• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Εταιρίες από το Λονδίνο και το Βανκούβερ του Καναδά καταθέτουν συνεχώς αιτήσεις στις τοπικές υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλίσουν άδεια μεταλλευτικών ερευνών στη Θάσο, το Παγγαίο και το Σύμβολο. Αυτό αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρος Βασιλειάδης. Είχε προηγηθεί έρευνα δύο μηνών από την οποία προέκυψαν συγκεκριμένα στοιχεία. Ο κ. Βασιλειάδης εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι περισσότερες αιτήσεις θα γίνουν δεκτές, κάλεσε τους τοπικούς φορείς σε κοινή δράση. Εντύπωση προκάλεσαν όσα είπε για τη Θάσο αφού η περιοχή για την οποία κατατέθηκαν αιτήματα μεταλλευτικών ερευνών είναι περίπου ίδια με την περιοχή που τον Αύγουστο εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά. Ο Δήμος Καβάλας θα συμπαρασταθεί στις 3 οικογένειες, τα σπίτια των οποίων κάηκαν στην πυρκαγιά του Σαββάτου στο Βύρωνα. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αγρότες του Δήμου Καβάλας που ήταν χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο επανέλαβαν τις αντιρρήσεις τους για τον αγωγό ΤΑΡ. Αποδέχεται τις απόψεις τους ο Δήμος Καβάλας. Στο μεταξύ αθηναϊκή εφημερίδα επανέφερε το σχέδιο της ΔΕΠΑ για το πλωτό LNG στον κόλπο της Καβάλας. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η ΔΕΠΑ θα έχει έτοιμη την προμελέτη τον προσεχή Νοέμβρη.

 

Αναβάλλονται για αργότερα επαναληπτικές εξετάσεις στο 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας επειδή οι καθηγητές των μαθημάτων αυτών βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. «Περιμένουμε οδηγίες από το Υπουργείο» είπε χθες ο Προϊστάμενος Γιώργος Χεριστανίδης. Σήμερα το πρωί ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Γιώργος Κουράκος συναντά στη Δ. Βιβλιοθήκη τους διευθυντές όλων των δημοτικών σχολείων του Νομού Καβάλας. Το μεσημέρι συνεδριάζει η τοπική κοινότητα Καβάλας. Νέα καταδίκη χθες στο Μονομελές για σύνταξη του ΙΚΑ που εισέπραττε ιδιώτης αν και ο δικαιούχος αυτής είχε πεθάνει. Επιβλήθηκε η ποινή των 6 μηνών με 3ετή αναστολή. 15 επιχειρήσεις του Νομού Καβάλας θα λάβουν μέρος στην ΔΕΘ μέσω του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την σημερινή επέτειο ίδρυσης του κόμματος. Εθιμοτυπικές επισκέψεις με Σιμιτσή και Γρανά είχε χθες ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης. Την Πέμπτη θα είναι στην Αθήνα σε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Λειτουργούν από χθες οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας. Σταδιακά θα κληθούν περί τα 900 βρέφη και νήπια.

 

Η Θρακική Εστία Καβάλας έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ως το τέλος του έτους. 3 ποδηλάτες από τη Κύπρο πέρασαν χθες από τη Καβάλα. Συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για αυτούς που είναι θύματα της κρίσης σε Ελλάδα και Κύπρο. Τον Οκτώβρη θα γίνει στη Θάσο το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Από τις 5 έως τις 9 Σεπτέμβρη θα γίνει στη Καβάλα το 2ο Underground Φεστιβάλ κινηματογράφου.

 

Ο Γερμανός προπονητής Φέρνερ έπιασε δουλειά χθες στον ΑΟΚ. Αύριο στις 5 το απόγευμα φιλικό της ομάδας με τον Φωστήρα στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη». Στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση δοκιμάστηκε Τούρκος αμυντικός. Στόχος μας η Σούπερ Λιγκ, δήλωσε χθες στο ράδιο Πρωϊνή ο Βλάσσης Τσάκας. Έγινε χθες η κλήρωση και του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Στη πρεμιέρα το Βυζάντιο παίζει εκτός έδρας με το Κόσμιο, ο Νέστος εκτός έδρας με τον Πανσερραϊκό, ο Ακροπόταμος υποδέχεται τον Μακεδονικό κι ο Ορφέας τον Ηρακλή Αμπελοκήπων.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης