• 4 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου ανακοίνωσαν χθες αυτό που τόσο καιρό όλοι περίμεναν. Εντάσσονται στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Ξουλόγη. Μαζί τους την ίδια αλλαγή πορείας κάνουν δύο ακόμη (έως τώρα) αντίπαλοι του Δημάρχου Παγγαίου. Πρόκειται για σημαντική προεκλογική είδηση αν και όλα μόλις τώρα αρχίζουν. Όπως μάλιστα ακούμε σε πλήρη εξέλιξη είναι η «μάχη των Αμισιανών». Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου πιέζεται από πολλούς και διάφορους. Στα Αμισιανά ο κόσμος λέει ότι στο τέλος κι αυτός με τον Ξουλόγη θα πάει.

 

Έτσι ήταν πάντα, έτσι θα γίνει και τώρα. Οι εν ενεργεία είναι δύσκολοι αντίπαλοι διότι είναι εν ενεργεία. Ειδικά αυτοί που στη πλάτη τους έχουν μία μόνο θητεία. Στη περίπτωση τους ο λαός συνήθως κάνει το ίδιο πράγμα. Τους δίνει και μια δεύτερη ευκαιρία, μια ακόμη θητεία. Προσοχή, έτσι γίνεται τις περισσότερες φορές. Όχι πάντα.

 

Από χθες –αν δεν κάνουμε λάθος- ο Φίλιππος Αναστασιάδης έχει τη δική του σελίδα στο Facebook. Εκεί είδαμε το σήμα του συνδυασμού. Τρεις φιγούρες ανθρώπων, πιασμένοι χέρι χέρι. «Μαζί μπορούμε» είναι το όνομα της δημοτικής παράταξης. Αυτό το «μαζί» το δείχνει το πιάσιμο του χεριού. Αν μάλιστα βόλευε το επίθετο του υποψήφιου δημάρχου τότε θα μπορούσε να υιοθετηθεί το παλαιό και πετυχημένο σύνθημα του ΛΑΟΣ. Χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη. Δυστυχώς είναι λίγο ντεμοντέ και χωρίς ομοιοκαταληξία το «χέρι χέρι με τον Αναστασιάδη». Το σκίτσο ωστόσο τέτοιο πράγμα υποδηλώνει.

 

Χθες το απόγευμα ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπακοσμάς κατέθεσε τη πρόβλεψη του. Σύμφωνα με την οποία στο τέλος των συζητήσεων όλοι θα είναι πάλι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον Γρανά. Με εξαίρεση φυσικά τον Μάκη Παπαδόπουλο αφού αυτός βρίσκεται ήδη σε άλλο προεκλογικό στίβο. Με λίγα λόγια ο κ. Παπακοσμάς προέβλεψε ότι θα πει το «ναι» ο δύσκολος Γερομάρκος αλλά και ο αινιγματικός Τάσος Τσαλδαρίδης.

 

«Η επιτυχία του Γρανά είναι ότι διατήρησε τη συνοχή στην ομάδα. Πιστεύω ότι όλοι θα είμαστε ξανά υποψήφιοι εκτός του Μάκη Παπαδόπουλου που πριν ένα χρόνο μας ανακοίνωσε τις διαφορετικές του προθέσεις» είπε χθες στη τηλεόραση της Πρωϊνής ο Κώστας Παπακοσμάς. Ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ψηφοδέλτιο Γιαννακίδη να στηριχθεί όχι μόνο από τη ΔΗΜΑΡ αλλά και από τους Οικολόγους Πράσινους!

 

Όλα αυτά σημαίνουν ότι στις περιφερειακές εκλογές το τοπίο σιγά σιγά ξεκαθαρίζει. Ο Άρης κάνει αλλαγές και δυσκολεύεται. Ούτε χθες έκανε κάποια επίσημη δήλωση. Η ΝΔ εμπιστεύεται τον χαμένο του 2010 Γιώργο Παυλίδη που δηλώνει ότι αξίζει μια ακόμη ευκαιρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτά Μορφίδη, το ΚΚΕ Τρέλλη. Ποιος έμεινε; Μα φυσικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Αλήθεια, αυτοί τι θα κάνουν; Προσπάθησαν για κάτι δικό τους και ξεχωριστό. Δεν βγήκε. Οπότε ή θα στηρίξουν Μορφίδη (δύσκολο φαίνεται) ή θα μείνουν σε μια απόσταση για να παρακολουθούν μόνο.

 

Έμαθε τα νέα ο Γιώργος Καλαντζής. Έμαθε ότι τρεις βουλευτές της ΝΔ από τη Θράκη κατέθεσαν ερώτηση για το 12% αλλά μόνο για τους νομούς της Θράκης. Άσκησε κριτική στους συναδέλφους του, συμπληρώνοντας τα εξής: « Το 12% είναι πλέον θέμα των Επιμελητηρίων». Αυτό που είπε δυσκολευόμαστε να το καταλάβουμε. Εννοεί την επιστολή Χατζηδάκη που αρχές Γενάρη έδωσε στα χέρια του Άγγελου Τσατσούλη; Εννοεί ότι τα Επιμελητήρια πρέπει να ξαναρχίσουν τις πιέσεις στη Κυβέρνηση; Εννοεί κάτι εντελώς άλλο;

 

Το ζήτημα είναι δύσκολο και εξαντλημένο ως προς τις πιέσεις, τις ερωτήσεις, τις δηλώσεις. Αντιπροτείνουμε στον κ. Καλαντζή το εξής. Μαζεύονται οι βουλευτές της Καβάλας αλλά και της Δράμας, απευθύνονται αυτοί όσο πιο «ψηλά» γίνεται. Βάζουν και το προεκλογικό κίνητρο, σημειώνουν την καθυστέρηση πληρωμής της επιδότησης κι έτσι φτιάχνουν ένα ελκυστικό πακέτο ανάδειξης και διεκδίκησης. Τα άλλα με τα Επιμελητήρια τα δοκιμάσαμε και δεν αποδίδουν.

 

Μήνυση στον Δήμαρχο κατέθεσε η Πατριωτική Κίνηση Καβάλας αλλά ο Άρης Βέρρος άλλες πληροφορίες και εκτιμήσεις έχει. Προ λίγων ημερών δήλωσε (στα τοπικά μέσα ενημέρωσης) ότι ο Δήμαρχος Καβάλας κλείνει το μάτι στη συγκεκριμένη οργάνωση… Της κάνει κόρτε γιατί θέλει να συνεργαστεί μαζί της…

 

Εδώ πρέπει να δοθούν απαραιτήτως εξηγήσεις. Πως γίνεται κάποιος να κλείνει το μάτι σε κάποιον που του κάνει μήνυση; Οφείλει να μας το εξηγήσει ο κ. Βέρρος. Διότι οι μηνύσεις (οι δηλώσεις, οι ανακοινώσεις, οι καταγγελίες) άλλα πράγματα σήμαιναν και σημαίνουν.

 

Άρχισε τις επαφές με τη Θράκη ο Κώστας Μορφίδης. Δια των μέσων ενημέρωσης, πρώτα της Κομοτηνής. Διαβάζουμε την ακόλουθη είδηση: «Στην εκπομπή «Με το Ν και το Β» μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης. Ο ίδιος, δήλωσε στους Νίκο Βαβατσικλή και Νατάσσα Βαφειάδου, πως είναι έτοιμος γι’ αυτήν την πολιτική μάχη κι έχει ξεκινήσει τις συναντήσεις με τις Συντονιστικές Επιτροπές των 5 νομών της Περιφέρειας για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου».

 

Άλλη συνέντευξη του Κώστα Μορφίδη δημοσιεύεται στην εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής. Μεταξύ άλλων δηλώνει και τα ακόλουθα για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων: ««Έχω την ηθική υποχρέωση να απευθυνθώ πρώτα στους συντρόφους μου, να συζητήσω μαζί τους, να συζητήσω με τις νομαρχιακές επιτροπές, κάτι που πιθανόν έπρεπε να γίνει νωρίτερα, άλλα δεν έγινε, λόγω των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν. Άρα λοιπόν έχω την υποχρέωση να συζητήσω μαζί τους, να ακούσω τις σκέψεις τους, και να δω πως αυτοί προγραμματίζουν αυτό τον αγώνα και να πάρουμε τις πρώτες αποφάσεις μαζί».

 

Στη σημερινή συνέλευση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας θα συζητήσει και την πρόταση του Υπουργείου για ένα μεγαλύτερο σχολικό έτος. Ακούμε ότι οι σύλλογοι- μέλη της Ένωσης- είναι αρνητικοί σε οποιαδήποτε αλλαγή. Αυτό που συζητούν και δέχονται είναι μόνο τη κατάργηση κάποιων αργιών που συνδυάζονται με συνδικαλιστική δράση δασκάλων και καθηγητών. «Αυτές οι συνελεύσεις μπορούν να γίνονται απόγευμα και να μην χάνεται μάθημα» είπε χθες ο Παναγιώτης Κυριακίδης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δράμας του ΚΚΕ Γιάννης Μήτρου ανακοινώθηκε υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του Τρέλλη. Στη θέση του κ. Μήτρου ανακοινώθηκε ο Γιάννης Στεφανίδης, παλιός νομαρχιακός σύμβουλος Δράμας. Με λίγα λόγια αλλαγές όπως της Καβάλας έκανε το ΚΚΕ και στη Δράμα.

 

Διαβάστε επίσης