• 2 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Κοιτάξτε πως καμιά φορά φέρνει τα πράγματα η άτιμη η ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας (και ο Άρης Βέρρος επίσης) καταγγέλλει συστηματικά τη Κυβέρνηση που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας με διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα. Καταγγέλλουν και τους δημάρχους που με αυτά τα προγράμματα επιχειρούν να βρουν χωρίς ΑΣΕΠ προσωπικό, το οποίο θα το έχουν σε κατάσταση ομηρίας ως τις εκλογές. Πολύ πρόσφατα οι κύριοι Βέρρος και Ιωαννίδης ανέπτυξαν όλη αυτή την επιχειρηματολογία σε βάρος του Κωστή Σιμιτσή, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

 

Όποιος όμως δει τους επιτυχόντες του σχετικού προγράμματος της ΠΝΟΗΣ θα βρει μέσα σε όσους πέτυχαν (29 άτομα περίπου) συγγενικό πρόσωπο γνωστού στελέχους του ίδιου χώρου. Είναι κακό; Φυσικά όχι. Απλώς αποδεικνύεται μία ακόμη φορά ότι άλλο πράγμα η θεωρία κι άλλο πράγμα η πράξη και η ανάγκη για λίγη έστω δουλειά. Οι μεγάλοι του ΣΥΡΙΖΑ εδώ στη Καβάλα καταγγέλλουν κάτι που οι νεότεροι του ίδιου πολιτικού χώρου εγκρίνουν και κατά κάποιο τρόπο επιβραβεύουν με τη συμμετοχή τους.

 

Αυτή είναι όντως είδηση από το facebook. Στη σελίδα του Δημάρχου Καβαλιώτισσα που ζει στη Γερμανία δηλώνει τη πρόθεση της (και των συγγενών της) να κάνουν δώρο στο Δήμο Καβάλας οικόπεδο της οικογένειας στη περιοχή του Τιμίου Σταυρού. Όπως γράφει η δωρεά θα γίνει την Άνοιξη, όταν η Καβαλιώτισσα θα είναι πάλι στη πόλη για διακοπές.

 

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Ενωμένο που προσπαθεί να ξαναγίνει δυνατό. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας 3ώρης εσωκομματικής διαδικασίας χθες το μεσημέρι και το απόγευμα στη Νομαρχιακή Καβάλας. Καλεσμένος ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. Κοντά του διάφορα στελέχη. Νέα και παλιά. Θέμα συζήτησης η πορεία του κόμματος, η συμμετοχή του στη Κυβέρνηση κι οι συνεργασίες που πρέπει να γίνουν ως τις επόμενες εκλογές. Τοπικές και βουλευτικές.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Τιμοσίδης, Παπουτσής, Τσακλίδης, Δημοσθενόπουλος, Σιμιτσής, Ξουλόγης, Γρανάς, Παπακοσμάς, Γερομάρκος, Ασλανίδου, Μελισιανός και άλλοι. Ήταν εκεί ο γραμματέας της Νομαρχιακής Χρήστος Γλάνος, όχι ο Νίκος Χατζηχρήστου που απουσιάζει στην Αθήνα για συνδικαλιστικούς λόγους. Ο αναπληρωτής Υπουργός άκουγε. Όποτε μπορούσε απαντούσε αμέσως. Έπειθε ή όχι, είναι μια άλλη ιστορία.

 

Επί της ουσίας. Στο θέμα των αλλαγών του νόμου για την εκλογή δημάρχων και δημοτικών συμβούλων ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κουβεντιάσει τις προτάσεις της ΝΔ. Περιέγραψε αυτές τις προτάσεις να αφορούν κυρίως τους Δήμους, λιγότερο τις Περιφέρειες. Παραδέχθηκε ότι είναι στο «τραπέζι» το θέμα των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών κάθε Νομού. Όπως τόνισε όλα είναι ανοιχτά. Μπορεί να γίνουν οι αλλαγές, μπορεί και όχι. Έλαβε τέλος το μήνυμα ότι το κόμμα πρέπει να απαλλαγεί από τα διάφορα «βαρίδια». Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Καβάλας «βαρίδια» εννοούν κι όσους συμπαραστάθηκαν στο Γιώργο Παπανδρέου σε εκείνη την… ιστορική κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές του 2009.

 

Προχθές έλεγαν ότι ο Σάββας Εμινίδης είναι σύμβουλος του Γιώργου Γερομάρκου, στην αντιπεριφέρεια Τουρισμού. Η πληροφορία διαψεύστηκε αμέσως. Χθες μάλιστα ο κ. Γερομάρκος διηγούνταν σε «πηγαδάκι» πόσο καλός υπάλληλος (του) είναι ο πρώην βουλευτής, πόσο παραγωγικός εμφανίζεται στο πόστο που του ανατέθηκε. Γερομάρκος και Εμινίδης έχουν μια χαρά συνεργασία κι ο αντιπεριφερειάρχης αυτό δεν το κρύβει καθόλου.

 

Ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μας «ανακοίνωσε» χθες μέρος του πορίσματος της Ε.Δ.Ε. σχετικά με τη λειτουργία της νοσηλευτικής υπηρεσίας στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Περίεργο; Παράξενο; Καθόλου. Οι συνδικαλιστές πάντα κάτι περισσότερο γνωρίζουν, σε αντίθεση με όλους τους άλλους που σιωπούν αυτοί δεν διστάζουν να το πουν δημόσια. Προκαλεί μεγάλη εντύπωση η «επίθεση» του κ. Γιαννάκου προς τη διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας. Την χαρακτήρισε «επικίνδυνη». Ζήτησε μάλιστα οι δημοσιογράφοι να γράψουν τον χαρακτηρισμό όπως ακριβώς τον άκουσαν! Δίπλα στον κ. Γιαννάκο η Κατερίνα Πετράκη άκουγε κι αυτή τα περί Ε.Δ.Ε. και επικίνδυνης διευθύντριας χωρίς να πει το παραμικρό. Ήταν όμως φανερό ότι συμφωνούσε απόλυτα.

 

Το άλλο μεγάλο και καθημερινό πρόβλημα του Νοσοκομείου είναι φυσικά το γνωστό πρόβλημα έλλειψης θέσεων στάθμευσης για τα αυτοκίνητα. Και χθες είδαμε πολλές υπερβολές αλλά και «ανθρωποκυνηγητό» προκειμένου οι οδηγοί να μην παρκάρουν εκεί όπου ενοχλούν. Οι σεκιούριτι του Νοσοκομείου δεν είναι απλά τροχονόμοι αλλά δρομείς. Τρέχουν συνεχώς να προλάβουν παράνομες σταθμεύσεις σε διάφορα απίθανα σημεία του περιβάλλοντα χώρου.

 

Ακούσαμε ιστορίες συγγενών ασθενών που βρήκαν να παρκάρουν στο …ξενοδοχείο Φιλοξένια κι από εκεί κατέβηκαν με τα πόδια στο χώρο του Νοσοκομείου. Όσο η κίνηση στο Νοσοκομείο αυξάνεται (για πολλούς και διάφορους λόγους) τόσο το κτίριο θα λέγαμε ότι περικυκλώνεται από τα αυτοκίνητα. Προοπτική επίλυσης του προβλήματος δεν υπάρχει καμία αφού όμορο οικόπεδο (ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Καβάλας) κρίθηκε ακατάλληλο λόγω υψομετρικής διαφοράς. Λες και τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα…

 

Τουλάχιστον 15 μέρες έχει να φανεί εργάτης στο έργο διαπλάτυνσης του δρόμου από τον Άγιο Λουκά προς το νέο Νοσοκομείο. Το έργο είναι σταματημένο μία ακόμη φορά. «Χάθηκαν» όλες αυτές οι καλές μέρες (από άποψη καιρικών συνθηκών) ώστε το έργο να προχωρήσει και να είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Αυτή την υπόσχεση έχει δώσει στον Δήμο Καβάλα ο εργολάβος. Σήμερα 1η Νοέμβρη φαίνεται δύσκολο να γίνουν στις επόμενες 60 μέρες όλα όσα δεν έγιναν τόσο καιρό. Όσοι μάλιστα διέρχονται από τη περιοχή καθημερινά λένε με χιούμορ ότι πρώτα θα τελειώσει το έργο στα παλιά ΚΑΤΕΕ και μετά η διαπλάτυνση της οδού. Όπου το έργο των παλιών ΚΑΤΕΕ άρχισε 1,5 χρόνο μετά το έργο του δρόμου.

 

Ίδια στασιμότητα και στο έργο ανακαίνισης του κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης. Πέρασε ολόκληρος Οκτώβρης χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη. Περιμένουμε πάντα τον εργολάβο να εγκατασταθεί και να αρχίσει όλα όσα πρέπει να κάνει. Αυτή η αναμονή συνεχίζεται τουλάχιστον 6 μήνες τώρα. Ας ευχηθούμε τον Νοέμβρη να δούμε εργάτες στο ιστορικό αυτό κτίριο της πόλης. Αν το έργο άρχιζε στην ώρα του (την Άνοιξη του 2013) τώρα θα είχαν γίνει τουλάχιστον οι μισές από τις προβλεπόμενες εργασίες.

 

Γράφουμε σήμερα σε άλλη σελίδα της Πρωϊνής ότι ο Αρχέλαος Γρανάς το ξανασκέφτεται το θέμα της 8ης Κυριακής. Σκέφτεται να αποσύρει την νέα του ιδέα αφού βλέπει ότι αυτή ενοχλεί πολύ τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Η εξέλιξη δεν είναι καθόλου φυσιολογική. Συνήθως οι αιρετοί σε κάτι τέτοια θέματα πεισμώνουν κι επιμένουν, άσχετα από το αν έχουν δίκιο ή όχι. Υπάρχουν διαχρονικά πολλά τέτοια παραδείγματα. Τοπικά παραδείγματα. Ο Γρανάς όμως είναι άλλη περίπτωση. «Εφόσον τους υποσχέθηκα ότι θα δεχθώ τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων πρέπει να το κάνω μιας που δεν δέχονται την 8η Κυριακή» λέει και πλέον το εννοεί.

 

Ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας ότι διοικητής στο Νοσοκομείο Ξάνθης τοποθετείται ο Θανάσης Πάσχου. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, για λίγες μόνο μέρες πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, υποψήφιος και για τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Καβάλας. Καλή του επιτυχία. Χθες το Υπουργείο ανακοίνωσε 40 ονόματα νέων διοικητών κι αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα. «Ξέχασε» πάλι το όνομα του αναπληρωτή διοικητή στο Νοσοκομείο Καβάλας…

 

Λένε ότι το θέμα του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας έχει σχέση με τα ονόματα των αναπληρωτών διοικητών των Νοσοκομείων της Δράμας και των Σερρών. Που κι αυτά είναι σε εκκρεμότητα.

 

 

Διαβάστε επίσης