μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»

Την Δευτέρα 26 Αυγούστου το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» λειτούργησε μετά τις καθιερωμένες Καλοκαιρινές διακοπές. Περίπου 15 άτομα με ειδικές ανάγκες δέχθηκαν να φιλοξενηθούν σε αυτό. Γράφουμε ότι δέχθηκαν να φιλοξενηθούν επειδή είχαν προηγηθεί διάφορα οικονομικά προβλήματα (όπως και διοικητικά) τα οποία επηρέασαν τη λειτουργία του ιδρύματος αλλά και τη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Από τη Τρίτη 27 Αυγούστου η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται μιας και το διοικητικό πρόβλημα έληξε με εντολή Ειρηνοδίκη. Στο τέλος της ίδιας εβδομάδας δηλαδή τη Παρασκευή 30 Αυγούστου τα παιδιά έγιναν 24. Το ίδρυμα βρήκε τη χαμένη του αξιοπιστία, λειτουργεί όπως παλιά. Αυτό οφείλεται στον εθελοντισμό. Αλλά και στο ότι υπάρχει η δωρεά Σταύρου Πεταλωτή που χρησιμοποιείται όπως πρέπει ώστε να λύνονται ένα ένα τα βασικά προβλήματα. «Πήραμε και τρία παιδιά από το ΚΔΑΠ» λέει με χαρά ο κ. Πεταλωτής που είναι βέβαιος ότι επίκειται ρύθμιση στο ΙΚΑ, εξασφάλιση της απαραίτητης ασφαλιστικής ενημερότητας.

Μακάρι το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» με όλα όσα αλλάζουν να ξαναβρεί το δρόμο του. Πολλά πράγματα θα κριθούν στον οικονομικό τομέα όπου ο κ. Πεταλωτής είναι αποφασισμένος να το βοηθήσει όσο χρειαστεί. Βάζοντας βαθειά το χέρι στη τσέπη, σε μια δωρεά πολύ μεγάλη. Πράγμα σπάνιο για την εποχή μας.

 

Λειτουργεί το κυνοκομείο;

Συμπολίτης που χρειάστηκε τη βοήθεια του Δημοτικού Κυνοκομείου άνοιξε τον τηλεφωνικό κατάλογο και βρήκε το τηλέφωνο του. Άρχισε να τηλεφωνεί πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Ποτέ δεν απάντησε κανείς. Διαμαρτυρήθηκε έντονα. Απευθύνθηκε στην εφημερίδα μας. Τηλεφωνήσαμε στο κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου. «Λειτουργούμε κανονικά αλλά έχουμε καθημερινά πολλές εξωτερικές δουλειές. Τα αδέσποτα στη πόλη είναι πάρα πολλά» μας είπε κι απέρριψε τις αμφιβολίες και τις διαμαρτυρίες που του μεταφέραμε. Ακόμη κι έτσι να είναι, κάποιος δεν πρέπει να απαντά στο τηλέφωνο του κυνοκομείου; Κι αν στο σταθερό δεν υπάρχει κανείς, δεν πρέπει να γνωστοποιηθεί ευρύτερα έστω το κινητό τηλέφωνο του υπευθύνου; Ή μήπως είναι καλύτερο να καλείς επί μέρες ένα τμήμα του Δήμου Καβάλας και να μη σου απαντά κανείς;

 

Κατάθεση

Την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γερομάρκος. Μετά από πρόσκληση του Ανακριτή κατέθεσε για αρκετή ώρα περί της υπόθεσης των έργων του Βιοτεχνικού Πάρκου.

 

Ιδιοκτήτες Ταξί

Ιδιοκτήτες Ταξί από τη Χρυσούπολη και την πιάτσα του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» επισκέφθηκαν τη Παρασκευή το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά. Προσπάθησαν να του εξηγήσουν πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ώστε να τους βοηθήσει και να το λύσει. Μετά από συζήτηση περίπου 15 λεπτών ο κ. Γρανάς «σήκωσε» τα χέρια ψηλά. Δεν κατάλαβε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα κι έτσι τους ζήτησε να επανέλθουν σήμερα Δευτέρα γραπτώς. Συνδικαλιστής ιδιοκτήτης Ταξί από τη Καβάλα που έμαθε τι έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη (κι όπως φαίνεται γνωρίζει το… πρόβλημα των συναδέλφων του) είπε με νόημα: «Πολύ καλά τους απάντησε ο κ. Γρανάς».

Αρχικά στο Διοικητήριο πίστεψαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τις κούρσες από αεροδρόμιο προς Θάσο και το αντίστροφο. Νόμισαν ότι έχουν να κάνουν με διαμάχη ταξιτζήδων της Θάσου με αυτούς του αεροδρομίου. Φαίνεται όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτό αλλά κάτι άλλο; Τι άλλο; Μόλις μάθουμε θα το γράψουμε.

 

Μεγάλη Λέσχη

Στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης φιλοξενείται το Καβαλιώτικο σκάκι αλλά και 3-4 τοπικοί σύλλογοι, σε διαφορετικό φυσικά χώρο. Ενώ το σκάκι μετακομίζει για να αδειάσει το ισόγειο λόγω του έργου, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον μικρότερο χώρο που χρησιμοποιούν οι σύλλογοι. Εκπρόσωπος μάλιστα ενός εξ αυτών μας είπε ότι ουδέποτε ο Δήμος τους ενόχλησε για να μετακομίσουν κι αυτοί. Μήπως ξέχασαν να τους ειδοποιήσουν; Υποτίθεται ότι το ακίνητο πρέπει να αδειάσει τις επόμενες ημέρες ώστε να αρχίσει το περιβόητο έργο συντήρησης κι ανακαίνισης.

 

Συμπαράταξη Πολιτών

Προ μηνός περίπου ο Άρης Βέρρος είχε δηλώσει ότι οπωσδήποτε τον Σεπτέμβρη η Συμπαράταξη Πολιτών -σε γενική της συνέλευση- θα αποφασίσει οριστικά για τον υποψήφιο δήμαρχο που θα έχει στις εκλογές του Μάη. Ο ίδιος –αναγνώρισε- είναι ο πιθανότερος για αυτή τη θέση. Το θέλει άλλωστε, όπως επίσης είχε πει στην ίδια συνέντευξη. Προχθές ο Ηλίας Ιωαννίδης άλλαξε τα δεδομένα. Θα κάνουμε, είπε, γενική συνέλευση το Σεπτέμβρη αλλά μπορεί σε αυτή να μη παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Κατά τον Ηλία Ιωαννίδη η απόφαση για τον επικεφαλής μπορεί να παρθεί αργότερα. Πιο κοντά στο τέλος του έτους. Υπάρχει αλλαγή σχεδίων ή μήπως διαφορετικές απόψεις;

 

Ο νέος διοικητής

Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης συνεχίζει να αιφνιδιάζει ευχάριστα. Ενημερώνεται και αποκτά γνωριμίες όχι μόνο με τους συνεργάτες του στο Νοσοκομείο αλλά και με άλλους παράγοντες της πόλης. Προσπαθεί να ενσωματωθεί σε αυτό που λέμε τοπική κοινωνία. Από άγνωστος, να γίνει κομμάτι της. Τα ραντεβού του λοιπόν «απλώνονται» παντού στη Καβάλα ώστε να τον γνωρίσουν και να τους γνωρίσει. Φυσικά και δεν κάνει λάθος. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα είναι απολύτως έτοιμος για τα δύσκολα ή τα έκτακτα που κάθε στιγμή μπορεί να προκύψουν.

 

Δύο κείμενα από το Facebook

Από τα πολλά κείμενα που καθημερινά φιλοξενούνται στο διαδίκτυο κι ειδικότερα στο facebook ξεχωρίσαμε δύο με ενδιαφέρον. Το πρώτο έχει την υπογραφή της Κατερίνας Κακιλή. Είναι γραμμένο την μέρα της είδησης του θανάτου του Μιχάλη Ασλάνη: Θλίβομαι με το θάνατο του Ασλάνη, είτε αυτοκτόνησε, είτε έφυγε από παθολογικά αίτια… Θλίβομαι όμως περισσότερο με την τραγωδία στην Κέρκυρα, όπου μια μάνα έπνιξε την 7χρονη κόρη της και αυτοκτόνησε (αυτό στις ειδήσεις έπεται του θανάτου Ασλάνη…) Θλίβομαι κι αγωνιώ γιατί μια ελληνική πόλη η Λειβαδιά απειλείται από ανεξέλεγκτη πυρκαγιά… οι καπνοί έχουν τυλίξει το κέντρο της πόλης και πλησιάζουν το νοσοκομείο (και αυτό έπεται του θανάτου Ασλάνη…). Θλίβομαι για τα αθώα θύματα στη Συρία και φοβάμαι και μόνο με τη σκέψη για το τι μπορεί να προκαλέσουν τα αντίποινα των Αμερικανών στην πυριτιδαποθήκη Μέση Ανατολή (για το θάνατο Ασλάνη έγραψαν και είπαν περισσότερα τα Μ.Μ.Ε….). Δεν ξέρω πόσο κίτρινος είναι ο Τύπος, αλλά αναρωτιέμαι πόσο ροζ είμαστε τελικά σ’ αυτή τη χώρα;

Το δεύτερο κείμενα γράφτηκε από τη Μαρίζα Τσακαλέρου, με θέμα διαφορετικό: Ανοίγω την τηλεόραση στο αγγλόφωνο κανάλι Russia Today. Ρωσία και Κίνα στηρίζουν τον Ασάντ και δημιουργούν ολόκληρα αφιερώματα για να καταρρίψουν τους μύθους που δημιουργεί η Δύση περί ρήψης χημικών στην Συρία. Αλλάζω κανάλι και βλέπω το CNN, τα ίδια ρεπορτάζ από την αντίθετη πλευρά. Με αυτά τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα τους δεν ξέρω αν όντως ο Ασάντ έριξε χημικά. Αν και βέβαια οι τελευταίες ενδείξεις δείχνουν προς τους αντάρτες. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως η γεωπολιτική θέση της Συρίας δεν αφήνει αδιάφορη ούτε την Ανατολή, ούτε την Δύση (γιατί άραγε;). Υπάρχει σενάριο για την επόμενη μέρα ή θα έχουμε μια νέα περίπτωση Αιγύπτου; Παρεμπιπτόντως, έχουν βρεθεί εκείνα τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ; (note to self: Do not trust the news!)

 

Το νέο ΤΕΙ ΑΜΘ

Το ΤΕΙ Καβάλας δεν υπάρχει πια. Μετονομάστηκε σε ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Τούτο επιβεβαιώνεται από το σχετικό ΦΕΚ, στο οποίο περιγράφονται όλες οι αλλαγές που προκάλεσε στο ίδρυμα το σχέδιο Αθηνά. Η διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ φρόντισε ώστε να «ανεβάσει» στην σελίδα του ιδρύματος το ΦΕΚ προς ενημέρωση όλων όσων ενδιαφέρονται. Το βασικότερο απόσπασμα του ΦΕΚ αναφέρει τα ακόλουθα: Το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελείται από τις εξής Σχολές: 1. ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, με έδρα τη Δράμα, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα: 1) Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος με έδρα τη Δράμα

2) Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών με έδρα τη Δράμα 2. ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ,

με έδρα το Διδυμότειχο, η οποία συγκροτείται από το εξής Τμήμα: 1) Τμήμα Νοσηλευτικής με έδρα το Διδυμότειχο 3. ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ, με έδρα την Καβάλα, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα: 1) Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα την Καβάλα 2) Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Τ.Ε. και Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. με έδρα την Καβάλα και εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: α) Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. β) Μηχανικών Τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου Τ.Ε. 3) Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. με έδρα την Καβάλα και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου: α) Μηχανικοί Δικτύων Τ.Ε. β) Μηχανικοί Η/Υ Τ.Ε. γ) Μηχανικοί Λογισμικού Τ.Ε. 4. ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, με έδρα την Καβάλα, η οποία συγκροτείται από τα εξής Τμήματα: 1) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Καβάλα και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου: α) Διοίκηση Επιχειρήσεων β) Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων

γ) Μάρκετινγκ 2) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έδρα την Καβάλα.

 

 

Διαβάστε επίσης