• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται από χθες οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων της Καβάλας. Αυτό αποφάσισαν στην γενική τους συνέλευση, έχοντας το μυαλό τους στην Αθήνα όπου συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ομοσπονδίας τους με το Υπουργείο Οικονομικών. Οι κινητοποιήσεις των πρατηριούχων θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα. 4 συνδικαλιστικές παρατάξεις συμμετέχουν στις εκλογές των δασκάλων –νηπιαγωγών του Νομού Καβάλας που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. Η ΠΑΣΚ μετονομάστηκε σε Δημοκρατική Συνεργασία, στις εκλογές συμμετέχουν δάσκαλοι προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ με την παράταξη Αριστερή Ενωτική Κίνηση. Θέματα μαθητικών μετακινήσεων συζήτησαν χθες με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά οι γονείς και κηδεμόνες των σχολείων του Δήμου Καβάλας. Εκφράστηκε αισιοδοξία ότι εντός του μηνός είναι πιθανό να πειστεί και να αρχίσει δωρεάν δρομολόγια μαθητών και το Αστικό ΚΤΕΛ. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας, οι οποίοι για να μεταβούν στο σχολείο τους πληρώνουν εισιτήριο. Πληροφορίες από την Θάσο αναφέρουν ότι εταιρία της Κέρκυρας ενδιαφέρεται να δρομολογήσει Δελφίνι που θα συνδέει την Καβάλα με τον Λιμένα και τον Πρίνο. Διακοπή υδροδότησης είναι σε εξέλιξη από τις 5 το πρωί. Αφορά απαραίτητες τεχνικές εργασίες που αυτή την ώρα εκτελεί η ΔΕΥΑΚ. Στις 11 το πρωί στα πλαίσια πανελλαδικής άσκησης θα ηχήσουν οι σειρήνες.

 

Πραγματοποιείται σήμερα στο ξενοδοχείο Λούσυ ενδιαφέρουσα ημερίδα για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Οργανώνεται από το τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ. Στα πλαίσια της ημερίδας παρουσιάζουν εισήγηση ο Βαγγέλης Παππάς της Καβάλα Όιλ και ο Μαθιός Ρήγας της Ενεργειακής Αιγαίου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης θα περιοδεύσει σήμερα στην επαρχία Παγγαίου. Συνεδριάζει το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Θάσου. Φάρσα για βόμβα αναστάτωσε χθες το πρωί για μία περίπου ώρα το δικαστήριο Καβάλας. Από την Τρίτη θα πληρώνονται τα προνιακά επιδόματα στον Νομό Καβάλας. Διαμαρτυρία στην εφορία έκαναν χθες μέλη των Λαϊκών Επιτροπών και της ΠΑΣΕΒΕ. Κάλεσαν τους πολίτες να μην πληρώνουν τα χαράτσια που επιβάλλει η Κυβέρνηση.

 

Καθαρισμό ακτών κάνουν το πρωί, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, μαθητές της πόλης. Μαθητές επισκέπτονται από σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος. Το απόγευμα Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Σύλλογος Δασκάλων παρουσιάζουν σε εκδήλωση το βιβλίο που εξέδωσαν με τίτλο «Λαμπηδόνες στον αστερισμό της εκπαίδευσης». Ξεπέρασε τις 500 εγγραφές μαθητών το Δημοτικό Ωδείο. Από την Δευτέρα αρχίζουν μαθήματα στο παράρτημα των Κρηνίδων. Τρία χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε χθες το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Κιβωτός της Καβάλας. Πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση παρουσία τοπικών φορέων, εκπροσώπου του ΚΕΘΕΑ και του συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Κιβωτός.

 

Νικητής επέστρεψε από την Πάτρα ο ΑΟΚ. Με γκολ του Αναστασόπουλου στο 87ο λεπτό πήρε τους τρεις βαθμούς βελτιώνοντας την βαθμολογική του θέση. Στο 65ο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ενσαλίβα. Την Δευτέρα ο ΑΟΚ υποδέχεται στο Ανθή Καραγιάννη τον Θρασύβουλο. Παρουσιάστηκε χθες η νέα ομάδα της Ένωσης. Το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό θα γίνει το Σάββατο και θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης