• 19 Απριλίου 2024,

Επίσκεψη Ένωσης Γονέων στον Αρχέλαο Γρανά

 Επίσκεψη Ένωσης Γονέων στον Αρχέλαο Γρανά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας, βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο διοικητήριο σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γερομάρκος.

Το βασικό θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό των μαθητικών μετακινήσεων. Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας, είχε αποφασίσει εδώ και 15 ημέρες να συναντήσει γι΄ αυτόν τον λόγο τον κ. Γρανά, αφού η περιφερειακή ενότητα Καβάλας είναι ο ενδιάμεσος φορέας, προκειμένου τα χρήματα για τις δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών να φτασουν από την κυβέρνηση στο ταμείο των ΚΤΕΛ και των ΤΑΧΙ.

Για το τι έγινε τις τελευταίες εβδομάδες στην Καβάλα και πως διαμορφώθηκε η υφιστάμενη κατάσταση, ενημερώθηκαν αναλυτικά οι γονείς και οι κηδεμόνες και από το Γ. Γερομάρκο κι από τον Αρχ. Γρανά.

Οι κύριοι Γρανάς και Γερομάρκος δεν έκρυψαν τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους, σύμφωνα με την οποία εφόσον οι πληρωμές συνεχιστούν δεν αποκλείεται τα δεδομένα να βελτιωθούν ακομη περισσότερο, δηλαδή αρχές Νοέμβρη ή στο τέλος του μήνα να αρχίσει τις δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών και το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας.

Όπως είπε ο Αρχέλαος Γρανάς αυτή τη στιγμή το κράτος οφείλει ποσό 159.000 ευρώ στο αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, η διοίκηση του οποίου είναι ανένδοτη, δηλαδή δεν ξαναρχίζει τις δωρεάν μετακινήσεις εάν πρώτα δεν πληρωθεί έστω ένα μέρος αυτών των χρημάτων.

Υπολογίζεται ότι ένα μέρος αυτών των χρημάτων το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας θα εισπράξει το τελευταίο δεκαήμερο Οκτωβρίου.

«Θα προσπαθήσουμε πάλι να πείσουμε το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, αφού τα χρήματα που θα τους δώσουμε θα είναι προσαυξημένα», είπε ο Γ. Γερομάρκος προς την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας.

Ο Αρχέλαος Γρανάς σημείωσε ότι η μεταφορές δωρεάν των μαθητών με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ γίνονται αυτή την περίοδο μόνο σε δύο νομούς. Της Καβάλας και της Θεσπρωτίας. Όπως μάλιστα είπε ο Αρχ. Γρανάς πρόσφατα το υπουργείο επανήλθε στο θέμα ζητώντας αναλυτικά στοιχεία για τα χρέη που υπάρχουν από την πλευρά του κράτους προς τα ΚΤΕΛ και τα ΤΑΧΙ σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας, σχολίασε ότι οι λύσεις που δίνονται έχουν μεν αποτέλεσμα, αλλά είναι λύσεις προσωρινές. Έτσι προέβλεψε ότι και του χρόνου το πρόβλημα θα είναι πάλι ίδιο. Προθυμοποιήθηκε πάντως όσο και όπου μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια που αναγνώρισε ότι καταβάλλεται από τους εκπροσώπους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Ο πρόεδρος των Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου είπε στον Αρχέλαο Γρανά ότι οι μαθητές που μετακινούνται στο σχολείο κι από το σχολείο στο σπίτι πληρώνοντας κανονικά το εισιτήριο στο αστικό λεωφορείο, είναι έτοιμοι να βγούνε στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν και να κινητοποιηθούν διεκδικώντας δωρεάν μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες.

Γονείς και κηδεμόνες είπαν προς τον Γ. Γερομάρκο και τον Αρχ. Γρανά ότι θέλουν να έχουν διαρκή και αναλυτική ενημέρωση για το τι συμβαίνει με το θέμα. Φάνηκε να ασκούνε κριτική στον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ, Σίμο Γιοβανάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν το αστικό ΚΤΕΛ δεν επιθυμεί να εμπλακεί άλλο στις μαθητικές μετακινήσεις, με τον όρο αυτές να γίνονται δωρεάν, τότε να το πει για ν΄ αναζητηθεί μία άλλη λύση.

Στην ίδια συζήτηση τέθηκαν και άλλα θέματα για τη γενικότερη λειτουργία των σχολείων στην τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο, η οποία γίνεται με πολλά προβλήματα, αφού το κράτος και για τη συντήρηση, επιδιόρθωση βλαβών, αγορά πετρελαίου, στέλνει πολύ λιγότερα χρήματα στα σχολεία, δια των δήμων, απ΄ ότι τα σχολεία αυτά χρειάζονται.

 

Διαβάστε επίσης