μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ορισμένα πράγματα καλώς γίνονται αρκεί να γίνονται σωστά, στην σωστή ώρα και κυρίως διακριτικά. Άρχισε στο Βύρωνα εξόρμηση οικονομικής στήριξης των 3 οικογενειών που εξ αιτίας της φωτιάς του Σαββάτου έμειναν χωρίς σπίτι. Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν σε δύσκολη θέση αφού δεν γνώριζαν το παραμικρό. Ξαφνικά γύρω τους, δίπλα τους κάποιοι (έχοντας καλό σκοπό) άρχισαν τον έρανο. «Μα εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι έχουμε ανάγκη από χρήματα» είπε κάποιος από αυτούς που προσωρινά –ελπίζουμε- δεν έχουν σπίτι. Έτσι η οικονομική εξόρμηση περισσότερο τους ενόχλησε παρά βοήθησε. Αυτό ας το έχουν στο μυαλό τους όσοι «τρέχουν». Όσοι βιάζονται. Όσοι αντί να μιλήσουν με τα θύματα της φωτιάς οργανώνουν πράγματα που επί του παρόντος είναι περιττά. Ίσως και υπερβολικά.

 

Προχθές βράδυ φέρεται να έγινε στο Πλάτανο φραστικό επεισόδιο με αφορμή τη πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων για τις οικογένειες που κάηκε το σπίτι τους στο περιστατικό του Σαββάτου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο επεισόδιο – που ευτυχώς δεν πήρε έκταση- ενεπλάκησαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ και ακροδεξιοί.

 

Ο διοικητής της Π.Υ. Ελευθερούπολης Χαράλαμπος Παπαδόπουλος βρέθηκε τυχαία το Σάββατο στη φωτιά των σπιτιών στο Βύρωνα. Αμέσως ενεπλάκη στο περιστατικό. Μάλιστα μπήκε πρόθυμα στη πρώτη γραμμή. Αυτό είναι συνηθισμένο για τους πυροσβέστες. Διατηρούν την πυροσβεστική ιδιότητα όλο το 24ωρο, είναι δεν είναι υπηρεσία. Σημειώνουμε επίσης ότι οι διαμαρτυρίες του κ. Κλειτσιώτη έγιναν (συμπτωματικά φυσικά) όχι προς τους πυροσβέστες αλλά προς τους εθελοντές. Φώναζε ο βουλευτής αλλά φώναζε σε αυτούς που δεν είχαν καμία ευθύνη. Σε αυτούς που εθελοντικά βοηθούσαν την ώρα του περιστατικού. Μάλλον ο Ντίνος μπερδεύτηκε επειδή και οι εθελοντές φορούσαν στολή πυροσβέστη.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας ποτέ σχεδόν δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα. Άψογη και αποτελεσματική ήταν πάντα. Ως που το Σάββατο συνωμότησε το σύμπαν κι έγιναν όλα μαζί όσα δεν έγιναν ποτέ μέχρι τώρα. Δεν χάνουμε την εμπιστοσύνη προς αυτή, ασκούμε παρά ταύτα καλοπροαίρετη κριτική. Με ένα στόχο. Τα λάθη του Σαββάτου να μην επαναληφθούν. Είναι τέτοια η φύση του αντικειμένου που λάθη και ατυχίες κοστίζουν. Ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας Σεραφείμ Αθανασίου είναι αξιολογότατος αξιωματικός που δυστυχώς την ώρα της φωτιάς στο Βύρωνα ήταν στη φωτιά στο Κρανοχώρι.

 

Σε περίοδο μνημονίων η κάθε δημόσια υπηρεσία δεν είναι όπως παλιά. Αυτό ισχύει δυστυχώς και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καβάλας. Το είδαμε κι αυτό (εμμέσως πλην σαφώς) στο περιστατικό του Σαββάτου. Αυτό άραγε το είδαν οι παρόντες στο περιστατικό βουλευτές της Καβάλας;

 

Η ΝΟΔΕ Καβάλας επικοινώνησε χθες με τα γραφεία των 4 βουλευτών αλλά και με άλλα τοπικά «ανώτερα» κομματικά στελέχη. Μετέφερε την πρόταση της κεντρικής διοίκησης του κόμματος να παραστούν φίλοι της ΝΔ από τη Καβάλα στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ. Οι εποχές που οι νομαρχιακές επιτροπές έκαναν κινητοποιήσεις για να γεμίσουν λεωφορεία με οπαδούς, που θα μετακινηθούν στην έκθεση, πέρασαν. Τώρα ψάχνουν κόσμο για να γεμίσουν μόνο το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

 

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες σχετικά με τον Κώστα Αντωνιάδη. «Αποσύρεται» από πιθανός υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ στη Καβάλα. «Βάζει» πλώρη για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Είτε στη θέση του Μπαλίκα (το πιθανότερο), είτε στη θέση του Γιώργου Παυλίδη! Αμέσως αμέσως αδειάζει μία θέση κομματικού «μνηστήρα» για το Δήμο της Καβάλας. Λέτε η Δήμητρα Τσανάκα να αποκτά συγκεκριμένο προβάδισμα;

 

«Με τον Νίκο Κιοσέ θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα που κάνουμε τόσο καιρό. Να αδιαφορούμε» είπε χθες εκπρόσωπος της ΝΟΔΕ Καβάλας. Εννοούσε τη πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου που κινούμενος εκτός κόμματος ασχολείται όπως ασχολείται με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Το κλίμα στη ΝΔ Καβάλας είναι για τον γιατρό από τις Κρηνίδες ιδιαίτερα βαρύ αλλά διαγραφή δεν προβλέπεται. «Δεν θα τον κάνουμε ήρωα, τον αφήνουμε να πορευτεί μόνος του» είπε ο ίδιος εκπρόσωπος της ΝΟΔΕ Καβάλας.

 

Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Αλεξάνδρα Τσανάκα (στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας) ήταν χθες το μεσημέρι στο ΤΕΕ ΑΜ κι άκουσαν από πρώτο χέρι τις πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις Λάζαρου Βασιλειάδη σχετικά με αυτούς που καταθέτουν «βροχή» αιτήσεις για να πάρουν άδεια και να κάνουν μεταλλευτικές έρευνες στο Νομό Καβάλας. Η παρουσία τους στο ΤΕΕ ΑΜ αφορά άραγε μόνο τη συνέντευξη τύπου Βασιλειάδη;

 

Μήπως ετοιμάζεται κάτι πιο «προχωρημένο» και δημοτικό; Ας μη ξεχνάμε ότι μόλις τη προηγούμενη εβδομάδα ένας άλλος εκπρόσωπος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο Ηλίας Ιωαννίδης, «αγόρασε» χρόνο. Είπε ότι η συνέλευση της Συμπαράταξης Πολιτών στην οποία οριστικά θα αποφασιστεί ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, δεν θα γίνει (όπως γνωρίζαμε) τον Σεπτέμβρη αλλά αργότερα.

 

Τα Επιμελητήρια της χώρας προσπαθούν να πετύχουν ευνοϊκή ρύθμιση σχετικά με τα γνωστά δάνεια, τα οποία έχουν την εγγύηση του δημοσίου. Σε αυτή τους τη προσπάθεια ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης τους εξασφάλισε συνάντηση με τον Σταϊκούρα. Η συνάντηση αυτή θα γίνει αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα. Χωρίς τον Άγγελο Τσατσούλη; Μάλλον. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας που γνωρίζει άριστα το θέμα, θα είναι στη Θάσο. Στη συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας που θα γίνεται πάνω κάτω την ίδια ώρα.

 

Την περασμένη Παρασκευή στην εκδήλωση του ΚΚΕ Καβάλας για τα γεγονότα στη Συρία ομιλητής ήταν ο δικηγόρος Φάνης Γκερλεκτσής. Πέρασαν ίσως και 10 χρόνια από τότε που ο Φάνης μίλησε τελευταία φορά σε εκδήλωση του ΚΚΕ στην πόλη της Καβάλας. Αυτό το διάστημα ο κ. Γκερλεκτσής επανέρχεται δριμύτερος στα κομματικά του καθήκοντα κι αυτό είναι χρήσιμο για την οργάνωση του ΚΚΕ Καβάλας.

 

Κατηγορούμενος στο Μονομελές Καβάλας ήταν χθες ο πρώην Δήμαρχος Ελευθερών Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Η υπόθεση δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αναβλήθηκε δεύτερη φορά λόγω απουσίας του μάρτυρα κατηγορίας (εκπροσώπου υπηρεσίας). Ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης ήταν στο δικαστήριο μαζί με τον αντιδήμαρχο του επί εποχής Δήμου Ελευθερών, Τάσο Μεταξά.

 

Σε αντίθεση με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και τον Δήμο Καβάλας, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής συνεργάζεται με τον παραγωγό της συναυλίας Μαρινέλλας- Χατζή. Εισιτήρια προπωλούνται από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Οι δύο τραγουδιστές εμφανίζονται στη Κομοτηνή την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη.

 

Γράφαμε τη προηγούμενη εβδομάδα για τη συνάντηση ΔΗΜΑΡ ΑΜΘ με τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πεταλωτή. Σημειώναμε ότι στη συνάντηση διαπραγμάτευση παραβρέθηκε και ο Βασίλης Τραϊφόρος, της ΔΗΜΑΡ Καβάλας. Ιδού η συνέχεια όπως περιλαμβάνεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Κομοτηνής: Η Περιφερειακή οργάνωση ΑΜ-Θ της ΔΗΜ.ΑΡ. προσήλθε μετά από συνεννόηση με στελέχη του κόμματος στο νομό Ροδόπης, σε συνάντηση με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Γιώργο Πεταλωτή, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού την προοπτική και τους τρόπους συνεργασίας στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ευρύτερου πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της κεντροαριστεράς.Στην συνάντηση στην οποία παρέστησαν δύο μέλη της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ και τέσσερα στελέχη της περιφερειακής οργάνωσης, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων στην αναγκαιότητα άθροισης πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην μονοδιάστατη πολιτική των μνημονίων που εντείνει τα κοινωνικά αδιέξοδα από την μια και τον λαϊκισμό κομμάτων της αντιπολίτευσης από την άλλη. Ο κ. Πεταλωτής μάλιστα, εμφανίστηκε ως δριμύς επικριτής της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής του ηγεσίας καθώς και της συμμετοχής του στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα. Ήταν ο ίδιος άλλωστε που είχε δημοσίως και με συνεντεύξεις του στον τοπικό τύπο, εξάρει την απόφαση της ΔΗΜΑΡ για αποχώρηση από την κυβέρνηση.Η συνάντηση κατέληξε στην απόφαση της διοργάνωσης από κοινού μέσα στον Σεπτέμβριο εκδήλωσης για την κεντροαριστερά με την ενεργό συμμετοχή σε αυτήν του ίδιου του κ. Πεταλωτή, ως πρόκριμα μιας μελλοντικής συνεργασίας. Αντ΄ αυτού, την επομένη ενημερωθήκαμε ότι ο κ. Πεταλωτής αποδέχθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τομεάρχης δικαιοσύνης. Είναι φανερό ότι με αυτό τον τρόπο ο κ. Πεταλωτής φάνηκε να χρησιμοποιεί την συνάντηση με την ΔΗΜΑΡ προκειμένου να εξασφαλίσει κομματικά οφίκια του ΠΑΣΟΚ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης