• 4 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Αγώνες σκάκι στη Καβάλα

Η Καβάλα θα φιλοξενήσει από τις 16 έως τις 27 Ιουνίου το Πανευρωπαϊκό μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι. Αναμένονται στην πόλη μας περίπου 150 σκακιστές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Αρκετοί θα είναι και οι συνοδοί των μαθητών σκακιστών. Πρόκειται για συγγενικά τους πρόσωπα και προπονητές. Η διοργάνωση προετοιμάζεται ήδη, οι αγώνες θα γίνουν (εκτός απροόπτου) στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά τη συμμετοχή στους αγώνες των ελλήνων μαθητών σκακιστών. Με τις νέες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας οι εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια μετατέθηκαν (λόγω εκλογών) στο τέλος Μάη αντί να αρχίσουν αρχές του ίδιου μήνα και να τελειώσουν περίπου 10 Ιουνίου. Λογικά τις ημέρες των αγώνων στη Καβάλα οι έλληνες μαθητές σκακιστές θα συνεχίζουν τις εξετάσεις τους. Πώς λοιπόν θα καταφέρουν – ενώ έχουν εξετάσεις- να λάβουν μέρος στους αγώνες; Αυτό το γρίφο προσπαθεί να λύσει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, χωρίς να έχει πολλά περιθώρια κινήσεων και ελιγμών. Όταν αποφασίζονταν οι ημερομηνίες των αγώνων λήφθηκε υπόψη το τι συμβαίνει συνήθως με τις μαθητικές εξετάσεις στην χώρα μας. Τώρα που οι εξετάσεις «πήγαν» πίσω οι έλληνες σκακιστές μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων έχουν σοβαρό πρόβλημα.

 

Βασιλόπιτα ΑΔΕΔΥ

Την Πέμπτη το απόγευμα έκοψε την πίτα του για τη νέα χρονιά το τμήμα Καβάλας της ΑΔΕΔΥ. Η εκδήλωση έγινε στο καφέ μπαρ «Μετά τις 10» χωρίς πρόσκληση στα μέσα ενημέρωσης. Επικράτησε οικογενειακή ατμόσφαιρα, προβληματισμός για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και για το ότι δεν υπάρχουν νέες απεργίες. Κι όταν αυτές προγραμματίζονται, η συμμετοχή είναι περιορισμένη. Τυχερός στην κοπή της βασιλόπιτας ήταν ο καθηγητής Γιάννης Καλτσίδης, στο κομμάτι του οποίου βρέθηκε το φλουρί. Και του χρόνου.

 

Μουσικοί

Σύλλογος της πόλης προετοίμαζε την εκδήλωση του για το νέο έτος ψάχνοντας να βρει μουσικούς για την συνεστίαση που ήθελε να οργανώσει. Ζήτησε να μάθει τις τιμές από διάφορα μουσική σχήματα ώστε να επιλέξει τον καλύτερο σε σχέση με την πιο προσιτή τιμή. Αυτή η έρευνα αγοράς απέδειξε ότι ακριβότερο μουσικό σχήμα δεν ήταν κάποιο από τους επαγγελματίες μουσικούς της Καβάλας. Τα περισσότερα χρήματα ζήτησαν δημόσιοι υπάλληλοι που τα βράδια δουλεύουν ως μουσικοί σε διάφορα καταστήματα της πόλης! Τους απέφυγαν όχι μόνο για λόγους οικονομικούς αλλά και για λόγους δεοντολογικούς. «Προτιμήσαμε να στηρίξουμε τους επαγγελματίες μουσικούς που ήταν φθηνότεροι παρά δημοσίους υπαλλήλους που έχουν κι άλλο εισόδημα» είπε ο πρόεδρος του συλλόγου. Κι έχει δίκιο.

 

Βραβεύσεις

Την Τετάρτη το απόγευμα ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας οργανώνει εκδήλωση για τα 30 χρόνια του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι ομιλητές πολλοί, ανάμεσα τους κι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βαρνάβας. Στο δεύτερο μέρος της ίδιας εκδήλωσης ο Ιατρικός Σύλλογος θα βραβεύσει γιατρούς του νοσοκομείου που συνταξιοδοτήθηκαν το 2013. Εδώ έχουμε γκρίνιες και παράπονα. Δεν βραβεύεται ο Θανάσης Βαφειάδης ενώ διακριτικά ζητά ανάλογη τιμή ο επί πολλά έτη συνταξιούχος γιατρός Δημήτρης Αστεριάδης. Είναι ο πρώτος γιατρός που ορκίστηκε γιατρός του Ε.Σ.Υ. στη Καβάλα (στο Νοσοκομείο φυσικά) το 1985. Για τον Θανάση Βαφειάδη ο σύλλογος απαντά ότι η βράβευση του έγινε προ λίγων ετών, όταν είχε συνταξιοδοτηθεί.

 

Υποψήφιος

Ο Θέμης Καλπακίδης έγινε ευρύτερα γνωστός από τη δράση του κατά του αγωγού ΤΑΡ, από την θέση του (είναι πρόεδρος) στο σύλλογο αγροτών Δήμου Καβάλας. Την Πέμπτη το απόγευμα παρακολούθησε τη συνέλευση του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα». Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές, να ασχοληθεί με το ίδρυμα. Ταυτόχρονα ο κ. Καλπακίδης δέχεται πολλές προτάσεις να είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας.

 

Εφτάψυχες γάτες

Ο δραστήριος σύλλογος – φίλος των ζώων «Αίσωπος» έκανε προ λίγων ημερών ανάρτηση που αναφέρεται σε γάτα η οποία έπεσε από 4ο όροφο πολυκατοικίας αλλά δεν έπαθε το παραμικρό: Σήμερα δεχτήκαμε κλήση για ένα μικρό γατάκι που έπεσε από τον τέταρτο όροφο. Αφού περισυλλέχθηκε από 2 εθελοντές της ομάδος μας και επιβεβαιώθηκε ότι οι γάτες είναι εφτάψυχες (πέρα από το σοκ, δεν είχε ούτε γρατζουνιά), μεταφέρθηκε πολύ προσωρινά σε σπίτι μέλους μας. Σύντομα θα έχουμε φωτογραφίες από την γλυκύτατη φάτσα. Παρακαλούμε για υιοθεσία ή φιλοξενία.

 

Λάθος

Πριν από 15 μέρες παλιοί πρόεδροι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών κλήθηκαν σε συνάντηση με την σημερινή διοίκηση. Όταν η συζήτηση τέλειωσε τότε τιμήθηκαν με απονομή ευχαριστήριου επαίνου. Στην πορεία αποκαλύφθηκε ότι ο κάθε ευχαριστήριος έπαινος ήταν λάθος γραμμένος. Αντί να μνημονεύει τον κάθε πρώην πρόεδρο με αυτή του την ιδιότητα, τον μνημόνευε ως πρώην μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Οι πρώην πρόεδροι στεναχωρήθηκαν, παραπονέθηκαν, θέλουν να επιστρέψουν τους επαίνους. Καλός στις δηλώσεις ο Παναγιώτης Αρσονιάδης αλλά όχι και τόσο προσεκτικός στις πρωτοβουλίες του.

 

Ηλεκτρονική αντιπαράθεση

Συνεχίζεται καθημερινά στο Facebook ο καυγάς της Θάσου, καυγάς που άρχισε με αφορμή τα γεγονότα των απορριμμάτων και τις ναυτιλιακές εταιρίες. Κάθε μέρα «κονταροχτυπιούνται» Μιχάλης Ξώγνος και Παναγιώτης Ραφτόπουλος. Συχνά πυκνά στην αντιπαράθεση παρεμβαίνουν κι άλλες απόψεις κι άλλα πρόσωπα. Τώρα ο Μιχάλης Ξώγνος υπαινίσσεται ότι έχει πρόβλημα ως προς την έγκριση του ο προϋπολογισμός του Δήμου Θάσου για το 2014. Κάτι που η διοίκηση του Δήμου Θάσου διαψεύδει. Όσο για τα σκουπίδια και τις σχέσεις του Δήμου Θάσου με τις ναυτιλιακές εταιρίες ο Μιχάλης Ξώγνος- μόλις υπήρξε η συμφωνία ανάμεσα σε Δήμο και ΑΝΕΘ- έγραψε με νόημα: Τι έγινε κύριοι της μειοψηφούσας Δημοτικής Αρχής της Θάσου; Πως κατορθώσατε μέσα σε 1 ώρα να λύσετε το πρόβλημα της μεταφοράς των απορριμμάτων, όταν επί σχεδόν 20 ημέρες με την αλόγιστη κ εγωιστική συμπεριφορά σας βρομίσατε ένα ολόκληρο νησί; Με λασπολογήσατε, προσπαθήσατε να με συκοφαντήσετε, αλλά στο τέλος συρθήκατε και σκύψατε το κεφάλι στα θέλω των «κερδοσκοπικών» ναυτιλιακών εταιριών. Αληθεύει ότι ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ήταν χθες στα γραφεία της ΑΝΕΘ; Έχετε την απαιτούμενη «προσωπικότητα» να πείτε την αλήθεια στον Θασίτικο λαό; Θα ζητήσετε συγνώμη από τούς συμπολίτες μας πού τούς κατεβάσατε 2 φορές στην αίθουσα τού Δ.Σ και στο πεζοδρόμιο, έξω από τα γραφεία των ναυτιλιακών εταιριών;

Είστε επικίνδυνοι γιατί μετά από 3 χρόνια δεν καταλάβατε τι εστί Διοίκηση! Είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε και να λύσετε καταστάσεις και προβλήματα υπέρ των συμφερόντων των δημοτών της Θάσου. Μοιάζετε σαν το ποντικάκι πού όταν βλέπει τη σκιά του στον τοίχο, είτε φουσκώνει νομίζοντας ότι είναι λιοντάρι, είτε ξιπάζεται ! Τρομάρα σας. Εάν δεν το έχετε ακόμα καταλάβει, The party is over!

 

Ονόματα υποψηφίων ΣΥΡΙΖΑ

Ιστοσελίδα της Κομοτηνής (in.post) βιάζεται. Αναφέρεται στους υποψήφιους δημάρχους της ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους της ΑΜΘ λίγες μέρες πριν την κομματική απόφαση. Επικαλείται όμως ασφαλείς της πληροφορίες και γράφει: Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 θα συνέλθει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει τα πρώτα ονόματα υποψηφίων περιφερειαρχών που θα στηρίξει η Κουμουνδούρου. Παράλληλα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που θα αποφασίσει τα ονόματα όλων των περιφερειαρχών, τους υποψηφίους των μεγάλων δήμων θα συνέλθει 1 και 2 Φεβρουαρίου.

Παρόλα αυτά σήμερα το inpost.gr σας παρουσιάζει τους υποψηφίους που έχει αποφασίσει να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους δήμους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Καβάλας: Βέρρος Άρης Κομοτηνής: Λαφτσή Ελένη Ξάνθης: Αταμπούφης Γιώργος Θάσου: Παπαφιλίππου Βασίλης. Ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Δράμας, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας. Αν και για τους πρώτους δύο δήμους γνωρίζουμε σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις, για το δεύτερο δήμου του Έβρου, την Ορεστιάδα, δεν ακούγεται τίποτα, δείγμα γραφής ότι η τοπική οργάνωση απέτυχε οργανωτικά, σε εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει παντού ψηφοδέλτια!

 

Καταγγελία

Ο Γιάννης Καπάϊος κατήγγειλε ηλεκτρονικά το εξής περιστατικό: Περίμενα μία μέρα να δω αν θα υπάρξει από κάπου ενημέρωση , αλλά αυτή δυστυχώς δεν υπήρξε. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι άγνωστοι το βράδυ της Πέμπτης κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό της στο 5ο γυμνάσιο Καβάλας,την έκαψαν και ανέβασαν στην θέση της την τουρκική ! Τα συμπεράσματα δικά σας!

 

 

Διαβάστε επίσης