μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Μόνο για 20 μέρες στα δρομολόγια το Aqua Maria

Τα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας νησιωτικός δήμος όπως η Λήμνος έθεσε η δημοτική αρχή στους επίσημους προσκεκλημένους με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, δεσμεύθηκε να εξετάσει τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στην εφαρμογή του Καλλικράτη σε νησιωτικούς δήμους ενώ για το φλέγον ζήτημα της αντικατάστασης του Aqua Maria ο κύριος Αθανασίου μετέφερε τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον Υπουργό Ναυτιλίας ότι το πλοίο θα μείνει στη γραμμή μόνο για 20 μέρες προκειμένου να επιστρέψει το πλοίο Ταξιάρχης.Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής τόνισε ότι ήδη έχει ζητήσει άμεση συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νησιού, με τη συμμετοχή του Υπουργού, των τριών βουλευτών του Νομού παραγόντων της ναυτιλίας και της επιτροπής τοπικών φορέων της Λήμνου. (Πηγή ΕΡΤ)

Απείχαν χθες οι δικηγόροι της Κομοτηνής

Απέχουν χθες για μία μέρα από τα καθήκοντά τους οι Δικηγόροι της Κομοτηνής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την ψήφιση νόμου που θα καταργεί την αποζημίωση της ψυχικής οδύνης από τροχαίο δυστύχημα. “Αυτό ήταν μια κατάκτηση ετών και δεν μπορούμε να το καταργήσουμε”, σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Γιώργος Κυμπαρίδης. Όπως τόνισε ο κ. Κυμπαρίδης, πρόκειται για μια προειδοποιητική απεργία, μια και η ψήφιση αναμένεται να γίνει από την Βουλή των Ελλήνων τις αμέσως επόμενες μέρες. (Πηγή ΕΡΤ)

 

 

 

Νέα δρομολόγια με σενάρια για Δελφίνι

Όσο περισσότερο πλησιάζουμε στην 1η Νοέμβρη- ημερομηνία που θα εφαρμοστούν τα εντελώς νέα δρομολόγια στις γραμμές Κεραμωτής και Καβάλας- τόσο τα σενάρια στη Θάσο πολλαπλασιάζονται. Σενάρια που έχουν όλα το ίδιο θέμα. Τον ακριβή αριθμό των χειμερινών δρομολογίων, το μέλλον της γραμμής Καβάλα – Πρίνος. Αυτές οι συζητήσεις εσχάτως εμπλουτίστηκαν από τις φήμες για δρομολόγηση ιπτάμενου Δελφινιού. Λέγεται ότι πρόσφατα στην Θάσο έγινε σχετική σύσκεψη, στην οποία παρουσιάστηκε ενδιαφερόμενος για να δρομολογήσει Δελφίνι. Η πρόταση αναφέρει ότι το Δελφίνι προτείνεται να εκτελεί ένα δρομολόγιο από τον Λιμένα κι ένα δεύτερο από τον Πρίνο. Ως αστείο ακούγεται το ότι η σύσκεψη αυτή έγινε παρουσία του άτυπου και στενού συνεργάτη και των δύο ναυτιλιακών εταιριών. «Με λίγα λόγια φαίνεται ότι έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα» λένε στην Θάσο κι έτσι προεξοφλούν ότι η πρόταση για το ιπτάμενο Δελφίνι δεν θα έχει συνέχεια. Η πρόταση και το ενδιαφέρον είναι υπαρκτά. Αναφέρεται συγκεκριμένη εταιρία που θέλει να φέρει στην Θάσο ιπτάμενο Δελφίνι, το οποίο σήμερα εκτελεί δρομολόγια από την Κέρκυρα στους Παξούς. Άλλος ενδιαφερόμενος ερευνά την αγορά και την περιοχή για να δρομολογήσει θαλάσσιο ταξί 34 θέσεων. Φέρεται να προτείνει δρομολόγια από την Καλλιράχη προς την Καβάλα!

Σχετικά με τα νέα δρομολόγια το πιθανότερο είναι αυτά που θα προτείνουν οι εταιρίες να είναι ίδια ή ελαφρώς λιγότερα σε σχέση με πέρσι τον Χειμώνα. Για την γραμμή της Καβάλας με τον Πρίνο λέγεται ότι άμεσα ή έμμεσα στόχος των εταιριών είναι τα δύο δρομολόγια ανά ημέρα. Δύο από την Καβάλα κι αντίστοιχα δύο από τον Πρίνο. Αυτό μπορεί να συμβεί ακριβώς όπως ακούγεται. Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος (ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις των επιβατών). Θα προταθούν 4 δρομολόγια αλλά για 4 περίπου μήνες (στην καρδιά του Χειμώνα) θα εκτελούνται 2. Τα δύο σκάφη που θα βρίσκονται στην γραμμή του Πρίνου θα βγουν σε ετήσια επιθεώρηση κι ως εκ τούτου θα μπορούν να είναι εκτός δρομολογίων έως και 60 μέρες το κάθε ένα. Αν αυτό γίνει εναλλάξ, τότε συνολικά 4 μήνες θα υπάρχει ένα μόνο πλοίο που υποχρεωτικά θα εκτελεί δύο δρομολόγια από τον Πρίνο και δύο από την Καβάλα.

Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ευνοεί φυσικά τις εταιρίες. Αυτό ίσχυε και ισχύει. Δεδομένης της μεταξύ τους συνεργασίας είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα γίνει ότι συμφέρει περισσότερο τα οικονομικά τους. Θεωρείται δύσκολο στο όλο παιχνίδι να υπάρξουν νέοι παίκτες, ας υποστηρίζουν αρκετοί το αντίθετο. Όσο για τα πληρώματα των φέρι μποτ, παρακολουθούν στενά αυτά τα θέματα. Οι δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν είναι περιορισμένες. Κατά πάσα πιθανότητα θα αποφευχθούν τα χειρότερα. Δηλαδή η κατάργηση των δρομολογίων στην γραμμή του Πρίνου. Σαφώς όμως θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για να βολευτούμε είτε με τα περσινά (στην καλύτερη περίπτωση), είτε με τα λίγα.

 

 

 

Θέμα βιντεοσκόπησης των συνεδριάσεων

Με μισή ώρα καθυστέρησε άρχισε την Τρίτη το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου. Αιτία η κάμερα του Φραγκίσκου Σοφτά που ήταν έτοιμη να βιντεοσκοπήσει την διαδικασία. Ο πρόεδρος του συμβουλίου Γρηγόρης Τιμοσίδης αντέδρασε, ζήτησε από τον κ. Σοφτά να απομακρύνει την κάμερα. Αυτός επέμενε κι έτσι στο τέλος κλήθηκε η Αστυνομία. Ο κ. Σοφτάς έφυγε υπό την διακριτική παρουσία των αστυνομικών κι η συνεδρίαση άρχισε (μέσα σε συχνές εντάσεις με αυτή ή και άλλες αφορμές).

Το θέμα συζητήθηκε ευρύτερα και χθες. Οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες κι έτσι μπορούν να καλύπτονται από δημοσιογράφους, κάμερες κτλ. Ο πρόεδρος του συμβουλίου Παγγαίου επιμένει άδικα σε έγγραφα και άδειες που ζητά από τον Φραγκίσκο Σοφτά. Η Αστυνομία, άσχετα από το τι έγινε την Τρίτη, φέρεται να έλαβε προφορική εντολή από τον Εισαγγελέα να μην απομακρύνει την κάμερα. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η προχθεσινή συνεδρίαση ήταν μάλλον η τελευταία χωρίς την κάμερα του κ. Σοφτά. Κατά τα άλλα το αδιέξοδο για την ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου (όπου θα συζητηθούν τα πεπραγμένα του 2011) συνεχίζεται. Το θέμα ήταν προχθές στην ημερήσια διάταξη. Μόλις όμως ήρθε η σειρά του, σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε. Η διοίκηση απέσυρε το θέμα κι έτσι επί της ουσίας δεν έγινε τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι η αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να κάνει με δική της πρωτοβουλία την ειδική συνεδρίαση στις 17 Οκτώβρη. Η διοίκηση δεν αναγνωρίζει ως σύννομη την πρωτοβουλία κι έτσι στο σήριαλ θα υπάρξουν νέα επεισόδια. Εφόσον η αντιπολίτευση συνεχίσει την προετοιμασία της συνεδρίασης για τις 17 Οκτώβρη, ερώτημα είναι το που θα γίνει η συνεδρίαση μιας που η διοίκηση πιθανότερο είναι να μην διαθέσει τον χώρο στο δημαρχείο.

 

 

 

 

Φάρσα για βόμβα στο δικαστήριο

Σήμερα το πρωί, περίπου στις 9, άγνωστος τηλεφώνησε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ισχυρίστηκε ότι στο κτίριο του δικαστηρίου υπάρχει βόμβα που θα εκραγεί. Ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία προληπτικά εκκένωσε το δικαστικό μέγαρο. Περίπου μια ώρα υπάλληλοι, δικαστές, δικηγόροι και πολίτες περίμεναν να ολοκληρωθεί η έρευνα. Φυσικά δεν βρέθηκε τίποτα κι έτσι όλοι επέστρεψαν κανονικά στις θέσεις τους. Σήμερα στο δικαστήριο υπήρχαν ποινικές υποθέσεις, οι περισσότερες όμως θα αναβάλλονταν λόγω κινητοποίησης των δικαστών.

*Χθες το πρωί σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό φάρσας για βόμβα και στο δικαστήριο της Κοζάνης. Ο άγνωστος φαρσέρ τηλεφώνησε σε γραφεία εφημερίδας της Κοζάνης.

 

 

«Ο θρήνος είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να αγαπάμε» Δρ Βλαχόπουλος Λάζαρος, Σχολικός Ψυχολόγος, Εκπαιδευτικός

3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης 15/10/2012.

«Γονέας γεννιέσαι ή γίνεσαι; Βασικές αρχές διαπαιδαγώγησης» Αλβανόπουλος Γιώργος, Σχολικός Σύμβουλος 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης 22/10/2012

«Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Αντωνιάδου Ναυσικά, Υπ. Διδάκτωρ στο ΠΤΔΕ, ΔΠΘ Θεοδωρούδη Παγώνα, Δ/ντρια Δημοτικού Σχολείου Αμφιθέατρο Δημοκρατίας του Δήμου Παγγαίου 29/10/2012

Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων: Ασφαλείς συνθήκες στο σχολείο και στο σπίτι. Κεχαγιάς Στέργιος, Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου 5/11/2012 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης

Λογοτεχνία και Ποιότητα Ζωής Βεργόπουλος Βασίλης, Ποιητής, Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης ή Αμφιθέατρο 12/11/2012 Έναρξη εκδηλώσεων: 18.00’ μμ

 

 

 

Διαβάστε επίσης