηρίχθηκε σε σχετική επιστολή του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε επίσης